NICOLA CRUZ EC

Favoriser
Scene
Apollo
Show
20:00
Fredag 5. juli 2019
Selverklæret ‘Andes step’-producer binder fortid og nutid sammen i sin elektroniske musik

Nicola Cruz' musik fremkalder billeder af landskaber og ritualer fra hans hjemland, Ecuador, et land der både er hjemsted for Andesbjergene og Amazonas-regnskoven.

Cruz er en elektronisk producer, musiker og dj. Han sammensmelter en glasklar fornemmelse for naturlig skønhed og folkloriske ritualer fra hans oprindelige Ecuador med en mere moderne elektronisk lydpalette, som trækker på urgamle latinske melodier. Cruz har en løs lydlig lighed med de særlige sydamerikanske lydkollager, som man kender dem fra Nicolas Jaar, som Cruz i øvrigt har samarbejdet med tidligere i sin karriere.

Cruz startede sin karriere som percussionist. Derefter udviklede han en tidlig interesse for elektronisk musik. Hans produktioner trækker på en bred vifte af inspirationer, i særdeleshed en dyb lidenskab for de andinske landskaber, kulturer, ritualer og rytmer.

Nicola Cruz udgav sin selv-producerede debutplade, Prender el Alma, i 2015. Hans seneste udgivelse er Inversions-ep’en fra 2018.

Han refererer med et skævt smil til sin lyd som ’Andes step’, og når han spiller til sommer på Roskilde Festival, kan du forvente, at han bøjer sit kromatiske sæt med en vis åndelighed, da han garnerer latin-instrumentering med tung, bascentrisk percussion. Cruz gør fuld brug af hardware controllere, hvilket resulterer i en live performance, der er overvældende varm, varieret og måske lettere intrikat. Men ikke desto mindre nemt inviterende til en svingom.