Z.E SE

Favoriser
Scene
Countdown
Show
19:30
Mandag 1. juli 2019
Svensk DIY-rapsensation er klar til at vise, hvad han er gjort af!

Uden opbakning fra hverken pladeselskab eller PR-maskine har den svenske rapper Z.E (forkortelse for Zigge, et gammelt kaldenavn) arbejdet sig op til at være en af de mest populære – og interessante – kunstnere i Sverige. Han udgiver sin musik på eget selskab, Team Platina.

Det hele startede, da han sad i brummen. Her brugte han al sin tid på at skrive sangtekster som en slags terapi. Han skrev sange om sit liv, fortællinger fra betonforstæderne (han er fra Tensta, et betændt kvarter i udkanten af Stockholm) og virkeligheden dér.

Sange som "Kaxig" og "Positiv" fik snarligt airplay på svensk P3.

Z.E arbejder med samme hastighed som de mest produktive mixtape-udgivende mc'er fra USA. I foråret 2018 udgav han debuten Min penna blöder , og senere samme år var han klar med en opfølger, Sverige vet. På dette tidspunkt han var den femte mest streamede kunstner i Sverige, og han landede også på førstepladsen af salgshitlisten. Han har også hittet sammen med Cherrie med sangen "163 för evigt" (hun var også med på hans debut).

Han vandt senere prisen som 'Årets artist' til den svenske Grammis-prisuddeling.

Hvad skal der så ske? Et tredje album kommer helt sikkert. En ny single er allerede ude: "Ungefär". Den viser, at Z.E har i sinde at fortsætte sin sejrsrække og at gøre tingene på sin helt egen måde.

Nu venter Roskilde Festival. Kom og se denne fantastiske komet fra nabolandet. Se Z.E når han indtager Countdown-scenen på Roskilde Festival 2019.