GHETTO KUMBÉ CO

Favoriser
Scene
TBA
Show
Onsdag 3. juli 2019
Et trefoldigt stjernemøde inden for colombiansk basmusik

Ghetto Kumbés koncept er lige så magtfuldt, som det er simpelt: en rejse til de rytmiske afro-caribiske rødder i Colombia, drevet af den hypnotiske kraft af afrikanske housebeats.

Med blot tre medlemmer – El Guajiro, Chongo og Doctor Keyta – er deres sceneproduktion og æstetik minimal, men hyperpotent. De præsenterer sig selv som en psykedelisk afrikansk stamme fra fremtiden. På scenen bærer de stammemasker og tøj i neon.

Ghetto Kumbés musik er en unik blanding af traditionelle vestafrikanske rytmer og afro-colombianske rytmer som cumbia, bullerengue, son palenquero, chande og chalupa de rio.

Den colombianske alegre-tromme og afrikanske djembe spilles af Chongo, og med dundun’en sammenvæver Doctor Keyta de stemningsfulde trommetoner, mens El Guajiro blander elektroniske beats og samples.

Det krydsbestøvede resultat fremkalder en øjeblikkelig trang til at bevæge sig, mens det sender publikum på en trance-lignende musikalsk rejse i sindet.

Ja, når du træder ind i Ghetto Kumbés verden, træder du ind i et ritual, hvor du kan danse omkring et imaginært bål, mens du kalder på gamle festånder med strobe- og neonlys. En gammelskikket fremtidsfest, du under ingen omstændigheder ønsker at gå glip af!