TILGÆNGELIGHED

Roskilde Festival skal opleves som tilgængelig for alle, som elsker vores bud på festivalkultur og fællesskaber. Vi arbejder derfor konstant på at mindske barriererne for deltagelse og øge oplevelsen af både fysisk og mental tilgængelighed på festivalpladsen.
 
Denne guide giver gode råd om tilgængeligheden, når du ankommer og opholder dig på årets festival.

Guiden kan være særligt relevant for dig, som har lidt særlige behov. Måske har du nedsat syn eller bevægelighed, bliver hurtigt træt, har brækket armen, har brug for hjælpemidler eller behov for rolige omgivelser.

Vi vil gøre, hvad vi kan, for at hjælpe dig med at nyde stemningen i festivalbyen helt på din måde.

I dette link kan du finde et kort over festivalpladsen for 2022 inklusiv fremhævning af særlige områder, hvor der kan være behov for at være opmærksom.

Har du flere spørgsmål om tilgængelighed, er du meget velkommen til at kontakte os – se hvordan nedenfor.

Overvej følgende når du planlægger din ankomst til Roskilde Festival 2023:

Når du ankommer, skal du først bytte din billet til et armbånd. Det kan du gøre ved Entrance North (tættest på Roskilde Station og Orange Scene), Entrance East (tættest på Handicamp) og Entrance West.
 
Hvis du kommer med tog til festivalområdet, kan du få dit armbånd ved Roskilde Station. 

  • Vær opmærksom på tæt trafik på åbningsdagen, hvor det kan tage flere timer at komme frem i bil.
  • Fra Roskilde Station kan du tage shuttle-bus, tog eller taxi til festivalen. Alle busser har ramper, som giver adgang for kørestolsbrugere.
  • Du kan med fordel vælge en indgang i nærheden af det campingområde eller den scene, som du gerne vil hen til. Se afstandsguiden nedenfor.
  • Har du behov for god plads rundt om dig selv, anbefaler vi, at du ankommer om formiddagen søndag 25. juni frem for åbningsdagen lørdag 24. juni.

Du kan benytte de særlige handicap-P-pladser, hvis du har et gyldigt EU-parkeringskort. Kortet udstedes af Danske Handicaporganisationer og en række tilsvarende organisationer i udlandet. Der er handicap-P-pladser ved alle indgange.

Husk at kortet er tilknyttet personen, ikke bilen.

Vi har et campingområde for deltagere med store og små handicap, deltagere med fysiske udfordringer og/eller behov for ro – og for venner, familie og hjælpere. Vi bestræber os på at skabe rolige omgivelser og være ekstra opmærksomme på hinanden.

Vi har ingen adgangskontrol – alle kan frit komme på besøg, og vi er glade for gæster.

Meld dig til her, hvis Handicamp er noget for dig.

Læs mere her om dine muligheder for at få ledsager med på festivalen.

Ved de fleste scener er der podier, som hjælper deltagere i kørestol op i hovedhøjde med resten af publikum.

Hvis du har svært ved at stå tæt sammen med mange mennesker, anbefaler vi, at du i god tid orienterer dig i forhold til f.eks. siddeinstallationer, podier, tæthed blandt publikum, storskærmes placeringer og lydforhold ved de enkelte scener. Værterne foran scenerne står klar til at hjælpe.

Som festivaldeltager køber du adgang til hele festivalpladsen og den samlede oplevelse. Det betyder, at vi ikke kan tilbyde pladsreservationer på podierne til de enkelte koncerter.

Vi anbefaler, at du ankommer i så god tid som muligt, så du får den bedst tænkelige live-oplevelse med din yndlingskunster.

Vi er mange mennesker samlet på begrænset plads. Men der er alligevel gode muligheder for at finde steder med relativt god plads og rimelig ro. Det gælder både på campingområdet og festivalpladsen.

Roskilde Festival dækker et stort område – der er ca. 2,5 km fra hjørne til hjørne. Festivalen er opdelt i festivalpladsen, hvor du finder de fleste musikscener, og campingområderne, hvor deltagerne bor. Se et kort over festivalpladsen fra 2022 her.

Med 130.000 deltagere bliver festivalen kaldt ’Danmarks fjerdestørste by’. Det er et stort område, og vi er mange mennesker, så befolkningstætheden er også høj.

Jernbanen mellem Roskilde og Køge afskiller campingområde West fra festivalpladsen og de østlige campingområder. Den midlertidige bro over jernbanen kan kun benyttes gående. Alle kan benytte broen på Darupvej nord for festivalpladsen.

Tabellen nedenfor viser dig de vejledende afstande i meter mellem ankomstområder og relevante opholdssteder på festivalen. Du kan bruge oversigten til at forberede og planlægge din ankomst

Ankomstguide 

   

   

   

Tallene i tabellen viser vejledende afstand i meter 

   

   

   

 

 

 

Drop-off West Entrance West 

 700 

 

 

Drop-off East Entrance East 

 900 

 

 

 

 

 

 

 

Handicamp 

Orange Scene 

Arena 

Entrance North (Hovedindgang)  

1050  

400  

 600  

Entrance West 

1100  

1400  

1600  

Entrance East 

1200  

450  

 700  

Trinbræt (togstation/West)  

1500  

750  

1200  

 

OBS: Hvis du kan benytte den midlertidige bro over jernbanen, er afstanden mellem Entrance West og Trinbræt til de øvrige områder cirka 500 meter kortere end angivet i tabellen.

Der er mere end 20 handicaptoiletter fordelt på festivalområdet, bl.a. ved alle service-øerne.

Du kan få udleveret en nøgle til de aflåste handicaptoiletter, hvis du udfylder denne formular: http://roskil.de/accessibility

Du finder også toilet og bad med lift på Handicamp.

Vi har konstant fokus på sikkerhed, beredskab og ansvar, og vi samarbejder med myndighederne, forskere og uddannelsessteder for at gøre festen sjov og tryg for alle.

Du kan læse mere om vores arbejde med sikkerhed og ansvarlighed her.

Under festivalen kan du kontakte os døgnet rundt på telefon 46 36 66 13. Vi kan hjælpe med praktiske ting såsom at finde et toilet, give en hånd med at komme tilbage til teltet eller lappe en punkteret kørestol.

Hvis du får akut behov for hjælp, kan du altid henvende dig til vores serviceværter i orange veste. De kan hjælpe dig – enten selv eller ved at tilkalde deres leder.

Roskilde Festivals cirka 30.000 frivillige løser mange og meget forskellige opgaver. Som frivillig kan du blive en del af et team og kan få en base, hvor andre kender dig og dine behov.

Her er et par gode råd, hvis du overvejer om frivillighed på Roskilde Festival er noget for dig. 

  • Overvej hvad du har mest lyst til at lave. De praktiske udfordringer i forhold til tilgængelighed kan næsten altid løses på en god måde.
  • Du finder opslag med ledige funktioner på vores hjemmeside her. Tag kontakt til de ansvarlige bag opslaget og fortæl om dig selv og hvad du er god til, og hvad du har svært ved.

Vi anbefaler dig at udfylde vores online kontaktformular om tilgængelighed før festivalen. Her kan du kort fortælle om dit behov, og vi vil herefter kontakte dig og fortælle om de forskellige muligheder.

Har du yderligere spørgsmål om din kommende festivaloplevelser – eller er i tvivl om hvorvidt Roskilde festival er noget for dig – er du velkommen til at kontakte os via e-mail på accessibility@roskilde-festival.dk. Så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig.

Vi er også interesseret i at høre fra dig, hvis du har forslag til, hvordan vi kan gøre Roskilde Festival endnu mere tilgængelig.

Endeligt kan du være med i gruppen RF Our Way på Facebook og deltage i samtalerne om tilgængelighed og handicapservice. Her kan du stille spørgsmål og dele dine festivalerfaringer med andre.