SILVANA IMAM ÅBNER ORANGE SCENE

PUBLICERET TORSDAG 7.3.2019

Den kompromisløse svenske rapper og rollemodel Silvana Imam spiller årets første koncert på Orange Scene onsdag 3. juli 2019.

Den 32-årige ordjonglør og sprogfornyer har gennem de senere år udviklet sig fra et undergrundsfænomen til kæmpenavn med ikon-status i hjemlandet.

Her er hun berømmet og berygtet for sjældent at holde sig tilbage, når hun kompromisløst konfronterer sprængfarlige emner som feminisme, antiracisme og homoseksuelles rettigheder – og altid gør det i solidaritet med alle dem, der ikke føler, at de passer ind.

Roskilde Festivals deltagere har to gange før ladet sig rive med over Silvana Imams uovertrufne evne til at kombinere de store budskaber om håb og frihed med forrygende og iørefaldende hooklines på en live-scene.

Hendes tredje album, Helig moder, er blot få uger gammelt, og med udgivelsen er hun nu klar til at tage springet fra Roskilde Festivals mindre scener, som hun gæstede i 2015 og igen i 2016, til det største husalter, Orange Scene.

Silvana Imam vil til lejligheden sammenstykke et helt særligt show tilpasset Roskilde Festival og Orange Scene. Her vil hun blandt andet invitere et væld af unge kunstnere fra den svenske urbanscene, som hun har samarbejdet med gennem årene.

Fakta om Silvana Imam

  • Silvana Imam spiller på Orange Scene onsdag den 3. juli 2019.
  • Hun skaber et særligt show med en gæsteliste, der i øjeblikket består af disse navne fra især den urbane svenske scene: Erik Lundin, Beatrice Eli, Khan-ji, Ozzy, Nebay Meles, Fricky, Unge Ferrari (fra Norge), Michel Dida, Jaqe og Leslie Tay.
  • Silvana Imam gæstede Roskilde Festival i 2015, hvor hun debuterede på vækstlagsscenen Countdown, og igen i 2016 på scenen Apollo.
  • Hun har høstet adskillige anmelderroser og priser i de senere år, herunder 'bedste tekstforfatter' (Musikförläggarnas Pris), 'bedste live-act' (svensk P3 guld og Manifestgalan) og adskillige svenske Grammis.
  • Hendes tredje album Helig moder udkom i februar i år.
  • Hendes personlige og kunstneriske udvikling fra undergrundskunstner til ikon blev i 2018 skildret i den anmelderroste dokumentarfilm Silvana – Väck mig när ni vaknat.
Henter...