Din forening kan blive en del af Roskilde Festival og samtidig tjene penge til gavn for jeres fællesskab og aktiviteter. Se her hvordan din forening ansøger om deltagelse på Roskilde Festival 2023.

Roskilde Festival kan ikke lade sig gøre uden tusinder af frivillige, som hvert år bidrager til at skabe rammerne for en fantastisk festivaloplevelse for de 130.000 deltagere. 

Størstedelen af de frivillige er tilknyttet foreninger, som udfører en lang række uundværlige værts- og servicefunktioner før, under og efter festivalen. På den måde indsamler foreningerne og deres frivillige penge til deres egne aktiviteter. 

Her kan du og din forening få overblikket over vilkår, opgaver, aftaler og afregning for deltagende foreninger. 

Fakta og vilkår på RF23 (pdf) 

Har du spørgsmål om deltagelse og praktik, skal du være velkommen til at kontakte os via mail eller telefon. 

Du har mulighed for at ansøge om deltagelse i Roskilde Festival 2023 på vegne af din forening eller klub på to måder:

  • I kan enten skrive jer på vores venteliste for foreninger via dette ansøgningsskema – så kontakter vi jer, hvis vi får en opgave, som matcher jeres ansøgning.
  • I kan også se, hvilke opgaver der lige nu har plads til nye foreninger. I ansøger ved at skrive til kontaktpersonen, som I finder i bunden af det enkelte opslag.

Forening søges til at drive ”Pantslottet” – et nyt pilotprojekt omkring bæredygtighed, fælles ansvar og pant på festivalens indre plads.

Baggrund

Projektet hedder ”Pantslottet” og ligger tæt på Orange Scene. Her vil vi skabe et fællesrum omkring de mange aspekter, pant har på Roskilde Festival. Vidste du eksempelvis, at næsten 1000 mennesker er involveret i at få pantsystemet op at stå? Vidste du, at shotrør har så god plastikkvalitet, at det kun giver mening at genbruge dem?

Opgaven

Udover de mange sjove facts, som skal formidles, vil foreningen også være involveret i at:

  • formidle festivalens pantstrategi og motivere folk til at aflevere pant
  • modtage udvalgte pantgenstande
  • fortælle pantindsamlernes historie i samarbejde med Responsible Refund

I skal som forening gerne kunne stille med 40 frivillige á 24 timers-roller til opgaven. Der er plads til et småt antal frivillige under 18 år.

Vi tilbyder

Udover at få armbånd til festivalen får I også mulighed for at være en del af vores fremtidige pantproces på festivalen. For det er her, vi vil afprøve ting og finde nye måder at gøre tingene på. Der er masser af plads til udfoldelse og til at være en del af Roskilde Festivals backstageprocesser, heriblandt invitationer til årsfester og RF-kurser året rundt.

Og selvfølgelig tjener I penge til jeres forening for at løse opgaven. Se mere om de øvrige vilkår her.

Din forenings kompetencer

Vi forestiller os, at I er en forening, der er drevet af stærke værdier, og at I ønsker at gøre en forskel. Det kan sagtens tænkes, at I har erfaringer inden for miljø og bæredygtighed og/eller erfaring med social udsatte.

Lyder det som noget for jer?

Så skriv en mail til morten.rasmussen@roskilde-festival.dk og/eller wienke.reimer@roskilde-festival.dk med nogle linjer om, hvem I er, og hvorfor I synes, det kunne være sjovt at være med.

Vi glæder os til at høre fra jer!

Baggrund

Sammen med fem andre foreninger kommer I til at drive en pantbod på festivalens yderområde. Her sker der meget. Der er mange hænder, der er involverede, og I kan virkelig få muligheden for at få skabt et fællesskab til de næste mange festivalår. På Roskilde Festival er pant langt mere end bare at aflevere og få penge udbetalt. Vidste du godt, at næsten 1000 mennesker er involverede i at få pant op at stå? Vidste du, at shotsrør har så god plastikkvalitet, at det kun giver mening at genbruge dem?

Opgaven

Jeres forenings opgave bliver at drive en pantbod med ca. 150 frivillige á 32 timers-roller. Størstedelen af de frivillige, I skal rekruttere, skal være over 18 år, men der er også plads til frivillige mellem 15 og 17 år. Som udgangspunkt vil jeres opgave være at tage imod og sortere pant. Udover det er pant kendt som et område, hvor der bliver sorteret og ryddet op, alt imens sprog blandes godt sammen, for pant er også et mødested for rigtig mange forskellige personer, roller og kulturer.

Konkrete ting:

  • Tage imod pant
  • Tælle og sortere pant
  • Udbetale værdier
  • Hjælpe med at få panten tilbage i recycling-systemet

Vi tilbyder

Udover at få armbånd til festivalen får I også mulighed for at være en del af vores fremtidig pantproces på festivalen og deltage i et stærk fællesskab mellem alle os, der engagerer os i pant. Vi er godt i gang med at afprøve nye ting og måder, og vi vil skabe et samarbejde, der varer mange år. I får et bagområde og mulighed for at være en del af Roskilde Festivals backstageprocesser, inkl. invitationer til årsfester og RF-kurser året rundt.

Og selvfølgelig tjener I penge til jeres forening for at løse opgaven. Se mere om de øvrige vilkår her

Din forenings kompetencer

Vi forestiller os, at I er en forening med et stort netværk og tætte relationer til medlemmerne. I behøver ikke at kende til tematikken bag pant, vi skal nok lære jer det. Dog er det vigtigt, at der er masser af gå-på-mod og drivkraft hos jer.

Lyder det som noget for jer?

Så skriv en mail til morten.rasmussen@roskilde-festival.dk og/eller wienke.reimer@roskilde-festival.dk med nogle linjer om, hvem I er, og hvorfor I synes, det kunne være sjovt at være med.

Vi glæder os til at høre fra jer!