DO IT YOURSELF – PÅ DEN RIGTIGE MÅDE

Hvordan er du en god vært for din egen Roskilde Festival?

Det har vi på Roskilde Festival heldigvis en masse erfaring med. Vi vil her på siden guide dig til at skabe en Covid-19-sikker oplevelse for dig og dine gæster, og vi vil selvfølgelig også gerne fortælle dine gæster, hvordan de sikrer, at du som vært ikke hænger på oprydningen, når alt det sjove er slut. Ikke mindst får du også hjælp til – ligesom på Roskilde Festival – at bevare dit gode forhold til naboerne.

PS: Selv om du savner festivalpladsen vildt meget, er der ingen grund til at du tager hertid.

Dels ligger her nu et afspærret og bevogtet Covid-19 testcenter, og dels må man ikke campere nogle steder i området.

Og i og med, at vi ikke holder festival, og vi alle er i en situation, hvor man skal tænke over, hvordan man mødes, skal holde afstand mv, så anbefaler vi, at man holder sin fest der, hvor man ellers er.

Covid-19 forholdsregler


Helt overordnet må man være samlet op til 50 personer. Pr 1. juli er det tal 100 personer. Dette gælder for offentlige steder, altså parker, strande osv og faktisk også gårdhaver, som du ikke har eneadgang til. 

Politiet kan give en bøde på 2.500 kroner til hver og en person til en sammenkomst, der ikke overholder reglerne. 

Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde en meters afstand, nyse og hoste i ærmet, vask hænder og bruge håndsprit, og undgå kys, kram og håndtryk gælder under alle omstændigheder.

Har du egen bolig eller egen have, som kun du har adgang til, må du faktisk invitere lige så mange gæster, du vil. Der har været meget diskussion om "bryllupsreglen", hvor man, hvis man var flere end 50 kun måtte udskænke alkohol til klokken 23. Den sidste del blev afskaffet pr 11. juni. Reglen har dog aldrig eksisteret, når alt foregår privat. Jeres Roskilde Festival - do it yourself må altså vare lige så længe, i har lyst til - så længe ordensbekendtgørelsen bliver overholdt og at du- det er der ikke rigtigt nogen corona-lovgivning om, men det er god stil - tænker på jeres naboer. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler dog fortsat, at man maksimalt forsamler sig 50 personer af gangen.

Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger til at holde en Covid-19-sikker fest her

Roskilde Festivals frivillige guider til godt værtskab


Roskilde Festival skabes af mere end 30.000 frivillige. Det er dem, der hvert år sørger for, at vi alle får en fantastisk oplevelse. Hvis du planlægger at samle vennerne til en hjemmelavet festival 4. juli, hviler værtsrollen på dine skuldre. Men frygt ej! Vi har samlet en håndfuld gode råd om værtskab fra Roskilde Festivals frivillige, så du kan skinne i værtsrollen til din DYI-festival 4. juli. Læs med her.

Sådan skaber du en (endnu mere) bæredygtig gør-det-selv-festival


Bæredygtighed handler også om at øve sig. Få inspiration til at feste med grøn samvittighed i denne guide.

Genopfører I hele campen i en kolonihave? Omdanner I kollegieværelset til et intimt spillested? Kører I 100 procent orange farvetema omkring langbordet?

Uanset hvilken idérig gør-det-selv-festival, som du og vennerne er ved at stable på benene, opfordrer vi jer til at mindske forbruget og passe på miljøet i fællesskab.

Men hvor skal du egentlig begynde? Og hvad kan du gøre?

Vi har spurgt festivalens bæredygtighedsansvarlige om råd til at feste med god og grøn samvittighed.

Nok holder vi en fest med godt og vel 130.000 inviterede, men vores erfaringer med økologi, forbrug, indkøb og affaldssortering kan også bruges til din fest.

Se her for fem tips til at gøre din DIY-festival mere bæredygtig.

Giv dine naboer besked


Det er altid godt at varsle naboerne, når man holder fest(ival). Her er et bud, der er lige til at printe ud. Ellers laver du da bare din egen.

Download på dansk eller engelsk

Henter...