PRAKTISK INFO

Udover almindelig camping (som er inkluderet i partoutbilletten) tilbyder vi også en række Special Camping-produkter.

Der er også mulighed for at blive en del af særlige publikumsdrevne fællesskaber, hvor du selv kan være med til at bestemme, hvordan området skal se ud.

Campingområdet åbner lørdag 24. juni. Festivalpladsen (dén med scenerne) åbner onsdag 28. juni kl. 17.00.

Læs mere

Partoutbillet
Billet til hele festivalen fra lørdag 24. juni til søndag 2. juli 2023, hvor campingpladsen lukker. Pris: 2400 DKK ekskl. gebyr. Musikprogrammet løber over de fire sidste dage af festivalen, fra 28. juni til 1. juli 2023.

Endagsbillet
Du kan købe endagsbillet til følgende datoer: onsdag 28. juni, torsdag 29. juni, fredag 30. juni og lørdag 1. juli 2023. Alle endagsbilletter/armbånd er gyldige fra kl. 8:00 på dagen til kl. 10:00 den følgende dag.

Et endagsarmbånd giver adgang til de samme områder som et almindeligt partoutarmbånd (campingpladsen, festivalpladsen osv.)

Du har adgang til områderne i det tidsrum, hvor armbåndet er gyldigt.

Det er ikke tilladt at opholde sig på campingpladsen eller nogle af de øvrige områder uden for armbåndets gyldighedsperiode.

Husk at medbringe din billet, som du skal vise ved indgangen. Her vil den blive byttet til et armbånd. Du kan ikke bytte billet til armbånd før på selve dagen (fra kl. 8:00).

Det er ikke muligt at købe endagsbilletter til de første fire dage af festivalen.

Navn på billetten?
Navnet på billetten bestemmer ikke, hvem der kan indløse den. Der er derfor ingen grund til bekymring, hvis din ven har købt din billet, eller hvis du har fået den i gave. Du kan stadig selv bruge den.

Billetter ved indgangen
Hvis festivalen ikke er udsolgt på forhånd, kan du købe billetter ved indgangen. De er lidt dyrere end billetter købt på forhånd.

Her kan du læse mere om billetter og Smart Tickets.

 

Vi sælger et begrænset antal børnebilletter til Roskilde Festival 2023. For at kunne købe en børnebillet, skal barnet have følgeskab af en voksen billetindehaver, som barnet kender. Barnets sygesikringsbevis skal kunne fremvises.

Priserne på børnebilletter (10-14 år) er 1200 kroner (plus gebyr) for en partoutbillet og 600 kroner (plus gebyr) for en endagsbillet. Børn under 10 år har gratis adgang, hvis de følges med en af barnet bekendt voksen med gyldigt armbånd. Unge over 15 år betaler almindelig billetpris.

Du kan også købe børnebilletter ved indgangen, hvis der ikke er udsolgt forinden.

Bemærk at Roskilde Festival er tilrettelagt for voksne. Når børn under 10 og børn fra 10 til 14 år deltager henholdsvis gratis og på en børnebillet, skal deltagelsen foregå i følgeskab med en af barnet bekendt voksen over 18 år.

Bemærk at det i Danmark er ulovligt at servere alkohol til alle under 18 år på barer og restauranter. Supermarkeder må sælge alkohol (hvor alkoholprocenten er under 16,5) til unge, der fyldt 16 år.

Campingpladsen åbner lørdag 24. juni kl. 16.00. Festivalpladsen åbner onsdag 28. juni kl. 17.00.

Dit armbånd giver dig adgang til festivalen. Hvis dit armbånd bliver beskadiget eller går i stykker, bedes du kontakte et af vores billetkontorer, som vil vurdere din sag. Hvis dit armbånd bliver stjålet, skal du melde tyveriet til politiet og aflevere en kopi af anmeldelsen på det nærmeste billetkontor, hvor sagen vil blive vurderet. Roskilde Festival erstatter som regel ikke stjålne armbånd.

Hvis du opholder dig i festivalområdet uden et gyldigt armbånd, vil du blive pålagt at betale en bøde på 3.500 kroner. Av!

Du kan bytte din billet til et armbånd ved indgangene.

Festivalpladsen er lukket om natten
Når de sidste koncerter er ovre, lukker vi festivalpladsen ned for natten. Det gør vi for at gøre plads til leverancer (øl, vand, mad, etc.) og for at rydde op. Vi åbner indgangene igen kl. 10.00 den følgende morgen.

Roskilde Festival forbeholder sig retten til at foretage ændringer i programmet. Ingen refundering gives i tilfælde af aflysning af kunstnere. Refundering kan kun ske i tilfælde af aflysning af hele festivalen. Hvis hele festivalen aflyses, refunderes billetter kun til den oprindelige køber af billetterne ved privat videresalg.

Der gælder ved køb af billetter ikke nogen fortrydelsesret.

Roskilde Festivals billetoperatør, Ticketmaster Danmark, hæfter ikke for refunderingerne i tilfælde af aflysning af hele festivalen. Køberen af billetten kan ikke gøre ansvar gældende over for Ticketmaster i forbindelse med begivenheden, herunder Roskilde Festivals annullering af den eller andre mangler i forbindelse med begivenheden. Eventuelle anmodninger i denne forbindelse skal fremsættes til Roskilde Festival. 

Servicegebyrer, billetgebyrer, donationer og evt. leveringsomkostninger fra Ticketmaster refunderes ikke.

Af sikkerhedsmæssige grunde er der videoovervågning forskellige steder på festivalområdet. Optagelserne deles løbende med Midt- og Vestsjællands Politi. Optagelserne slettes senest 30 dage efter festivalen.

Det er ikke tilladt at tage billeder eller filme til kommercielt brug, medmindre dette er aftalt skriftligt med Roskilde Festival.

Følgende ting du må ikke medbringe til Roskilde Festival:

Campingområderne

  • Poser og lignende med pantindsamling
  • Byggematerialer og værktøj (uden forudgående tilladelse)
  • Møbler og lignende (undtaget herfor er standard foldbare letvægts campingmøbler)
  • Påklædning eller andet der markerer tilhørsforhold til bande eller rockermiljø
  • Våbenlignende effekter
  • Generatorer
  • Pyroteknik
  • Droner (uden forudgående aftale med festivalens sikkerhedsorganisation)
  • Spraymaling og sprittusher
  • Brændstof (undtaget Trangia-brændstofflasker, 1 liter)

Indre festivalplads

  • Alle ovenstående effekter
  • Glasflasker
  • Drikkevarebeholdere over 0,5 liter. Skal være åbnet, men prop må gerne blive på plastikflasker
  • Musikanlæg
  • Cykler uden tilladelse

Pitområderne ved Orange Scene og Arena

  • Alle ovenstående effekter, undtaget herfor er dog mad og drikke købt på pladsen
  • Bannere og flag (uden for pitten er helt fint!)
  • Tasker større end A3
  • Glasflasker og dåser

Af hensyn til sikkerheden vil sikkerhedsfolkene udføre visitation

Hos Roskilde Festival tolerer vi ikke grænseoverskridende eller diskriminerende adfærd.

Som deltager på festivalen har vi alle ansvar for vores egen adfærd og for at hjælpe hinanden med at gøre festivalen til et fællesskab, hvor der er plads til diversitet, forskellige grænser, og hvor alle kan trives. Se vores Orange Together-kodeks her, som fortæller, hvad vi forventer af hinanden.

Hvad er grænseoverskridende adfærd?
Grænseoverskridende adfærd kan have karakter af diskrimination, chikane, mobning, psykisk vold eller krænkelser såsom overgreb. Det indebærer, at en person fysisk eller verbalt udsættes for en behandling, hvor de oplever, at deres grænser bliver overskredet. Det betyder også, at grænsen for, hvornår noget føles som grænseoverskridende behandling, er individuel. Vi tager alle sager seriøst. 

Hvad gør jeg, hvis jeg oplever grænseoverskridende adfærd?
Vi har udviklet nogle handlingsanvisninger for at gøre det nemmere at vide, hvordan du skal handle i situationer, hvor du overværer eller oplever grænseoverskridende adfærd. Disse anvisninger har vi lavet for at forebygge sådanne situationer. De kan hjælpe os alle med at reagere i situationer, hvis vi er i tvivl om, hvordan vi skal handle, eller hvor vi kan få hjælp.

Roskilde Festival skal opleves som tilgængelig for alle, som elsker vores bud på festivalkultur og fællesskaber.   
 
Vi arbejder derfor konstant på at mindske barriererne for deltagelse og øge oplevelsen af både fysisk og mental tilgængelighed på festivalpladsen.    

Læs om tilgængelighed på festivalpladsen