Det Cirkulære Laboratorium giver unge iværksættere mulighed for at teste og udvikle innovative grønne løsninger på Roskilde Festival. Formålet er at øge unges indflydelse på en mere bæredygtig fremtid og påvirke danskernes klimaadfærd.

Med 130.000 beboere kan Roskilde Festival sammenlignes med en større by. Samtidig gør midlertidigheden festivalsamfundet til en unik og meget tilgivende platform i forhold til at teste nye bæredygtige løsninger, der har potentiale til at ændre adfærd i samfundet.

Tuborgfondet og Roskilde Festival er derfor gået sammen om at skabe Det Cirkulære Laboratorium. 

Frem mod 2025 giver laboratoriet mindst 200 unge iværksættere mulighed for at vise vejen og udvikle fremtidens ambitiøse cirkulære løsninger. 
 
Cirkulære løsninger handler for eksempel om at designe langtidsholdbare produkter eller udvikle nye modeller for brugsret til et produkt.

Omdrejningspunktet for laboratoriet bliver Roskilde Festival, men det vil også være muligt at teste til andre events og på andre festivaler i løbet af året.

Igennem Det Cirkulære Laboratorium får iværksætterne systematisk adgang til viden, fagligt netværk, andre virksomheder og mulige investorer, som kan løfte deres løsninger videre og skabe et stærkere forretningsgrundlag.

Ambitionen er at hjælpe fremtidens grønne iværksættere på vej ved at skabe rammer, hvor de kan udfordre og teste deres konkrete løsninger i et fleksibelt og kæmpemæssigt laboratorium fyldt med mennesker og muligheder.

Samtidig skal laboratoriets løsninger øge bevidstheden om grøn adfærd hos festivalens deltagere og bidrage til en markant reduktion af festivalens affaldsmængder.

Tuborgfondet har bevilliget 7.565.000 kr. til Det Cirkulære Laboratorium, hvilket var fondets største bevilling i 2020.

Læs her, hvor du som iværksætter kan være med til at sætte den grønne dagsorden.