PRESSEMEDDELELSER

Læs de seneste pressemeddelelser fra Roskilde Festival her

17. januar 2019
Roskilde Festival modtager innovationspris for indsats mod grænseoverskridende adfærd
Roskilde Festival satte adfærd og respekt på dagsordenen gennem nyudviklet dialogværktøj og øget videndeling. Nu har indsatsen med navnet Orange Together fået en pris fra den europæiske festivalbranche.

29. november 2018
Stjerneskud og legender til Roskilde Festival
Den franske popheltinde Christine and the Queens og hiphop-crewet Brockhampton debuterer på festivalen, mens synth-pop-duoen Tears for Fears spiller deres første danske koncert i årtier. I alt føjer Roskilde Festival 18 nye kunstnere til næste års festival.

22. november 2018
Robyn til Roskilde Festival
Den albumaktuelle svenske superstjerne spiller på Orange Scene i 2019

8. november 2018
Popkometen Iris Gold iscenesættes på Betty Nansen Teatrets skrå brædder
Lørdag 1. december optræder det dansk-jamaicanske stortalent Iris Gold i et nyt koncertformat på Betty Nansen Teatret. Koncerten er den anden i Iscenesat-serien, som er et samarbejde mellem Betty Nansen Teatret og Roskilde Festival.

31. oktober 2018
The Cure til Roskilde Festival
The Cure vender endelig tilbage til deres danske hjemmebane og afslutter næste års Roskilde Festival med en maraton-koncert på Orange Scene.

24. oktober 2018
Travis Scott til Roskilde Festival
Roskilde Festival indleder 2019-offentliggørelserne med én af hiphoppens mest aktuelle superstjerner. Travis Scott får selskab af de sprudlende danske popkonger Scarlet Pleasure, de amerikanske metal-legender Testament og yngre kometer som Julia Holter, Alma og Tirzah. De første 12 ud af 180 musiknavne er nu afsløret, og billetsalget starter 30. oktober.

8. juli 2018
Nu starter oprydningen på Roskilde Festival
Roskilde Festival vil øge deltagernes engagement i oprydningen, så brugbart campingudstyr ikke bliver til affald. Beboerne i Clean Out Loud og Dream City går foran og starter oprydningen søndag morgen.

6. juni 2018
Roskilde Festival øger kampen mod madspild
Gennem nye partnerskaber med organisationerne Rub & Stub og FødevareBanken vil Roskilde Festival sætte endnu større fokus på håndtering og forebyggelse af madspild.

31. maj 2018
Roskilde Festivals kunstprogram skubber til grænserne
En 10 meter høj kopi af Donald Trumps mur mod Mexico opføres i år på Roskilde Festival. Murværket med titlen Equality Walls er en del af festivalens omfattende kunstprogram, der også byder på en større udvidelse af kunstsatsningen KlubRÅ, hvor kunst og musik muterer til nye grænseoverskridende oplevelser.

7. maj 2018
Roskilde Festival melder udsolgt af partoutbilletter
Alle 80.000 partoutbilletter til årets Roskilde Festival er nu solgt efter et historisk hurtigt billetsalg. Et begrænset antal endagsbilletter er fortsat til salg til dagene torsdag, fredag og lørdag.

7. maj 2018
Roskilde Festival nærmer sig udsolgt
Roskilde Festival kan snart melde udsolgt af de 80.000 partout-billetter til årets festival. Hvis man har besluttet sig for at tage på Roskilde Festival i år, er det derfor en god idé at købe sin billet hurtigst muligt.

2. maj 2018
Roskilde Festival offentliggør årets spilleplan og de 13 sidste musiknavne
Den fremadstormende R&B-innovatør PartyNextDoor, The Strokes-guitaristen Albert Hammond Jr og indie-ikonerne Blonde Redhead er blandt de 13 sidste tilføjelser i Roskilde Festivals program. Dermed kan festivalen offentliggøre spilleplanen med tider og scener for alle 186 musiknavne.

9. april 2018
Cardi B spiller ikke på Roskilde Festival
Den amerikanske rapper Cardi B er gravid og må aflyse sin koncert på årets Roskilde Festival. Roskilde Festivals bookere arbejder i øjeblikket på at finde en ny kunstner, der kan overtage pladsen i programmet.

7. april 2018
Millionoverskud til Roskilde Festival
Foreningen Roskilde Festival har opgjort det økonomiske resultat af sidste års festival. Et overskud på 16,6 millioner kroner kan udloddes til velgørende og kulturelle formål for især børn og unge.