FØRSTE GANG SOM FRIVILLIG?

Fedt! Tak fordi du vil være frivillig på Roskilde Festival. Her er det vigtigste, du skal vide:
 1. Før du ankommer: Okay, du har fået en frivilligrolle. Hvad nu?

Du skal undersøge og huske følgende ting inden festivalen:

 • Hvor og hvornår dine vagter begynder og slutter, samt hvilke arbejdsopgaver du skal varetage (nogle gange finder man først ud af dette, når man møder op).

 • Din leders eller andre relevante personers kontaktoplysninger, så du har dem ved hånden, hvis du har spørgsmål eller pludselig befinder dig i en nødsituation.

 • At holde dig opdateret omkring relevant information for din individuelle frivilliggruppe på e-mail, gruppens Facebookside, osv.

 

 1. People og check in-kort: Hvad er People? Hvordan skal du bruge det? Hvad er et check in-kort?

 • People er Roskilde Festivals frivilligdatabase, hvor alle festivalens frivillige har en profil – inklusive dig. Det er her, du finder dit ”frivilligudstyr”, som f.eks. check in-kort, frivillig-t-shirt, osv.

 • I og med at ALLE frivillige har en profil på People, skal ALLE også logge ind på den og downloade deres check in-kort. Kortet bliver som regel først synligt på profilen, når festivalen nærmer sig. Du skal derfor ikke blive nervøs, hvis ikke du kan se det endnu.

 • Du skal bruge check in-kortet, når du skal have dit frivilligarmbånd. Kortet indeholder også vigtige informationer om betingelserne for frivillige, så sørg for, at få læst det grundigt.

 1. Frivilligarmbånd: Hvad skal du huske, når du for første gang møder op på Roskilde Festival for at få dit frivilligarmbånd?

 • Sørg for at have downloadet dit check in-kort gennem People, og medbring billede-id.

 • Du får ikke udleveret dit armbånd der, hvor de almindelige festivaldeltagere får deres ved East-, West- og South-indgangene! Du skal derfor ikke tage toget til Roskilde Festival Station eller busserne til de almindelige indgange.

 • Du skal henvende dig ved Volunteer Check-in på Roskilde Handelsskole ved bygning 6, Bakkesvinget 67, 4000 Roskilde.

 • Du kan komme dertil via Roskilde Station (Roskilde by) med bus eller til fods.

 1. Frivilligcamping: Har du adgang til frivilligcamping? Hvor er det? Hvordan får du adgang?

 • Volunteer Camping er er et campingområde forbeholdt frivillige, hvor der er mulighed for at få en rolig nats søvn. Frivillige foreninger kan betale for, at deres frivillige får adgang til Volunteer Camping. Det er ikke alle foreninger, der vælger at gøre dette, og der er et begrænset antal pladser. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har adgang til Volunteer Camping, så kontakt din frivilligleder.

 • Du skal have fat i dit armbånd, før du kan få adgang til Volunteer Camping, så sørg for, at du følger proceduren for check in for frivillige som beskrevet i ovenstående.

 • Volunteer Camping er placeret i område West ved siden af campingområde C.

 • Området åbner d. 23. juni kl. 12:00, og du kan ikke slå dit telt op før denne dato. Det lukker d. 10. juli kl. 12:00, men nogle mindre områder lukker allerede d. 8. juli. Læs skiltene, inden du sætter dit telt op.

 • Du har mulighed for at tage et varmt bad og købe mad og drikke i Volunteer Camping.

 • Vær opmærksom på, at alle deltagere i denne lejr er frivillige på festivalen og at de kan have vagter på alle tidspunkter af døgnet! Vi ved, at mange af jer gerne vil feste, men alle i dette område skal have lov til at kunne få en god nats søvn, så de kan yde deres bedste som frivillige medskabere af Roskilde Festival. Vær venlig at tage hensyn til dine medfrivillige, og husk på, at høj musik og fester ikke er tilladt i dette område. I stedet kan du besøge de andre områder og nyde det faktum, at selvom Volunteer Camping er stille og afsondret, så ligger det stadig tæt på de almindelige campingområder og festivalpladsen, hvor du finder masser af sjov og fest.

 • Tag et standpunkt, og sæt et godt eksempel. Nogle af festivalens kerneværdier og mål handler om at tage ansvar, vise respekt og tænke på en mere bæredygtig måde. Et godt sted at starte kunne være at holde Volunteer Camping pæn og ren – for alles skyld. Brug alt det genbrugsudstyr, der er sat til rådighed, og spørg din nabo til råds, hvis du er i tvivl om, hvordan du bruger det. Derudover kan du sætte dig for at tage alt dit campingudstyr med hjem igen, så vi kan efterlade fodboldbanerne i en pæn stand, som vi kan være stolte af. Sustainability is the new sexy. Green Footsteps the new black.

 1. Volunteer Village: Vidste du, at der er en hel by, kun for frivillige, på Roskilde Festival?

 • Volunteer Village er et fedt sted, hvor du kan hænge ud med andre frivillige, oplade din telefon, bytte dit VOLT-batteri, slappe af og drikke gratis kaffe, te og vand. Der er også gode priser i baren.
 • Du har mulighed for at få massage, fodbad, at gå til yoga eller at få ordnet dit hår og/eller din make-up i Volunteer Wellness. Du kan også deltage i en række frivilligaktiviteter, såsom Speed Friending, Tour de Camps eller spille vores Roskilde Festival-brætspil, ”Orange Leader”.
 • Du kan også høre livekoncerter om aftenen i opvarmningsdagene.
 • I år vil der også være Volunteer Cafés rundt omkring på hele festivalområdet, hvor du kan få gratis kaffe, te og vand.

 1. Mere information: ”Værd at vide”

De frivilliges guidebog, ”Værd at vide”, har masser af brugbar information. Du finder den online, i printudgave på festivalen eller i Roskilde Festival-appen. Hvis du har spørgsmål vedrørende dit skema, dine opgaver, informationsmøder, osv., så kontakt din frivilligleder/den ansvarshavende person i dit team.

Hvis du er på festivalen og har brug for information, et godt råd, eller måske gerne vil give os feedback, kan du henvende dig hos Volunteer Lounge i Volunteer Village. Vi står klar til at hjælpe dig i Granny’s Corner, der også fungerer som informationsstand.