ROBYN SE

Favoriser
Scene
Orange
Show
01:00
Fredag 5. juli 2019
Dansegulvets hjerter dronning er tilbage med flere personlige popperfektioner

Robyn har altid været en mester i at bøje den moderne poppalet og injicere komplekse følelser i sine dansevenlige og ørehængende melodier.

Normale regler gælder simpelthen ikke for Robyn. Hendes album Body Talk (2010) åbnede med en sang med den passende titel "Don’t Fucking Tell Me What to Do". Robyn går sine egne veje. Og hun søger altid mod nye musikalske territorier, mens andre har travlt med at forsøge at holde trit med hende – eller at efterligne hendes tricks. Hun har, hvad The Guardian kalder en seismisk kulturel effekt, og hun har påvirket sange og lyde hos bl.a. Ariana Grande, Lorde, Taylor Swift og Rihanna.

Robyn har kravlet op ad hitlisterne overalt, hun har høstet jublende anmeldelser (igen og igen!), blevet Grammy-nomineret mange gange – og selvom hun tager sig god tid mellem plader, står verden altid klar med åbne arme til at tage imod hende.

I 2018 udgav Robyn endelig et nyt album (efter otte år). Det hedder Honey, og på trods af den søde titel er der bitterhed nedenunder. Hendes lyde er på overfladen tilbagelænede og sexede, men nedenunder stikker det med ubehag. Temaer som hjertesorg og modløshed drypper ned i sangenes lydstof.

Robyn appellerer til unge i mange aldre nu. Nogle husker det tidlige hit "Show Me Love" fra filmen "Fucking Åmål", andre husker "Dancing On My Own" kanaliseret gennem tv-serier som "Girls" og "Skam". Man kan roligt sige, at Robyn har været soundtrack til mange knuste hjerter.

Når Robyn spiller på Roskilde Festival 2019, vil hun knuse hjerter og få os alle til at danse på samme tid. Hun vil indtage vores Orange Scene til en sen nattefest. Med et fabelagtigt backingband, rørende koreografier og en sætliste pakket med hits (både bangere og ballader) er Robyn klar gøre sin nat på Roskilde Festival til en af dem, man sent glemmer. Hun har været her to gange før, 2008 og 2010 (også i 2009 som gæst hos Röyksopp). Hun vender tilbage stærkere, større og bedre, og der er vist ingen tvivl om, at 2019-koncerten vil give os alle noget majestætisk.

Gør klar til at indtage posituren: Øjne lukkede, næverne knyttede og kroppen svajende – sådan er den helt rigtige fysiske reaktion på Robyn-sange. Det er opløftende og bestyrkende. Og vi kan garantere: Foran Orange Stage danser ingen på egen hånd!