FORENINGSOPGAVER

Vil din forening være med til at skabe Roskilde Festival 2023? 

Her har vi samlet de ledige opgaver vi har til foreninger på Roskilde Festival 2023. 

Kan du ikke finde en opgave, som matcher din forenings kompetence eller engagement, så har du mulighed for at skrive dig på vores venteliste.

Hvis du og din forening, klub eller klasse vil tjene penge til egne formål, så har I muligheden her.

Når Roskilde Festival skal løse den stor opgave med at rengøre de arealer, vi har benyttet, så vi kan aflevere dem i samme stand, som vi modtog dem. Foreningernes primære rolle er at rydde de omkringliggende campingarealer for småt affald, efter at maskiner har fjernet større genstande som telte, soveposer, campingstole osv.

OPGAVEN
Oprydningsarbejdet efter Roskilde Festival tager mange uger og det er især arbejdet med at få samlet alle de helt små affaldsstykker som cigaretskodder, pløkker, plastikpropper, konfetti mm., der tager rigtig mange arbejdstimer.

HVORNÅR
Som udgangspunkt vil alt efteroprydningsarbejde foregå i perioden fra midten af juli til midten af august. Det præcise tidsrum aftales nærmere.

KRAV TIL FORENINGEN, KLUBBEN, KLASSEN
Området omkring festivalpladsen deles op i større og mindre arealer så alle størrelser af foreninger, skoleklasser ellers andre grupper kan deltage. Børn, unge og voksne kan være med. Der er ingen umiddelbare krav til alder – dog skal de ansvarlige for en gruppe være voksne. Arbejdet er ensidigt og kan alt efter vejret være anstrengende.
Foreningen er selvstyrende og skal derfor være indstillet på at organisere en affaldsindsamling, hvor ALT affald på det udpegede område bliver fjernet – også helt små ting i græs og evt. mudder.

VILKÅR
Indsatsen er ikke adgangsgivende til Roskilde Festival, men er en rigtig god mulighed for at tjene en ekstra skilling til et formål, I selv bestemmer.
Afregning sker på timebasis. Hvis I vælger at bidrage f.eks. 300 timer, kan I som forening selv vælge, om I vil sende 15 frivillige, som lægger en indsats på 20 timer hver, eller om I vil sende 30 frivillige, der lægger en indsats på 10 timer hver.
Som udgangspunkt bør jeres forening dog stille med min. 15 frivillige.
Da arbejdet foregår efter, at festivalen er slut, er der ingen boder, der kan tilbyde at sælge mad. Derfor skal I selv stå for forplejning, hvis vagterne er lange. Der vil være et toilet tilgængeligt på området.
Roskilde Festival udleverer alle nødvendige hjælpemidler såsom gribestokke, river, spande, poser, handsker og markeringsudstyr.

VI GLÆDER OS TIL AT HØRE FRA JER
Hvis I er interesserede eller gerne vil høre mere, er I meget velkomne til at kontakte os på efteroprydning@roskilde-festival.dk eller sende en ansøgning via http://roskil.de/service2023.

Forening søges til at drive ”Pantslottet” – et nyt pilotprojekt omkring bæredygtighed, fælles ansvar og pant på festivalens indre plads.

Baggrund

Projektet hedder ”Pantslottet” og ligger tæt på Orange Scene. Her vil vi skabe et fællesrum omkring de mange aspekter, pant har på Roskilde Festival. Vidste du eksempelvis, at næsten 1000 mennesker er involveret i at få pantsystemet op at stå? Vidste du, at shotrør har så god plastikkvalitet, at det kun giver mening at genbruge dem?

Opgaven

Udover de mange sjove facts, som skal formidles, vil foreningen også være involveret i at:

  • formidle festivalens pantstrategi og motivere folk til at aflevere pant
  • modtage udvalgte pantgenstande
  • fortælle pantindsamlernes historie i samarbejde med Responsible Refund

I skal som forening gerne kunne stille med 40 frivillige á 24 timers-roller til opgaven. Der er plads til et småt antal frivillige under 18 år.

Vi tilbyder

Udover at få armbånd til festivalen får I også mulighed for at være en del af vores fremtidige pantproces på festivalen. For det er her, vi vil afprøve ting og finde nye måder at gøre tingene på. Der er masser af plads til udfoldelse og til at være en del af Roskilde Festivals backstageprocesser, heriblandt invitationer til årsfester og RF-kurser året rundt.

Og selvfølgelig tjener I penge til jeres forening for at løse opgaven. Se mere om de øvrige vilkår her.

Din forenings kompetencer

Vi forestiller os, at I er en forening, der er drevet af stærke værdier, og at I ønsker at gøre en forskel. Det kan sagtens tænkes, at I har erfaringer inden for miljø og bæredygtighed og/eller erfaring med social udsatte.

Lyder det som noget for jer?

Så skriv en mail til morten.rasmussen@roskilde-festival.dk og/eller wienke.reimer@roskilde-festival.dk med nogle linjer om, hvem I er, og hvorfor I synes, det kunne være sjovt at være med.

Vi glæder os til at høre fra jer!