PR-TEKST

Roskilde Festival er som en utopisk storby

Med 175 musiknavne på de otte scener og over 130.000 passionerede musik- og kulturelskere samlet i en midlertidig by regnes Roskilde Festival blandt de mest toneangivende og enestående musikfestivaler i verden. En position som festivalen har haft siden starten af 1970'erne.

Roskilde Festival er en international fejring af musik, kunst og kreativt fællesskab, hvor deltagerne gennem otte dage bliver borgere i et midlertidigt bysamfund, der bygges op på græsmarkerne syd for Roskilde. En by, der i indbyggertal er Danmark fjerdestørste.

Det er på Roskilde Festival, at gæsterne kan stå ansigt til ansigt med internationale ikoner som Metallica og The Rolling Stones, og her kan musikelskerne møde de næste generationer af musikalske stilskabere og fornyerne fra alle verdens egne og musikalske genrer.

De 183 musiknavne på scenerne skaber sammen med kunsten, madudvalget, bæredygtigheden og en enestående indlevelse blandt deltagerne en utopisk atmosfære, der er berømmet verden over.

På Roskilde Festival kan deltagerne udforske de kunstneriske udtryk og engagere sig i festen og fællesskabet. Det handler om at flytte sig mentalt og blive udfordret midt i frirummet, og det handler om at lege med frem for blot at læne sig passivt tilbage.

Festivalen er 100 % non-profit. Efter hver festival donerer Foreningen Roskilde Festival hele overskuddet til humanitære og kulturelle formål til fordel for børn og unge.

Roskilde Festival skabes af omkring 30.000 frivillige.

Facts om Roskilde Festival 2018

 • Roskilde Festival varer 8 dage mellem lørdag 30. juni og 7. juli 2018.
 • Plakaten vil favne cirka 175 kunstnere.
 • Musikbudgettet er på cirka 60 millioner kroner.
 • Det fulde driftsbudget er på cirka 195 millioner kroner.
 • Musikprogrammet sammensættes af en gruppe på seks bookere bestående af lønnede og frivillige. Anders Wahrén er programansvarlig.
 • Partout-billetter koster 2100 kroner (eksklusiv gebyr).
 • Endagsbilletter koster 1050 kroner (eksklusiv gebyr).
 • 30.000 frivillige forventes at deltage på årets festival.
 • Alt overskud doneres til velgørende og humanitære formål. Siden begyndelsen i 70’erne har Roskilde Festival genereret mere 320 millioner kroner til udlodning.
  Den første Roskilde Festival fandt sted i 1971.