PRAKTISK INFO

Udover almindelig camping (som er inkluderet i partoutbilletten) tilbyder vi også en række Special Camping-produkter.

Der er også mulighed for at blive en del af særlige publikumsdrevne fællesskaber, hvor du selv kan være med til at bestemme, hvordan området skal se ud.

Campingområdet åbner lørdag 24. juni. Festivalpladsen (dén med scenerne) åbner onsdag 28. juni kl. 17:00.

Hvis du har spørgsmål angående COVID-19, se vores Q&A om emnet. Hvis det ikke besvarer dit spørgsmål, så skriv til os på info@roskilde-festival.dk.

Læs mere

Partoutbillet
Billet til hele festivalen fra lørdag 24. juni til søndag 2. juli 2022, hvor campingpladsen lukker. Pris: 2250 DKK ekskl. gebyr. Musikprogrammet løber over de fire sidste dage af festivalen, fra 28. juni til 1. juli 2022.

Endagsbillet
Du kan købe endagsbillet til følgende datoer: onsdag 28. juni, torsdag 29. juni, fredag 30. juni og lørdag 1. juli 2022. Alle endagsbilletter/armbånd er gyldige fra kl. 8:00 på dagen til kl. 10:00 den følgende dag.

Et endagsarmbånd giver adgang til de samme områder som et almindeligt partoutarmbånd (campingpladsen, festivalpladsen osv.)

Du har adgang til områderne i det tidsrum, hvor armbåndet er gyldigt.

Det er ikke tilladt at opholde sig på campingpladsen eller nogle af de øvrige områder uden for armbåndets gyldighedsperiode.

Husk at medbringe din billet, som du skal vise ved indgangen. Her vil den blive byttet til et armbånd. Du kan ikke bytte billet til armbånd før på selve dagen (fra kl. 8:00).

Det er ikke muligt at købe endagsbilletter til de første fire dage af festivalen.

Navn på billetten?
Navnet på billetten bestemmer ikke, hvem der kan indløse den. Der er derfor ingen grund til bekymring, hvis din ven har købt din billet, eller hvis du har fået den i gave. Du kan stadig selv bruge den.

Billetter ved indgangen
Hvis festivalen ikke er udsolgt på forhånd, kan du købe billetter ved indgangen. De er lidt dyrere end billetter købt på forhånd.

Hvis du har spørgsmål angående COVID-19, se vores Q&A om emnet. Hvis det ikke besvarer dit spørgsmål, så skriv til os på info@roskilde-festival.dk.

Du skal være fyldt 15 år for at kunne tage alene på Roskilde Festival. Husk på, at Roskilde Festival er et stort område, hvor alle fester hele tiden. Det er derfor altid en god idé, at du og dine venner bliver sammen.

Børnebilletter (10-14 år) sælges kun ved indgangen (uanset om festivalen er udsolgt eller ej). For at kunne købe en børnebillet, skal barnet have følgeskab af en voksen billetindehaver, som barnet kender. Barnets sygesikringsbevis skal kunne fremvises.

Priserne på børnebilletter (10-14 år) er 1300 DKK ekskl. gebyr for en partoutbillet og 500 DKK eks. gebyr for en endagsbillet.

Børn under 10 år har gratis adgang, hvis de følges med en (af barnet bekendt) voksen med gyldigt armbånd.

Unge over 15 år betaler almindelig billetpris.

Bemærk, at det i Danmark er ulovligt at servere alkohol til alle under 18 år på barer og restauranter. Supermarkeder må sælge alkohol (hvor alkoholprocenten er under 16,5) til dem, der fyldt 16 år.

Campingpladsen åbner lørdag 24. juni kl. 16:00. Festivalpladsen åbner onsdag 28. juni kl. 17:00.

Dit armbånd giver dig adgang til festivalen. Hvis dit armbånd bliver beskadiget eller går i stykker, bedes du kontakte et af vores billetkontorer, som vil vurdere din sag. Hvis dit armbånd bliver stjålet, skal du melde tyveriet til politiet og aflevere en kopi af anmeldelsen på det nærmeste billetkontor, hvor sagen vil blive vurderet. Roskilde Festival erstatter som regel ikke stjålne armbånd.

Hvis du opholder dig i festivalområdet uden et gyldigt armbånd, vil du blive pålagt at betale en bøde på 3.500 DKK. Av!

Du kan bytte din billet til et armbånd ved indgangene.

Festivalpladsen er lukket om natten
Når de sidste koncerter er ovre, lukker vi festivalpladsen ned for natten. Det gør vi for at gøre plads til leverancer (øl, vand, mad, etc.) og for at rydde op. Vi åbner indgangene igen kl. 10 den følgende morgen.

Roskilde Festival forbeholder sig retten til at foretage ændringer i programmet. Ingen refundering gives i tilfælde af aflysning af kunstnere.

Refundering kan kun ske i tilfælde af aflysning af hele festivalen. Hvis hele festivalen aflyses, refunderes billetter kun til den oprindelige køber af billetterne. Roskilde Festivals billetoperatør, Ticketmaster Danmark, hæfter ikke for refunderingerne i tilfælde af aflysning af hele festivalen. Køberen af billetten kan ikke gøre ansvar gældende over for Ticketmaster i forbindelse med begivenheden, herunder Roskilde Festivals annullering af den eller andre mangler i forbindelse med begivenheden. Eventuelle anmodninger i denne forbindelse skal fremsættes til Roskilde Festival. 
 
Servicegebyrer, billetgebyrer og potentielle leveringsomkostninger fra Ticketmaster refunderes ikke. 
 
Du kan se dine aktuelle reservationer og køb online på "Min konto" på Ticketmaster.

Fik du ikke din billet i tide? Vi anbefaler, at du enten

 • Bliver frivillig
 • Skriver dig op til ventelisten. Det er den eneste måde, hvorpå du med sikkerhed undgår at købe falske billetter. Du kan finde ventelisterne her:
 • Du kan også kontakte Ticketmaster på 38 48 16 30 for at høre, om der er sat nogen billetter til salg på vores videresalgsmarkedsplads.

Kan jeg se, om min billet er gyldig, hvis jeg har købt den fra en anden udbyder (f.eks. Viagogo, DBA osv.)?
Nej, hvis du vil være sikker på at få en gyldig billet, skal du skrive dig op på vores venteliste.

Kan jeg veksle en endagsbillet til en partoutbillet?
Nej, den går ikke. Billetter kan ikke byttes eller ændres til en anden type billet.

Jeg har købt en billet/et produkt, som jeg ikke længere skal bruge. Hvad gør jeg?
Du kan sælge din billet gennem Ticketmaster. Bemærk at du kun kan bruge denne tjeneste til at sælge produkter, som allerede er udsolgt.

Det ser ud, som om der stadig er billetter på Viagogo og andre billetsider?
Vi anbefaler på det kraftigste ikke at købe dine billetter gennem andre end Ticketmaster. Billetter via andre udbydere bliver ofte solgt til en højere pris og er ofte ikke gyldige.

Andre spørgsmål?
Du kan kontakte Ticketmaster, hvis du har andre spørgsmål om billetter.

Politiet vil være til stede på festivalen, men du kan også henvende dig på politistationen på Skovbogade 3, 4000 Roskilde, eller ringe på +45114.

Ved nødstilfælde anbefaler politiet, at du bruger 112-appen, hvor din lokation kan spores. Det vil gøre det lettere for beredskabsfolkene at nå hurtigt frem til dig.

Se mere her: https://politi.dk/rf22

Følgende ting du må ikke medbringe til Roskilde Festival:

Campingområderne

 • Poser og lignende med pantindsamling
 • Byggematerialer og værktøj (uden forudgående tilladelse)
 • Møbler og lignende (undtaget herfor er standard foldbare letvægts campingmøbler)
 • Påklædning eller andet der markerer tilhørsforhold til bande eller rockermiljø
 • Våbenlignende effekter
 • Generatorer
 • Pyroteknik
 • Droner (uden forudgående aftale med festivalens sikkerhedsorganisation)
 • Spraymaling og sprittusher
 • Brændstof (undtaget Trangia-brændstofflasker, 1 liter)

Indre festivalplads

 • Alle ovenstående effekter
 • Glasflasker
 • Drikkevarebeholdere over 0,5 liter. Skal være åbnet, men prop må gerne blive på plastikflasker
 • Musikanlæg
 • Cykler uden tilladelse

Pitområderne ved Orange Scene og Arena

 • Alle ovenstående effekter, undtaget herfor er dog mad og drikke købt på pladsen
 • Bannere og flag (uden for pitten er helt fint!)
 • Tasker større end A3
 • Glasflasker og dåser

Af hensyn til sikkerheden vil sikkerhedsfolkene udføre visitation

På Roskilde Festival fester vi med omtanke for fællesskabet. Det gælder f.eks. på scenerne, hvor vi har nogle øvre grænser for, hvor højt koncerterne må brage ud af højttalerne. Således sikrer vi en god oplevelse for både publikum, de frivillige og naboerne til festivalen.

Vi har også en lydpolitik for campingpladsen, hvor mange af vores gæster medbringer store, hjemmebyggede musikanlæg. Vi er vilde med selvbyggertilgangen, og vi ved, at mange bruger uendeligt mange timer (og kroner) på at designe deres eget hjemmeskabte anlæg, så det både shiner og kan spille rent ved høje volumener. Det er fantastisk, at man ønsker at bidrage til festen ved at være vært i egen camp med sit anlæg.

Men når man er feststarter, så følger der et ansvar med. Du bor ved siden af en masse andre mennesker, som også er på festival for at have det sjovt. Dem må du ikke glemme. Når lejren er banket op, så gå ind ved siden af og hils på og tag en snak om, hvad der er cool for dem. Hvilke fester kan I holde, og hvilken musik kunne være lækkert at høre? Og hvor højt kan vi skrue op, så alle stadig synes, det er rart? I er her sammen, så det er vigtigt, at alle har det sjovt.

Så højt må du feste
Når vi måler lydstyrke, måler vi i enheden decibel. Den er ofte svær at forstå, for det er en talværdi, som i sig selv ikke siger så meget. Egentlig burde vi måle volumen i afstand. Hvor langt væk kan din fest høres, og hvor mange lejre skyller din lyd ind over? Samtidig skal vi også tage højde for alle de andres lyd, som blender ind i musik-virvaret.

Vi har defineret nogle tidsrum, hvor I kan feste løs for fuld musik, og andre tidsrum, hvor I godt må give højttalerne lidt pusterum:

 • Kl. 09 - 02 kan du spille op til store fester – svarende til 94 dB(A)
 • Kl. 02 - 05 kan du spille for din egen lejr og et par ekstra lejre – svarende til 88 dB(A)
 • Kl. 05 - 09 kan du kun spille for din egen lejr, men vi anbefaler, at der er helt slukket – svarende til 84 dB(A)

Hvis vores værter på campingområdet beder jer skrue ned for anlægget, så er det, fordi I spiller for højt.

Regler er kedelige, det ved vi. Men det er vigtigt at feste med respekt for fællesskabet, så alle kan være med.

Hvilket anlæg må du medbringe?
Vi tillader som udgangspunkt de fleste anlæg. Dog har vi ét krav: Du skal nemt kunne transportere det ind på campingpladsen. Hvis du skal bruge motorkraft for at gøre det, så er anlægget for stort. Anlæg der indbygget i køretøjer, hører hjemme i Caravan Camping. Læs mere om det her.

Nogle koncerter på Roskilde Festival er mere oplagte end andre til moshing, energisk dans osv. De koncerter markerer vi med et 'high energy'-ikon.

Hvis du ser ikonet ud for en kunstner i spilleplanen, kan du forvente vildere publikumsaktivitet foran scenen. Pas på dig selv og andre, hvis du vælger at stå langt fremme.

 • Vi tillader moshing, ekstra energisk dans osv. til disse koncerter.
 • Bemærk, at vi ikke tillader crowd surfing.

Grænseoverskridende adfærd


Hos Roskilde Festival tolerer vi ikke grænseoverskridende eller diskriminerende adfærd.

Som deltager på festivalen har vi alle ansvar for vores egen adfærd og for at hjælpe hinanden med at gøre festivalen til et fællesskab, hvor der er plads til diversitet, forskellige grænser, og hvor alle kan trives. Se vores Orange Together-kodeks her, som fortæller, hvad vi forventer af hinanden.

Hvad er grænseoverskridende adfærd?
Grænseoverskridende adfærd kan have karakter af diskrimination, chikane, mobning, psykisk vold eller krænkelser såsom overgreb. Det indebærer, at en person fysisk eller verbalt udsættes for en behandling, hvor de oplever, at deres grænser bliver overskredet. Det betyder også, at grænsen for, hvornår noget føles som grænseoverskridende behandling, er individuel. Vi tager alle sager seriøst. 

Hvad gør jeg, hvis jeg oplever grænseoverskridende adfærd?
Vi har udviklet nogle handlingsanvisninger for at gøre det nemmere at vide, hvordan du skal handle i situationer, hvor du overværer eller oplever grænseoverskridende adfærd. Disse anvisninger har vi lavet for at forebygge sådanne situationer. De kan hjælpe os alle med at reagere i situationer, hvis vi er i tvivl om, hvordan vi skal handle, eller hvor vi kan få hjælp.

Få svar på dine spørgsmål om tilgængelighed på festivalpladsen

Roskilde Festival skal opleves som tilgængelig for alle, som elsker vores bud på festivalkultur og fællesskaber. Vi arbejder derfor konstant på at mindske barriererne for deltagelse og øge oplevelsen af både fysisk og mental tilgængelighed på festivalpladsen.

Denne guide er en hjælp til dig, som har lidt særlige behov, når du ankommer og opholder dig på årets festival. Måske har du nedsat syn eller bevægelighed, bliver hurtigt træt, har brækket armen, har brug for hjælpemidler eller behov for rolige omgivelser.

Vi vil gøre, hvad vi kan, for at hjælpe dig med at nyde stemningen i festivalbyen helt på din måde.

Har du spørgsmål om at få ledsagere med på festival, så læs mere her.

Har du flere spørgsmål om tilgængelighed, er du meget velkommen til at kontakte os. Find kontaktinformation nederst på denne side.

Hvordan kommer jeg bedst ind på festivalen?
Overvej følgende når du planlægger din ankomst til Roskilde Festival.

 • Når du ankommer, skal du som det første bytte din billet til et armbånd. Det kan du gøre ved Entrance East, Entrance West og Entrance North. Hvis du kommer med tog til festivalområdet, kan du få dit armbånd ved Trinbrættet.
 • Vær opmærksom på tæt trafik på åbningsdagen, hvor det kan tage flere timer at komme frem i bil.
 • Fra Roskilde Station kan du tage shuttle-bus, tog eller taxi til festivalen. Alle busser har ramper, som giver adgang for kørestolsbrugere.
 • Er du dårligt gående, bør du vælge en indgang i nærheden af campingområdet eller scenen, som du gerne vil hen til. Se afstandsguiden
 • Har du behov for god plads rundt om dig selv, anbefaler vi, at du ankommer om formiddagen søndag 26 juni frem for åbningsdagen lørdag 25. juni.
 • Sørg for at planlægge din ankomst i god tid og kontakt os på handicapservice@roskilde-festival.dk, hvis du har spørgsmål om ankomsten.

Hvor kan jeg parkere?
Du får overblikket over parkeringspladser i kortet over festivalområdet.

Du kan benytte de særlige handicap-pladser på parkeringsområder og ved indgange, hvis du har et gyldigt blåt parkeringskort fra Danske Handicaporganisationer.

Husk at kortet er knyttet til personen, ikke til bilen.

Hvor kan jeg bo?
Måske er Handicamp noget for dig? Det er et campingområde for deltagere med store og små handicap, deltagere med fysiske udfordringer og/eller behov for ro – og for venner, familie og hjælpere.

Vi bestræber os på at skabe rolige omgivelser og være ekstra opmærksomme på hinanden. Vi har ingen adgangskontrol – alle kan frit komme på besøg, og vi er glade for gæster.

Læs mere om faciliteterne, adgangsforhold, og hvordan du kan blive en del af fællesskabet i og omkring Handicamp her.

Kan jeg få adgang til en ledsager?
Læs mere på denne side om dine muligheder for at få en ledsager med på festivalen. 

Hvordan kan jeg bedst opleve koncerterne?
Ved de fleste scener opstiller vi podier, som hjælper deltagere i kørestol op i hovedhøjde med resten af publikum.

Hvis du har svært ved at stå tæt sammen med mange mennesker, anbefaler vi, at du i god tid orienterer dig i forhold til f.eks. siddeinstallationer, podier, tæthed blandt publikum, storskærmes placeringer og lydforhold ved de enkelte scener. Værterne foran scenerne står klar til at hjælpe.

Som festivaldeltager køber du adgang til hele festivalpladsen og den samlede oplevelse. Det betyder, at vi ikke kan tilbyde pladsreservationer på podierne til de enkelte koncerter.

Vi anbefaler, at du ankommer i så god tid som muligt, så du får den bedst tænkelige live-oplevelse med din yndlingskunster.

Hvor finder jeg ro og god plads?
Vi er mange mennesker samlet på begrænset plads. Men der er alligevel gode muligheder for at finde steder med relativt god plads og stilhed.

På Campingområdet gælder det f.eks. områderne ved badesøen. På festivalpladsen kan du tilbringe en rolig stund ved Fence Walk, i The Garden, mellem øerne i Bazaar-området, området ved Avalon mellem koncerterne og området ved Apollo i dagtimerne.

Områderne er markeret i kortet over festivalpladsen.

Hvor stort er festivalområdet?
Roskilde Festival dækker et areal på cirka 2.500.000 m2, hvilket svarer til cirka 50 fodboldbaner. Festivalen er opdelt i festivalpladsen, hvor du finder de fleste musikscener, og campingområderne, hvor deltagerne bor.

Med 130.000 deltagere bliver festivalen kaldt ’Danmarks fjerdestørste by’. Det er et stort område, og vi er mange mennesker, så befolkningstætheden er også høj.

Jernbanen mellem Roskilde og Køge afskiller campingområde West fra festivalpladsen og de østlige campingområder. Den midlertidige bro over jernbanen kan kun benyttes gående. Alle kan benytte broen på Darupvej nord for festivalpladsen.

Tabellen nedenfor viser dig de vejledende afstande i meter mellem ankomstområder og relevante opholdssteder på festivalen. Du kan bruge oversigten til at forberede og planlægge din ankomst i kombination med kortet.

Ankomstguide

 

 

 

Tallene i tabellen viser vejledende afstand i meter

 

 

 

 

 

 

Drop-off West -> Entrance West

 700

 

 

Drop-off East -> Entrance East

 900

 

 

 

 

 

 

 

HandiCamp

Orange Scene

Arena

Entrance North ('Hovedindgang')

1050

400

 600

Entrance West

1100

1400

1600

Entrance East

1200

450

 700

Trinbræt (togstation/West)

1500

750

1200


OBS: Hvis du kan benytte den midlertidige bro, er afstanden mellem Entrance West og Trinbræt til de øvrige områder cirka 500 meter kortere.

Hvordan er bade- og toiletforholdene?
Der er mere end 20 handicaptoiletter fordelt på festivalområdet, bl.a. ved alle service-øerne.

Du kan få udleveret en nøgle til de aflåste handicaptoiletter, hvis du udfylder denne formular: http://roskil.de/accessibility.

Du finder også toilet og bad med lift på Handicamp.

Er det trygt for mig at være på Roskilde Festival?
Vi har konstant fokus på sikkerhed, beredskab og ansvar, og vi samarbejder med myndighederne, forskere og uddannelsessteder for at gøre festen sjov og tryg for alle.

Du kan læse mere om vores arbejde med sikkerhed og ansvarlighed her.

Under festivalen kan du kontakte os døgnet rundt på telefon 46 36 66 13. Vi kan hjælpe med praktiske ting såsom at finde et toilet, give en hånd med at komme tilbage til teltet eller lappe en punkteret kørestol.

Hvis du får akut behov for hjælp, kan du altid henvende dig til vores serviceværter i orange veste. De kan hjælpe dig – enten selv eller ved at tilkalde deres leder.

Hvordan kan jeg være med som frivillig?
Roskilde Festivals cirka 30.000 frivillige løser mange og meget forskellige opgaver. Som frivillig kan du blive en del af et team og kan få en base, hvor andre kender dig og dine behov.

Her er et par gode råd, hvis du overvejer om frivillighed på Roskilde Festival er noget for dig.

 • Overvej hvad du har mest lyst til at lave. De praktiske udfordringer i forhold til tilgængelighed kan næsten altid løses på en god måde.
 • Du finder opslag med ledige funktioner på vores hjemmeside her. Tag kontakt til de ansvarlige bag opslaget og fortæl om dig selv og hvad du er god til, og hvad du har svært ved.
 • Kontakt os på handicapservice@roskilde-festival.dk. Så vil vi hjælpe med at finde en frivillig-opgave, som passer til dig.

Hvordan kan jeg kontakter jer om tilgængelighed?
Vi anbefaler dig at udfylde vores online kontaktformular om tilgængelighed før festivalen. Her kan du kort fortælle om dit behov, og vi vil herefter kontakte dig og fortælle om de forskellige muligheder.

Har du yderligere spørgsmål om din kommende festivaloplevelser – eller er i tvivl om hvorvidt Roskilde festival er noget for dig – skal du være velkommen til at kontakte os via e-mail på handicapservice@roskilde-festival.dk. Så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig.

Vi er også interesseret i at høre fra dig, hvis du har forslag til, hvordan vi kan gøre Roskilde Festival endnu mere tilgængelig.

Endeligt kan du deltage i RF Our Way på Facebook og være med i snakken om tilgængelighed og handicapservice. Her kan du stille spørgsmål og dele dine festivalerfaringer med andre.

The Danish summer weather is capricious. It can change significantly from sunny to stormy. Here are some precautions:

In case of heavy rain

 • Dig ditches around your tent.
 • Don’t pitch your tent in the lowest point in the terrain.
 • Keep spirits high.

In case of thunder

 • Don’t seek shelter under trees, especially not single trees.
 • Avoid towers and open squares.
 • Don’t touch electrical conductive objects, e.g. fences, railings, faucets or appliances connected to electricity networks.
 •  It’s reasonably safe to use your phone, but remember you’re holding an electrically conductive object in your hand.
 • Avoid swimming in the swimming lake.