NENEH CHERRY SE

Favoriser
Scene
Avalon
Show
19:00
Torsdag 4. juli 2019
Svensk sanger-sangskriver anskuer verden med smygende downtempo-grooves

Neneh Cherry er uden tvivl en af ​​de mere spraglede kunstnere, der laver pop i dag. Over tre årtier har hun budt på sit eget unikke twist på popmusik, der uden besvær strækker sig uden for de konventionelle genrerammer og skaber noget udfordrende og smukt på samme tid.

Uanset om hun blander free-jazz og 80’er punk-funk med bandet Rip Rig + Panic, eller om hun blander rap og electro-pop i 1989-solohittet "Buffalo Stance", har Neneh Cherry altid bøjet stilarterne til at passe ind i egen agenda. Hun har samarbejdet med kunstnere så forskelligartede som Youssou N'Dour, The Thing, Pulp, Peter Gabriel, Gorillaz og mange andre.

Efter 18 års pause fra musikscenen vendte Cherry tilbage for fire år siden med pladen Blank Project, hvor hun lod Kieran Hebden fra Four Tet stå for produktionen. Åbenlyst et samarbejde der passede begge parter godt, for Hebden står også bag Cherrys femte soloalbum, Broken Politics, fra 2018.

Her fortsætter Neneh Cherry med at sløre grænserne mellem genrer. Albummet er blødt og reflekterende med bl.a. kora, fløjte, ståltromme og harpe som krusende bunde til Cherrys observationer og indrømmelser.

Og Neneh Cherry har meget på hjerte! Hun synger om abort, flygtninge, vold og om hvordan konspirationsteorier hurtigt tager form som fakta i disse dage. Det føles som at krybe ind i Cherrys personlige tanker om verden, og hvordan de direkte påvirker hende. Hun beviser, at hun er en af ​​vores mest vitale og interessante stemmer for tiden.

På en livescene har Neneh Cherry karisma, nærvær og et stort bagkatalog at plukke fra. Så forvent intet mindre end en musikalsk kraft i spil (som rammer både blødt og hårdt), når Neneh Cherry vender tilbage til Roskilde Festival. Tænk at det er 24 år, siden hun sidst var her.