”KAN MAN SCRATCHE ET FEMINISTISK STATEMENT?”

PUBLICERET TORSDAG 16.4.2020

Roskilde Festival donerer en million kroner til non-profit organisationen RAPOLITICS, som vil skabe en 24-timers festival for hiphop og aktivisme.

Roskilde Festival donerer hvert år hele overskuddet fra festivalen til velgørende formål. Størstedelen af det samlede overskud fra Roskilde Festival 2019 blev stillet til rådighed for ansøgere til festivalens hidtil største støttepulje. Under titlen ’Open Call: Unge Stemmer’ har organisationer og projekter skabt af, for eller med unge kunnet søge om en donation. Der var samlet 296 ansøgninger, og Roskilde Festival har valgt at støtte 32 modtagere. En af dem er RAPOLITICS, der har søgt om støtte til at lave Re:ACT - en 24-timers festival på Ungdomsøen.

Til Re:ACT vil 75 unge sammen med 25 hiphopkunstnere sætte ord på nogle af de temaer og udfordringer, som optager de unge.

”Med festivalen vil vi udfordre måden at debattere og engagere sig i samfundet på ved at vise, hvordan kunst og kultur kan være et talerør for ungdommen”, siger Mathias Findalen Bickersteth, daglig leder af RAPOLITICS og tilføjer:

”Re:ACT er et laboratorium, hvor vi lytter til ungdommens råb om forandring Kan man diskutere klimapolitik, #Metoo-kampagnen eller situationen omkring kvoteflygtninge gennem graffitipieces, beatbox og breakdance? Kan man scratche et feministisk statement? Og kan man blive klogere på sig selv og sine egne holdninger gennem rap og spoken word?”

Fællesskaber og politisk kunst
Med afsæt i hiphop-kulturen arbejder RAPOLITICS med forskellige initiativer for at bidrage til en ungdomsgeneration, der gennem kultur, kunst og kreativitet kan og tør udfordre og udvide den demokratiske samtale.

”Vi ser et enormt potentiale i at flere unge får færdigheder, værktøjer og motivation til at bruge politisk kunst som en formidlingsplatform, både til at fostre egen selvtillid og mod og til at fordre stærke og kreative fællesskaber”, siger Mathias Findalen Bickersteth.

Re:ACT afholdes i maj 2021. 

Roskilde Festival donerer hvert år al overskud til humanitært, andet velgørende, almennyttigt og kulturelt arbejde med særligt fokus på børn og unge. Siden 1972 har festivalen generet mere end 420 millioner kroner til disse formål.

Open Call: Unge Stemmer er det mest ambitiøse open call, festivalen nogensinde har lanceret. 32 initiativer inden for kunst, musik, social forandring samt miljø og klima har modtaget i alt 15 millioner kroner fra festivalens overskud i 2019.

FLERE NYHEDER

Henter...