FAKTA OM UDLEJNING AF CAMPINGUDSTYR

Roskilde Festival udlejer campingudstyr i 2022 for at skabe et cirkulært system, hvor deltagerne afhenter deres lejeprodukter på festivalen, når de ankommer, og leverer dem tilbage igen, når de tager hjem. Lejeprodukterne er af god kvalitet med særlig fokus på holdbarhed, så de kan udlejes igen til næste år. Lejeprodukterne får de udleveret på festivalens campingplads.

Roskilde Festival udbyder lejeløsninger af campingudstyr, fordi alt for meget grej ender som affald på vores campingområder. Faktisk består langt størstedelen af det indsamlede affald fra Roskilde Festivals campingområder af efterladt grej: telte, stole, pavilloner, luftmadrasser og soveposer. Affald, som ikke bliver sorteret, og hvor størstedelen er svært at genanvende, hvis det skulle blive sorteret på en af vores 15 genbrugsstationer.

Det er første år, vi introducerer en lejeløsning for campingudstyr. Derfor har vi i år fokus på at få gjort os erfaringer med dialog med producenter om produkter, udvikling af systemer og digitale løsninger samt at få praktikken i udlejningen til at fungere.

Lejeløsningens formål er at skabe et attraktivt cirkulært alternativ til det engangsforbrug af campingudstyr, der desværre ofte er tilfældet på Roskilde Festival. Det skal altså være nemt at gøre det rigtige for vores deltagere. Vi ønsker at skalere løsningen over de kommende år, så vi kan tilbyde leje af campingudstyr til mange flere deltagere. På den måde vil vi fremadrettet kunne reducere mængden af affald fra campingudstyr markant.

Produkterne
 
Produkterne er produceret i Kina af BSCI auditerede eller ISO-9001 certificerede producenter. Producenterne leverer i forvejen produkter til det europæiske marked. 

Producenterne er udvalgt af Roskilde Festival efter overvejelse om en række produkt- og leverandørmuligheder. Et kriterie for valg af producent var, at der kunne indhentes reservedele til produkterne, således at produkterne kan repareres og vedligeholdes, fremfor at hele produktet må tages ud af vores nye udlejningssystem, hvis en del-komponent går i stykker.

Teltet

Det nye udlejningstelt består af et ydertelt af polyester i slidstærk kvalitet med et vandsøjletryk på 3000mm). Inder-teltet er lavet i åndbar polyester og en bund af  polyethylen. Teltstængerne er lavet af aluminium. Teltet er af god kvalitet og kan vaskes gentagne gange.

Produceret af Everich Outdoor and Sporting Goods.

Madrassen

Udlejningsløsningen introducerer en PVC-fri madras, som består af nylon og TPU. Madrassen er både komfortable og af en kvalitet, der egner sig til genbrug. Madrassen indeholder et nemt anvendeligt fodpumpesystem samt indbygget pude.

Det har været vigtigt at finde et PVC-frit alternativ til de klassiske luftmadrasser, der ofte medbringes på Roskilde Festival. Efterladte luftmadrasser med blød PVC er nemlig farligt affald, som Roskilde Festival er forpligtet til at indsamle og sende til deponi.

Produceret af Everich Outdoor and Sporting Goods.

Pavillonen

Pavillonerne består af et stålstel, der er belagt med en hvid rustfri overfladebehandling. Teltdugen er lavet af nylon og PU-belagt, som gør den både uv- og vandtæt. Den klassiske festivalpavillon klarer sjældent en uges brug på Roskilde Festival og er de-facto et éngangsprodukt. Den nye pavillon er mere robust med en solid ramme og kan repareres, hvis noget går i stykker under festivalen, fordi delene kan blive skiftet ud. 

Produceret af Hexin Umbrella Co.

Lej dit campingudstyr her.