SIKKERHED PÅ FESTIVALEN

Roskilde Festival har et stærkt fokus på sikkerhed og ulykke- og krisehåndtering. Vi arbejder tæt sammen med politiet og myndighederne hele året rundt, og vores kompetente personale gør alt hvad de kan for at sikre, at festen bliver både sjov og sikker for alle.

Ligesom mange andre festivaler og arrangører modtager vi for tiden mange henvendelser vedrørende sikkerhed i forhold til terrorisme.

Roskilde Festival er en form for by, og ligesom i alle andre byer vil du møde vejspærringer og uniformeret politi rundt omkring på festivalpladsen. Du vil også kunne komme ud for at blive kropsvisiteret.

Nedenfor kan du finde yderligere information om, hvordan vi håndterer sikkerhedstrusler, og hvordan vi planlægger vores arbejde.

Vurdering og planlægning:

Når vi planlægger Roskilde Festival, tager vi højde for alle potentielle trusler, og vores personale er velinstruerede og trænede i at udføre deres arbejde ordentligt. Vi har altid øjnene rettet mod den generelle terrortrussel i Danmark.

Generelt mener vi, at festivalens sikkerhedsforanstaltninger skal tilpassesl trusselsniveauet. Vi ønsker ikke at implementere unødige tiltag eller at overdrive noget. Derfor justerer vi år for år vores tilgang til sikkerhedsarbejdet i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet konkluderer på nuværende tidspunkt, at der ikke er nogen ændringer i trusselsniveauet på Roskilde Festival. Men som det er tilfældet med alle steder, hvor mange mennesker samles – såsom i indkøbscentre, supermarkeder, etc. – så er der naturligvis altid en risiko. Det tager vi meget alvorligt, og sammen med politiet har vi udarbejdet en plan for at håndtere denne generelle trussel. Af sikkerhedsmæssige grunde kan vi naturligvis ikke dele detaljerne i planen.

Du kan læse PET’s officielle udtalelse her.

Hvad kan du gøre?

Som deltager kan du gøre det samme, som du normalt gør, når du ikke er på festival:

 • Vær opmærksom på, hvad der foregår omkring dig. Kontakt politiet, hvis du lægger mærke til noget mistænkeligt og/eller foruroligende. Ring 112.
 • Nyd festivalen og fællesskabet.

Hvad du kan gøre i nødstilfælde:

 • Skriv en besked til dine nærmeste og fortæl dem, at du har det godt (ring ikke).
 • Følg sikkerhedspersonalets instruktioner
Ulykke- og krisehåndtering

Med så mange mennesker samlet på ét sted er det umuligt helt at undgå ulykker. Festivalen har et beredskab bestående af læger, sygeplejersker, samaritter, social workers, festival service, festival safety og sikkerhedspersonale, der alle er med til at forebygge, hjælpe og assistere. Du kan læse mere om de enkelte enheder nedenfor:

 • Medicinal team:
  Det medicinske team består af ca. 400 læger, sygeplejersker og samaritter fordelt på hele festivalområdet. De kan hjælpe dig med alt fra vabler til dehydrering, og de er trænede til at håndtere mange forskellige situationer.
 • Social Workers:
  Dette team består af erfarne socialarbejdere, skolelærere, medicinstuderende og sygeplejersker, som er specialister i præventivt og proaktivt arbejde. De er opmærksomme og holder hele tiden øje med, om man har brug for hjælp. Deres primære fokus er festivalens deltagere. Dette team kan også yde psykologisk førstehjælp.
 • Festival Safety:
  Festival Safety er tæt på publikum under alle optrædener og arrangementer. De står klar med vand og en hjælpende hånd, hvis du har brug for det. Deres kølige overblik sørger for, at alle koncerter er både sjove og sikre. De er også til stede i andre områder, hvor det er ekstra vigtigt at have fokus på din sikkerhed.
 • Festival Service:
  Festival Service er et bredt sammensat team, hvis opgave er at give dig en god service. De fungerer som værter rundt omkring på campingpladsen, ved indgangene, ved toiletterne og i andre områder.
 • Security:
  Festivalens sikkerhedsteam løser konflikter og kan tilkaldes, når de ovennævnte værter har brug for en ekstra hånd.
 • Food Control:
  Dette team sikrer, at alle madboder er ordentligt briefet og lever op til festivalens høje hygiejnestandard.

Deltagere på Roskilde Festival vil desuden møde følgende informationskampagner på festivalpladsen:

 • Roskilde Against Drugs:
  Siden 2003 har Roskilde Festival og Sundhedsstyrelsen arbejdet sammen om Against Drugs-kampagnen. Festivalen arbejder ligeledes tæt sammen med politi og socialarbejdere om at forebygge og håndtere lovmæssige aspekter.
 • Mindre druk. Mere fest:
  I samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Dansk Live har vi også udarbejdet ”Mindre druk. Mere fest”-kampagnen, der er rettet mod forældre, personale/frivillige og naturligvis de unge festivaldeltagere. Formålet med kampagnen er at oplyse om fornuftig omgang med alkohol, både hvad angår indtagelse og servering.