Frist for ansøgninger var 15. maj 2019

Her har vi samlet svar på en række praktiske spørgsmål for at gøre det nemmere for dig at komme ubesværet gennem Check-In og finde dig til rette på Roskilde Festival.

Akkreditering

Hvad er akkreditering?
For at få adgang til Roskilde Festival som pressemedarbejder og herefter sikre dig adgang til festivalens pressefaciliteter, skal du akkrediteres. Akkrediteringen sker på baggrund af en ansøgning.

Vi anbefaler, at du sætter dig ind i vores vilkår for akkreditering, før du og dit medie ansøger.

Hvad koster en akkreditering?
Et akkrediteringsgebyr koster 550 kr. og købes i forsalg via et lukket link, som oplyses efter akkrediteringsansøgningens godkendelse. Husk at Roskilde Festival er non-profit. Betaling af akkrediteringsgebyret bidrager til Roskilde Festivals udgifter til etablering af bl.a. Pressecentret og forskellige andre faciliteter for akkrediterede i Backstage Village (læs mere om faciliteterne længere nede).

Hvordan ansøger jeg?
Du skal søge om medieakkreditering via et ansøgningsskema. Dette er ikke længere tilgængeligt, da vi er forbi deadline for ansøgninger.

Hvis du er freelancer skal du være opmærksom på, at det er den opgavestillende arbejdsgiver, der skal udfylde ansøgningsskemaet for dig.

Medier med mere end en repræsentant
Hvis et medie ønsker at få akkrediteret mere end én repræsentant, beder vi om at modtage en samlet ansøgning.

Hvad er deadline for ansøgning om akkreditering?
Seneste frist for at søge medieakkreditering til Roskilde Festival var 15. maj 2019.

Kan jeg få adgang til Roskilde Festival på mit pressekort?
Nej. Der er kun adgang for pressen til festivalområdet med en akkreditering. Dit pressekort alene er ikke adgangsgivende.

Forhold på og omkring festivalpladsen

Hvordan er overnatningsmulighederne?
Du kan mod betaling medbringe og overnatte i eget telt eller egen campingvogn på Restricted Camping, hvor du også både finder du både toiletter og varme. Disse skal bestilles på forhånd og kan først ske efter modtaget akkreditering.

Området åbner lørdag den 30. juni kl. 16.00.

Pris for overnatning i eget telt ved køb i forsalg er 375 kr. pr. person for hele festivalperioden.
Pris for overnatning i egen campingvogn pr. vogn er 1775 kr. for hele festivalperioden.

Bemærk: Plads til campingvogn kan kun købes i forsalg og der er ikke mulighed for at tilslutte elektricitet.

Herudover kan publikumscampingarealer naturligvis benyttes gebyrfrit.

Hvor kan jeg parkere?
Vi opfordrer til, at man lader bilen stå derhjemme og benytter de fine muligheder for offentlig transport. Vi kan ikke garantere parkering tæt på Festivalpladsen. Kig dog efter parkeringsskiltning, når du nærmer dig festivalområdet, hvis du skulle have brug for at parkere alligevel.

Hvordan finder jeg festivalpladsen?
Festivalpladsen ligger syd for Roskilde by. Ankommer du med tog, skal du stige af på Roskilde Station. Fra Roskilde Station er der let transport videre til festivalområdet med bus, taxa eller til fods.
Tag ikke toget videre fra Roskilde Station til festivalstationen på campingområdet, hvis du ikke har fået festivalarmbånd på endnu. Der er ikke adgang fra festivalstationen til Check-In på Roskilde Handelsskole uden gyldigt festivalarmbånd.

Hvor ligger Check-In?
Du finder Check-In på adressen: Roskilde Handelsskole, Bygning 6, Bakkesvinget 67, 4000 Roskilde. Den særskilte indgang til Check-In for medieakkrediterede åbner lørdag den 29. juni kl. 12.00.

Check-In har døgnåbent.

Hvad er Backstage Village?
Se kort (PDF)

Det er her, du kan arbejde og møde kollegaer. Backstage Village er Roskilde Festivals arbejdsplads og mødested for musikbranchen, pressen og festivalens samarbejdspartnere.

I Backstage Village er store dele af musikbranchen repræsenteret, og det er her, medierne planlægger og udfører deres festivalarbejde. Du finder Backstage Village på det lukkede område nordøst for Orange Scene.

Hvad er Medieservice?
Medieservicekontoret er et informations- og servicekontor til medierne og de akkrediterede. Her kan du orientere dig om programændringer og få svar på spørgsmål vedrørende din arbejdsdag på festivalen, inkl. spørgsmål om akkreditering.

Du finder Medieservicekontoret i den vestlige del af Backstage Village - sammen med Pressecentret. Se kort (PDF)

Medieservicekontorets åbningstider:

Kl. 12.00–22.00 fra lørdag 29. juni til tirsdag 2. juli
Kl. 10.00–midnat fra onsdag 3. juli til lørdag 6. juli
Kl. 9.00–12.00 søndag 7. juli

Hvad er Pressecentret?
I Pressecentret kan du arbejde og benytte en række services, som kan gøre din arbejdsdag lettere.

Her er stillet computere og Wi-Fi til rådighed. Du kan også bruge den gratis garderobe til opbevaring af udstyr. Garderoben er døgnbemandet men under eget ansvar, hvilket betyder, at personlige effekter skal være dækket af personlig forsikring eller arbejdspladsens forsikringsordning.
Det er udelukkende medieakkrediterede, der har adgang til Pressecentret og dets faciliteter.

Du finder Pressecentret i den vestlige del af Backstage Villege - sammen med Medieservice. Se kort (PDF)

Pressecentrets åbningstider:

Kl. 10.00–22.00 fra lørdag 29. juni til tirsdag 2. juli
Døgnåbent fra 3. juli kl. 8.00 til 7. juli kl. 12.00

Uafhentet udstyr vil efter søndag 7. juli kl. 12:00 blive overleveret til hittegodskontoret

 

UDSTYR & AFTALER

Hvornår skal jeg have tilladelse til at medbringe optageudstyr?
Du skal på forhånd indgå en skriftlig aftale med Roskilde Festival for at få tilladelse til at optage levende billeder eller lyd på Festivalpladsen. Optagelser på og omkring scene (backstage ifølge aftale med artist) efter henvendelse til rettighedskoordinator Marianne Hansen: marianne.hansen@roskilde-festival.dk

Hos Medieservice vil du efter forudgående skriftlig aftale få udleveret mærkater. Kun optageudstyr med mærkater kan medbringes på Festivalpladsen.

Optageudstyr kan frit medbringes og benyttes på campingarealerne – også uden mærkat.

Der skal ikke mærkat på fotografiapparater uanset apparatets størrelse.

Kontakt Medieservice, hvis du oplever problemer med at bringe fotografiapparat igennem portene ind til Festivalpladsen.

Hvordan får jeg tilladelse til at optage koncerterne?
Hvis du ønsker at medbringe udstyr til optagelse af video eller lyd på festivalpladsen skal du først indgå og underskrive en aftale med Roskilde Festival forud for festivalen.

Alle rettigheder til optagelse af koncerter – både billede og lyd – tilhører den udøvende kunstner. Du må derfor ikke optage koncerter uden skriftlig tilladelse udstedt af kunstnerens management eller kunstneren selv. Hvis du selv har skaffet dig en sådan tilladelse, skal du sende denne til Roskilde Festival senest 21. juni.
Bemærk venligst at pladeselskaber som udgangspunkt ikke kan udstede denne tilladelse.

På campingområdet kan du medbringe det udstyr, du ønsker uden en særlig aftale.

Kameraer til still-billeder er tilladt på hele festivalen uanset størrelse.

Akkrediterede med behov for en aftale om lyd- og videooptagelser kan kontakte accreditation@roskilde-festival.dk, når ansøgningen om akkreditering er godkendt.

Hvordan laver jeg interviewaftaler med Roskilde Festival?
Vi fortæller gerne om vores festival, så kontakt os endelig omkring interview med vores talskvinde, bookere eller andre festivalmedarbejdere her.

Må jeg flyve/filme med drone nær eller over festivalområdet?
Nej, det tillader vi af sikkerhedsmæssige hensyn ikke. Heller ikke hvis den ansvarlige har en relevant uddannelse og erfaring.

Hvordan laver jeg interviewaftaler med de optrædende kunstnere?
Roskilde Festival assisterer ikke med at lave interviewaftaler med kunstnere. Dette skal aftales direkte med kunstneren oftest via management eller pladeselskab. Det er en fordel at være ude i god tid.