VIL DU VÆRE MED TIL AT BYGGE KUNST, OG HAR DU LYST TIL AT VÆRE EN DEL AF FÆLLESSKABET PÅ ROSKILDE FESTIVAL?

Synes du det er sjovt at være med at bygge, male og være en del af et fællesskab, så leder Team Arts Productions efter frivillige der vil være med til at løfte opgaven med at få kunsten til at blomstre på festivalen.

Team Arts Production leder både efter frivillige der vil være med som Medskabere, som en del af et byggehold, samt personer der vil være Projektbyggeledere for specifikke projekter, hvor man leder byggeholdet i arbejdet med at skabe en konstruktion eller et værk. Derudover leder vi efter en der vil være Byggeleder med det overordnede ansvar for byggeholdene og Projektbyggelederne. Mulighederne er mange, hvad enten man vil lægge sin indsats hele året, eller et par uger om året. Læs om de 3 roller nedenfor.

De frivillige vi leder efter, er nogen vi håber på vil være med både til festivalen 2019 men også de kommende år.

OM TEAM ARTS PRODUCTION

Team Art Production er det team på festivalen der sørger for at den kunst der bliver booket på festivalen, som kræver en form for konstruktion, bliver realiseret. De fleste værker der bliver bygget på Roskilde Festival er skabt til festivalen og der ligger derfor et stort arbejde i at udvikle og realisere disse værker sammen med kuratorer og kunstnere. Værkerne kan variere fra helt små siddeinstallationer, til store talk-scener, gangstier osv.

Værkerne bliver bygget i samarbejde mellem kunstnere og festivalens egne frivillige. Nogle bygges på forhånd og skal enten transporteres eller samles, og andre bliver bygget helt fra start ude på Dyrskuepladsen. Opgaverne for Team Arts Production er mangeartede, og ingen projekter er ens. Udover selve produktionsdelen, er der også en del af Team Art Production der tager sig af at afvikle talks, servicere kunstnere osv.

Team Art Productions er et stort hold, hvor fælleskabet er i højsædet. I 2019 forventer vi at være 30 frivillige i produktionsdelen og nogenlunde det samme i afviklingsdelen

VI SØGER

Medskabere der vil være en del af et byggehold.

Indsatsen som medskaber i Team Art Production går ud på at man er en del af byggeholdet der bygger konstruktionerne. Opgaverne er forskelligartede og indeholder alt fra at arbejde med trækonstruktioner, male, samle stillads og lignende opgaver. Ingen af opgaverne kræver erfaring med håndværk, det eneste der er brug for er at man har lyst til at være med og kan tage fat.

Rollen som Medskaber på Roskilde Festival kræver en arbejdsindsats henover ca. 12 dage. Vi tæller ikke timer, og man er med fordi man synes opgaverne og fællesskabet er sjovt. Og så er man selvfølgelig også lige med til at skabe verdens bedste festival.

Indsatsen strækker sig i år fra d. 24/6 til den 9/7. Man har som udgangspunkt fri fra musikken starter på indre plads til den slutter, i år fra 3. til 6. juli. Dog har man en enkelt dag i musikdagene hvor man er til rådighed hvis det går galt og noget skal repareres, som man ikke kan klare uden et par ekstra hænder. Det er dog ikke tit det sker. Udover de dage man er ude og bygge, vil der et par uger inden festivalen være en introduktionsdag i Roskilde.

Roskilde Festival stiller kost og logi til rådighed for Medskabere i hele perioden (dog ikke mad i musikdagene).

Man får en plads i en sovevogn i sovebyen øst for Arena. Her er der gode bade, en rigtig seng og strøm. Overnatning i medarbejdercamping er også muligt hvis det ønskes. De dage hvor man arbejder bliver man bespist morgen, middag og aften i medarbejderbespisningen. Man får udover bespisningen i arbejdsdagene også 7 mealvouchers samt 10 drikkekuponer. Derudover er det muligt at ombytte en andens almindelige Partout/endags-billet til et andet armbånd der giver adgang til Backstage Village.

Vi søger ca. 20 medskabere i år, så der er rig mulighed for at man som en gruppe kan komme med på holdet.

Projektbyggeledere til projekter

Indsatsen som projektbyggeleder går ud på at man har ansvaret for konstruktionen af et enkelt projekt. Man vil have en del af det samlede byggehold som man hver dag bygger på en konstruktion sammen med. Nogle projekter er så små at de vil blive slået sammen under den samme projektbyggeleder.

Som projektbyggeleder må man meget gerne have lidt erfaring med at arbejde i træ eller bare byggeerfaring. Man er den der vil stå og tage beslutninger om hvordan noget lige skal skrues fast så det er forsvarligt, og generelt have ansvaret for konstruktionen af værket. Man er også leder for den gruppe frivillige som man bygger sammen med. Det betyder at man siger velkommen om morgenen og sætter dem i gang, siger til når i går til frokost og aftensmad, og deler en sodavand/øl ud når arbejdsdagen er omme.

Indsatsen som Projektbyggeleder er i rollen som Medskaber 365. Det betyder at man er med hele året som frivillig. Man bliver så tidligt som muligt inddraget i hvad det er der skal bygges, og hvordan producenten af værket og kuratoren forestiller sig det skal gøres. Her kommer man så med input til konstruktionen af værket. Det foregår fra sent efterår og helt frem til festivalen.

Som Medskaber 365 har man samme vilkår som Medskaber: Roskilde Festival stiller kost og logi til rådighed for Medskabere i hele perioden (dog ikke mad i musikdagene). Man får en plads i en sovevogn i sovebyen øst for Arena. Her er der gode bade, en rigtig seng og strøm. Overnatning i medarbejdercamping er også muligt hvis det ønskes. De dage hvor man arbejder bliver man bespist morgen, middag og aften i medarbejderbespisningen. Man får udover bespisningen i arbejdsdagene også 7 mealvouchers samt 10 drikkekuponer. Derudover er det muligt at ombytte en andens almindelige Partout/endags-billet til et andet armbånd der giver adgang til Backstage Village. Hertil får man også mulighed for kørselsgodtgørelse og en festival-mail efter behov. På selve festivalen er man med fra d. 24/6 til den 9/7. Under musikdagene er der som sådan ikke nogen opgaver, men man er til rådighed til at komme og hjælpe med at løse udfordringer hvis de opstår.

Vi leder efter tre projektbyggeledere til årets festival.

Byggeleder

Opgaven som byggeleder går ud på at være den overordnede leder for byggeholdet og projektbyggelederne. Man har ansvaret for at projekterne har det værktøj og de maskiner de skal bruge til at løse opgaven, samt at agere support for projektbyggelederne. I denne opgave er det overblikket og planlægningen der er i

højsædet, men samtidig er det også vigtigt at man har hænderne ordentligt skruet på til at kunne hjælpe med at komme på løsninger til udfordringer ved konstruktioner. Som byggeleder har man det overordnede ansvar for de frivillige på byggeholdene, og sørger for deres ve og vel. Man er samtidig en del af det tværgående byggetværlag hvor man koordinerer med andre byggehold på festivalen. Opgaven som byggeleder er hele året, og man vil fra efteråret begynde at se på eventuel rekruttering af nye frivillige til den kommende festival, samt at bestille værktøj osv i festivalens systemer. Indsatsen som Byggeleder er i rollen som Ansvarlig 365.

Som Ansvarlig 365 har man samme vilkår som Medskaber 365: Roskilde Festival stiller kost og logi til rådighed for Medskabere i hele perioden (dog ikke mad i musikdagene). Man får en plads i en sovevogn i sovebyen øst for Arena. Her er der gode bade, en rigtig seng og strøm. Overnatning i medarbejdercamping er også muligt hvis det ønskes. De dage hvor man arbejder bliver man bespist morgen, middag og aften i medarbejderbespisningen. Man får udover bespisningen i arbejdsdagene også 7 mealvouchers samt 10 drikkekuponer. Derudover får man et ekstra adgangstegn samt adgangstegn til egne børn under 18.

Hertil får man også mulighed for kørselsgodtgørelse og en festival-mail. På selve festivalen er man med fra d. 24/6 til den 9/7. Under musikdagene er der som sådan ikke nogen opgaver, men man er til rådighed til at komme og hjælpe med at løse udfordringer hvis de opstår.

Vi leder efter én byggeleder til årets festival.

Er du interesseret i en af de 3 roller?

Er du interesseret i en af disse roller, eller har du spørgsmål, så kontakt Zaki.Souary@Roskilde-festival.dk senest d. 1. maj.