Få svar på dine spørgsmål om Det Cirkulære Laboratorium 

Hvordan kan jeg være med? 
14. december åbnede et Open Call ansøgning om at teste din cirkulære løsning på Roskilde Festival 2023. Deadline er 19. januar, og du kan læse mere her. 

Først og fremmest anbefaler vi, at du holder dig orienteret og opdateret på vores LinkedIn-profil. Derudover er du velkommen til at kontakte Bo Astrup fra Det Cirkulære Laboratorium på bo.astrup@roskilde-festival.dk.

Vi vil naturligvis også løbende fortælle om projektet her på hjemmesiden. 

Hvilke løsninger lægger I vægt på? 
Det Cirkulære Laboratorium prioriterer cirkulære produkter, koncepter og modeller, der holder materialer og produkter i kredsløb med den højest mulige værdi længst muligt. 

I vores udvælgelse af løsninger, som skal testes på Roskilde Festival, lægger vi bl.a. vægt på disse kriterier: 

  • at få testet et bredt udsnit af løsninger i form af nye produkter, forretningsmodeller, værktøjer og formidlingsmetoder, der understøtter bæredygtig adfærd på Roskilde Festival og i samfundet bredt set. 
  • løsninger der ud fra et livscyklusperspektiv giver den største gevinst for miljø og klima (sammenlignet med nuværende løsninger på festivalen og konkurrerende bredt tilgængelige alternativer på markedet). 
  • at udvælge de løsninger, der vil have størst gavn af at blive afprøvet af en stor kritisk brugermasse. 
  • løsninger der bedst kan implementeres i festivalbyens drift. 

Hvorfor teste på Roskilde Festival? 
Vi har mange års erfaring med at anvende og anskue festivalbyen og dens 130.000 indbyggere som en testzone for nye produkter og idéer. Midlertidighed og den høje befolkningstæthed gør festivalen og dens indretning og kultur til et særegent laboratorium i forhold til bæredygtighed, byplanlægning og nye løsninger. 

Vi har lært, at muligheden for at teste et produkt i et konkret, tilgivende og fleksibelt miljø som festivalbyen kan give dyrebare erfaringer, nye relationer, høj videndeling og også værdifuld eksponering. 

Festivalen er et sted, hvor man kan undersøge og lære, hvordan mennesker kan ændre adfærd i en mere bæredygtig retning og dermed skubbe på bæredygtige udvikling gennem f.eks. innovation og ny teknologi. 

Du kan lære mere om, hvordan vi samarbejder med organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner om bæredygtige løsninger på denne side. 

Hvad får man ud af at være med? 
Du får adgang til ny viden, netværk, eksponering over for nye målgrupper og potentielle investorer. 

Du bliver også en del af et fællesskab med de øvrige deltagere i Det Cirkulære Laboratorium i et miljø, hvor vi lægger vægt på at lære af hinanden og samarbejde på tværs. 

Hvilke krav stiller I? 
Vi forventer, at iværksættere og partnere, som tester løsninger aktivt, indgår i konkrete læringsforløb forud for selve testen på Roskilde Festival.  
 
Vi forventer også, at du er indstillet på at dele din viden om læring i forbindelse med tests. 

Hvem står bag? 
Det Cirkulære Laboratorium er skabt i et partnerskab mellem Tuborgfondet og Roskilde Festival. 

Du kan læse mere om baggrunden og vores ambitioner på denne side. 

Hvor finder jeg mere viden om bæredygtighed? 
Roskilde Festival anvender en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed. Det betyder konkret, at vi fokuserer på udvikling inden for miljømæssig, social, kunstnerisk og økonomisk bæredygtighed. 

Du får en overordnet introduktion til vores tilgang og initiativer her. 

I 2020 udviklede vi en ressource- og affaldsplan frem mod 2024, hvor vi ud fra principperne i cirkulær økonomi vil minimere festivalens ressourceforbrug og reducere affaldsmængderne i de kommende år. 

Læs den fulde ressource- og affaldsplan her, hvor du også finder mere konkret viden og fakta om ressourcer og affald på festivalen. 

Hvordan kommer jeg i kontakter med jer? 
Find kontaktinformationer på denne side.