THE MAURICE LOUCA ELEPHANTINE BAND EG

Favoriser
Scene
Pavilion
Show
20:00
Torsdag 4. juli 2019
Alternative lyde fra ægyptisk mastermind

Maurice Louca er én af de mest spændende og allestedsnærværende kunstnere på den arabisk-alternative musikscene i dag.

Han udbreder sin musik i talrige projekter, komponerer til teater, film og kunstprojekter, ligesom han er medstifter af bandene Bikya, Alif, Lekhfa og Dwarfs of East Agouza (de to seneste spillede på Roskilde 2018) – og selvfølgelig Karkhana som også optræder på dette års Roskilde Festival.

Med sin sindrige tilgang til tape loops and sampling lader Louca det traditionelle møde det samtidige i en slags mellemøstlig og vestlig fusion. He injicerer alt fra psykedelisk musik til ægyptisk shaabi og går således hinsides alle kultur- og genremærkater. Loucas musikalske vejbane lader smukke og betagende fragmenter danne et smukt totalbillede.

Næste gang du går i pladebutikken eller på Spotify, så søg efter Maurice Loucas 2014-udgivelse Benhayyi Al-Baghbaghan (lader sig oversætte til ’hyld papegøjen’), som er et legende, percussiontungt virvar af lyde som en slags soundtrack til den evigt myldrende ægyptiske hovedstad. Loucas debutalbum Garray (2011) er et hårdere elektronisk frontalangreb med støjende og forvrængede lyde som plukket direkte ud af mørke kældernatklubber.

På en livescene står Louca bag et bord fyldt med pedaler, kabler, knapper og paneler. Ved siden af sig har han en bassist og en trommeslager, som føjer ekstra dimensioner til livelyden.

Dette er musik, som inviterer til dans. Vi vil faktisk gå så langt som til at sige, at det er kropumuligt at stå stille til Maurice Louca.