SPIRITUALIZED UK

Favoriser
Scene
Avalon
Show
17:00
Fredag 5. juli 2019
Euforisk space-rock and symfoniske vuggeviser

Jason Pierce laver musik med simple akkorder, men lyden og armbevægelserne er store som universet. Som en feltoptagelse lavet af Phil Spector, har han selv sagt.

Det neo-psykedeliske space-rock-projekt Spiritualized blev dannet af Jason Pierce i asken af ​​drone/riff/støjmagerne Spacemen 3, et band hvis mission voksede ud af den ofte citerede pladetitel Taking Drugs to Make Music to Take Drugs to. Med Spiritualized trådte Jason Pierce frem som en bandleder og pakkede klarere sangstrukturer omkring sine soniske malstrømme og mangefarvede melodier.

De trækker på både rockabilly, soul, country, garagerock og gospel, og alligevel har Spiritualized-sange altid haft deres egen klang. Og Pierces stemme har altid været skrøbeligt fortællende i sange, der grubler over smerte, forvirring, ensomhed, fremmedgørelse og usikre håb.

I 2018 udgav Spiritualized, som nu består af Jason Pierce alene, sit ottende album, And Nothing Hurt, til flotte anmeldelser (det sker ofte!). Materialet stammer fra det samme euforiske space-rock-territorium med lag-på-lag-arrangementer som 1997-mesterværket Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space.

Pierce opbygger hypnotiske lag med hvirvlende, sirene-lignende instrumentering og kimende klokker, der hidkalder alle galaksens lyde. Andre gange blander han gospel og garage rock til lige så stor fornøjelse.

Når alt dette overføres til en livescene, har vi noget rigtig stærkt i vente. Pierce har en særlig kontrol over den musikalske tekstur. Han styrer sit band perfekt gennem mange stemninger, fra plagende intimitet over jordskælvsbluesede riffs til gospel-klingende psychedelia og lejlighedsvise støjinfernoer, der ryster den snekugleverden, der er Spiritualized. Det er som en kosmisk rejse ud i rummet. Bare pas på at du ikke går i kredsløb derude.