ROSKILDE FESTIVAL HAR VÆRET MED TIL AT ETABLERE NY CORONA-MODTAGELSE PÅ HVIDOVRE HOSPITAL

PUBLICERET LØRDAG 28.3.2020

Nyt modtagesystem bygget på få dage skal sikre, at patienter med corona adskilles fra alle andre.

Hvide telte står i rækker på parkeringspladsen ved Hvidovre Hospital. Det er den nye modtageenhed, som alle patienter der mistænkes for at være smittet med Covid-19 fremover skal igennem.

"Der er lavet en særskilt indgang, som skal forhindre smittespredning mellem patienter. Helt konkret er der tale om nogle modtagetelte, hvor ambulancerne kan køre ind med patienter, samt flere hundrede meter lange teltgange, som patienterne kan føres igennem, så de undgår at skulle igennem hospitalet for at komme til den rette afdeling," fortæller Dennis Pallesgaard, som er overmontør hos Roskilde Festival og har ledet festivalens bidrag til etableringen af udbygningen.

Forbindelsestelte til transport af patienter fra modtagetelt til isolationssengeafsnit. 

Hvidovre Hospital skal tage imod coronasmittede og behandlingskrævende borgere fra i alt 10 kommuner, herunder indbyggere fra dele af København, Amager og hele Vestegnen.

Trænet i at lave midlertidige installationer

Roskilde Festival har stået for at etablere lys i de nye teltsystemer og har leveret generatorer, som både lys og varme kører på, mens virksomheden Ajos har haft det overordnede ansvar for opbygningen. Det hele er kommet i stand på få dage.

Modtagehallen som er indrettet med en række separate undersøgelsesrum. 

"Vi er vant til at lave midlertidige installationer og til at gøre det hurtigt – vi forvandler en bar græsmark til Danmarks fjerdestørste by hver sommer med alt, hvad det indebærer af logistik og løsninger, der skal kunne holde til al slags vejr," siger Dennis Pallesgaard.

Roskilde Festival leverer året rundt forskellige løsninger til organisationer, virksomheder, foreninger og institutioner, som har brug for nogle af de kompetencer, som festivalen besidder. Ofte er der tale om totalløsninger, hvor festivalens mandskab leverer alt fra ide til færdigt produkt.

Modtagetelte hvor ambulancer kan køre ind med patienter, som har eller er mistænkt for at have Covid-19. 

RF Experience

Året rundt bruger Roskilde Festival de kompetencer, der er opbygget gennem arbejdet med at lave festival siden 1971.

Det sker blandt andet gennem RF Experience, som er en del af Fonden Roskilde Festival. Det er RF Experience, der har løst opgaven på Hvidovre Hospital.

Se mere om RF Experience her. 

Her kan du se en dronefilm, der beskriver de nye tilbygninger. Filmen er lavet af Hvidovre Hospital.