ROSKILDE FESTIVAL HJÆLPER SJÆLLANDSKE INSTITUTIONER MED AT BLIVE CORONA-KLAR

PUBLICERET ONSDAG 15.4.2020

Udendørs vaske, toiletvogne og borde og bænke, der normalt benyttes under festivalen, bliver nu i stedet brugt af skoler og daginstitutioner.

Hygiejnen skal være i top, og der skal holdes afstand og leges og undervises mere udendørs, når de mindste efter genåbningen igen skal i vuggestue, børnehave og skole.

Roskilde Festival har indgået et samarbejde med flere sjællandske kommuner, herunder Roskilde Kommune, om at levere forskelligt materiel, som skal gøre det nemmere for både børn og voksne at leve op til de nye retningslinjer.

”Vi skal være rigtig meget udendørs i skoler og dagtilbud. Og vi skal vaske rigtig meget hænder. Så det letter genåbningen gevaldigt. Og det er dejligt at lokale partnerskaber kan løfte opgaven hurtigt og effektivt,” siger Tomas Breddam, borgmester i Roskilde Kommune.

Over 300 håndvaske
Roskilde, Brøndby og Ringsted Kommune har til sammen fået leveret over 300 udendørs håndvaske, 32 toiletvogne, 1,6 kilometer hegn, 80 borde og bænke-sæt samt 32 telte. Alt sammen noget, der er kommet i stand i løbet af påskedagene.

”Det handler om, at man skal kunne opdele børnene mere. Nogle skal være inde, mens andre er ude, og der er behov for, at man nemt kan komme til at vaske hænder, og at man kan gå i tørvejr i et telt, hvis det regner”, siger Claus Egebjerg, drifts- og udlejningschef i RF Experience, som er en del af Fonden Roskilde Festival og tilføjer:

”Det er rigtig positivt for os, at vi kan hjælpe andre i den her situation, også vores egen kommune”.

Meget af det materiel, der normalt bruges til afvikling af Roskilde Festival, udlejes gennem året, hvor det blandt andet bruges til afvikling af andre store events. Under normale forhold samles det hele i disse måneder, så det kan sættes op på Dyrskuepladsen i Roskilde. Men i år hvor festivalen er aflyst, kan det i stedet gøre gavn i de sjællandske institutioner.

RF Experience

  • Året rundt bruger Roskilde Festival de kompetencer, der er blevet opbygget gennem arbejdet med festivalen, som har eksisteret siden 1971.
  • Det sker blandt andet gennem RF Experience, der er en del af Fonden Roskilde Festival.
  • RF Experience er hvert år en del af omkring 250 events og udvikler forskellige løsninger.
  • Det er RF Experience, som står bag samarbejdet med de sjællandske kommuner. 
  • Se mere om RF Experience her.