Q&A OM MEDIEAKKREDITERING

Q&A om akkreditering til Roskilde Festival 2022

Her har vi samlet svar på en række praktiske spørgsmål for at gøre det nemmere for dig at komme ubesværet gennem Check-In og finde dig til rette på Roskilde Festival.

Akkreditering

Hvad er akkreditering?
For at få adgang til Roskilde Festival som pressemedarbejder og herefter sikre dig adgang til festivalens pressefaciliteter, skal du akkrediteres. Akkrediteringen sker på baggrund af en ansøgning, og vi anbefaler, at du sætter dig ind i vores vilkår for akkreditering, før du og dit medie ansøger.

Hvordan ansøger jeg?
Du skal søge om medieakkreditering via et ansøgningsskema, som normalt er tilgængelig på hjemmesiden fra engang i foråret og indtil begyndelsen af maj. 

Hvis du er freelancer skal du være opmærksom på, at det er den opgavestillende arbejdsgiver, der skal udfylde ansøgningsskemaet for dig.

Hvornår er deadline for ansøgning om akkreditering?
Seneste frist for at søge medieakkreditering til Roskilde Festival 2022 var 2. maj 2022.

Hvad koster en akkreditering?
Et akkrediteringsgebyr koster 550 kr. for alle dage og 350 kr. for én dag. Husk at Roskilde Festival er non-profit. Betaling af akkrediteringsgebyret bidrager til Roskilde Festivals udgifter til etablering af bl.a. Pressecentret og forskellige andre faciliteter for akkrediterede i Backstage Village (læs mere om faciliteterne længere nede). 

Hvordan søger jeg om akkreditering som freelancer?
Freelancere bedes kontakte deres arbejdsgiver, som skal udfylde ansøgningen på deres vegne.  

Medier med mere end en repræsentant
Hvis et medie ønsker at få akkrediteret mere end én repræsentant, beder vi om at modtage en samlet ansøgning.

Kan jeg få adgang til Roskilde Festival på mit pressekort?
Nej. Der er kun adgang for pressen til festivalområdet med en akkreditering. Dit pressekort alene er ikke adgangsgivende.

Forhold på og omkring festivalpladsen

Hvordan er overnatningsmulighederne?
Du kan mod betaling medbringe og overnatte i eget telt eller egen campingvogn på Restricted Camping, hvor du også både finder du både toiletter og varme. Disse skal bestilles på forhånd og kan først ske efter modtaget akkreditering.

Åbningstider for Restricted Camping og priser for overnatning gøres tilgængelige her.  

Bemærk: Plads til campingvogn kan kun købes i forsalg og der er ikke mulighed for at tilslutte elektricitet.

Herudover kan publikumscampingarealer naturligvis benyttes gebyrfrit.

Hvor kan jeg parkere?
Vi opfordrer til, at man lader bilen stå derhjemme og benytter de fine muligheder for offentlig transport. Vi kan ikke garantere parkering tæt på Festivalpladsen. Kig dog efter parkeringsskiltning, når du nærmer dig festivalområdet, hvis du skulle have brug for at parkere alligevel.

Ankomst til festivalpladsen

Festivalpladsen ligger syd for Roskilde by. Ankommer du med tog, skal du stige af på Roskilde Station. Fra Roskilde Station er der let transport videre til festivalområdet med bus, taxa eller til fods.

Tag ikke toget videre fra Roskilde Station til festivalstationen på campingområdet, hvis du ikke har fået festivalarmbånd på endnu. Der er ikke adgang fra festivalstationen til Check-In på Roskilde Handelsskole uden gyldigt festivalarmbånd.

Hvor ligger Check-In?
Du finder Check-In på adressen: Roskilde Handelsskole, Bygning 6, Bakkesvinget 67, 4000 Roskilde.

Den særskilte indgang til Check-In for medieakkrediterede åbner lørdag den 25. juni kl. 08.00. Check-In har døgnåbent. 

Hvad er Backstage Village?
Det er her, du kan arbejde og møde kollegaer. Backstage Village er Roskilde Festivals arbejdsplads og mødested for musikbranchen, pressen og festivalens samarbejdspartnere.

I Backstage Village er store dele af musikbranchen repræsenteret, og det er her, medierne planlægger og udfører deres festivalarbejde. Du finder Backstage Village på det lukkede område nordøst for Orange Scene.

Hvad er Medieservice?
Medieservicekontoret er et informations- og servicekontor til medierne og de akkrediterede. Her kan du orientere dig om programændringer og få svar på spørgsmål vedrørende din arbejdsdag på festivalen, inkl. spørgsmål om akkreditering.

Du finder Medieservicekontoret i f Backstage Village - sammen med Pressecentret.

Medieservicekontorets åbningstider:

Kl. 8.00–22.00 lørdag 25. juni
Kl. 12.00–22.00 fra søndag 26. juni til tirsdag 28. juni
Kl. 10.00–midnat fra onsdag 29. juni til lørdag 2. juli
Kl. 9.00–12.00 søndag 3. juli

Hvad er Pressecentret?
I Pressecentret kan du arbejde og benytte en række services, som kan gøre din arbejdsdag lettere.

Her er stillet computere og Wi-Fi til rådighed. Du kan også bruge den gratis garderobe til opbevaring af udstyr. Garderoben er døgnbemandet men under eget ansvar, hvilket betyder, at personlige effekter skal være dækket af personlig forsikring eller arbejdspladsens forsikringsordning.
Det er udelukkende medieakkrediterede, der har adgang til Pressecentret og dets faciliteter.

Pressecentrets åbningstider:

Kl. 08.00–22.00 lørdag 25. juni
Kl. 10.00–22.00 fra søndag 26. juni til tirsdag 28. juni
Døgnåbent fra 29. juli kl. 8.00 til 3. juli kl. 12.00

Uafhentet udstyr vil efter søndag 3. juli kl. 12:00 blive overleveret til hittegodskontoret

Udstyr og aftaler

Hvornår skal jeg have tilladelse til at medbringe optageudstyr?
Du skal på forhånd indgå en skriftlig aftale (Live Footage Agreement) med Roskilde Festival for at få tilladelse til at optage levende billeder eller lyd på Festivalpladsen - og dit udstyr skal være udstyret med mærkater. 

Akkrediterede med behov for en Live Footage Agreement om lyd- og videooptagelser kan finde aftalen i People Pro under "Deadlines", når akkreditering er bekræftet. På baggrund af en underskrevet aftale udleveres mærkaterne hos Medieservice, når du ankommer til festivalen.

Kontakt venligst accreditation@roskilde-festival.dk vedrørende forespørgsler om optagelser på og omkring scene. Optagelser i backstage aftales med artisten.

Optageudstyr kan frit medbringes og benyttes på campingarealerne – uden en Live Footage Agreement og mærkater. 

Kameraer til still-billeder er tilladt på hele festivalen, og der skal ikke mærkat på fotografiapparater uanset apparatets størrelse.

Kontakt Medieservice, hvis du oplever problemer med at bringe fotografiapparat igennem portene ind til Festivalpladsen.

Hvordan får jeg tilladelse til at optage koncerterne?
Alle rettigheder til optagelse af koncerter – både billede og lyd – tilhører den udøvende kunstner. Du må derfor ikke optage koncerter uden skriftlig tilladelse udstedt af kunstnerens management eller kunstneren selv. Hvis du selv har skaffet dig en sådan tilladelse, skal du sende denne til Roskilde Festival senest 17. juni.

Bemærk venligst at pladeselskaber som udgangspunkt ikke kan udstede denne tilladelse.

Skal jeg have tilladelse til at tage koncertfotografier?
Tilladelser til koncertfotografier bliver udstedt til et begrænset antal af professionelle fotografer. Det er tilladt at tage billeder alle andre steder på festivalen uden en særlig tilladelse og med udstyr af "normal størrelse"; dog ikke i fotogravene foran scenerne.   

Må jeg flyve/filme med drone nær eller over festivalområdet?
Nej, det tillader vi ikke af sikkerhedsmæssige hensyn. Heller ikke hvis den ansvarlige har en relevant uddannelse og erfaring.

Hvordan laver jeg interviewaftaler med Roskilde Festival?
Vi fortæller gerne om vores festival, så kontakt os endelig omkring interview med vores talskvinde, bookere eller andre festivalmedarbejdere her.

Hvordan laver jeg interviewaftaler med de optrædende kunstnere?
Roskilde Festival assisterer ikke med at lave interviewaftaler med kunstnere. Dette skal aftales direkte med kunstneren oftest via management eller pladeselskab. Det er en fordel at være ude i god tid.