FAQ OM AT VÆRE FRIVILLIG

På denne side har vi samlet en stribe vigtige informationer om at være frivillig på Roskilde Festival. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på info@roskilde-festival.dk.

Vi har endnu ikke åbnet for tilmeldinger for frivillige til Roskilde Festival 2024.

Vil du være blandt de første der får direkte besked, når vi åbner op for tilmeldinger, så skriv dig op her  

Alle, der har lyst til at tage på festival, kan blive frivillige! Man skal blot være fyldt 15 år ved festivalens start. 

Der er 30.000 frivillige på Roskilde Festival, og de løser vidt forskellige opgaver. Som frivillig bliver du en del af et hold. Her møder du nye mennesker gennem de opgaver, du er engageret i.  

Det skal være trygt at tage på festival. Har du spørgsmål til tilgængeligheden på Roskilde Festival, kan du læse mere her eller kontakte vores team for tilgængelighed på accessibility@roskilde-festival.dk

Roskilde Festival er 100 % non-profit, og din indsats som frivillig går direkte til at støtte gode formål.  

Du kan være frivillig hos en af de 200 frivilligforeninger, som er med til at skabe Roskilde Festival, og på den måde støtte den enkelte forenings almennyttige formål.  

Du kan også være frivillig hos Foreningen Roskilde Festival, hvor alt overskud går til at støtte unges trivsel gennem kunst og kultur.  

Læs mere om vores donationer

Du kan sagtens være frivillig sammen med dine venner og på de fleste hold er det også muligt at få de samme vagter. Hvis du søger en frivilligrolle gennem et frivilligopslag, skal du blot huske at fortælle kontaktpersonen, hvor mange I er, der gerne vil være frivillige på samme hold.

Som frivillig skal du lægge en indsats på 32 timer fordelt over hele festivalperioden eller 24 timer i løbet af onsdag til lørdag, hvor alle scener er åbne. Antal timer fremgår af opslagene for frivillige roller. Nogle teams tilbyder også endagsroller, hvor du engagerer dig otte timer og får adgang til festivalen den pågældende dag. Vil du engagere dig yderligere, kan du være med som ildsjæl hele året rundt og lægge en indsats på minimum 100 timer.

Du skal være fyldt 15 år ved festivalens start. Der gælder særlige regler og arbejdsmiljøvilkår for frivillige under 18 år. Nogle frivilligroller kan have en højere aldersgrænse, f.eks. 18 eller 21 år, og det vil i så fald fremgå af opslaget for rollen.

Vi har mange frivillige mellem 15 og 17 år på Roskilde Festival, og vi har et stort fokus på at det skal være trygt at være med. Alle frivillige mellem 15 og 17 år er tilknyttet et team med en voksen teamleder og er aldrig på vagt uden en voksen. Teamlederen kan registrere et telefonnummer på en værge. 

Vi følger særlige arbejdsmiljøregler for frivillige under 18 år. De må for eksempel ikke have nattearbejde, servere alkohol og tobak eller varetage sikkerhedsopgaver. 

Er du fra et andet land end Danmark er du meget velkomne til at engagere dig og være med i vores frivilligfælleskab. Man skal have tilladelse til at opholde sig i Danmark for at være frivillig på festivalen.  

Under opholdet i Danmark – uanset om opholdet kræver visum, er visumfritaget eller baseret på en opholdstilladelse – kan der udføres ulønnet frivilligt arbejde uden at søge om arbejdstilladelse. Det frivillige arbejde skal have et almennyttigt formål, som skal fremgå af organisationens regler. Roskilde Festival er 100 % non-profit – det kan du læse mere om her 

At arbejde ulønnet betyder, at du ikke må modtage vederlag for dit arbejde i form af løn eller individuelle goder. Ved frivilligt arbejde på Roskilde Festival får du et festivalarmbånd og forplejning i forbindelse med dine vagter, som betragtes som små goder, der muliggør din frivilligindsats, og som gælder alle frivillige. Så længe man er lovligt i Danmark, kan man derfor være frivillig på Roskilde Festival.  

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en person kan tage lovligt til Danmark og udføre frivilligt arbejde, kan man kontakte Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Man kan også tjekke, om ens indrejse i Danmark kræver visum eller er visumfritaget ved at kontakte den danske ambassades hjemmeside i sit hjemland, hvor man kan finde informationer om visa mv.  

Hvis du har spørgsmål til at være international frivillig på Roskilde Festival, er du velkommen til at sende os en mail på volunteer@roskilde-festival.dk 

Roskilde Festival er en international festival, og rigtig mange af vores frivilligteams tilbyder frivilligroller for engelsktalende. Du kan se i de enkelte frivilligopslag, om danskkundskaber er et krav.   

Kan du ikke finde en frivilligrolle for engelsktalende, er du velkommen til at kontakte vores frivillige rekrutteringsteam på volunteer@roskilde-festival.dk eller skrive dig op via Sign-up. Så vil vi gøre vores bedste for at finde en frivilligrolle, der matcher.    

Som udgangspunkt er der altid et måltid mad og noget at drikke på en ottetimersvagt. Hvis du har mange korte vagter under festivalen, er du ikke garanteret et måltid på hver vagt. Er du i tvivl, så kontakt din teamleder.  

Enten har dit hold mad tilgængeligt i jeres område, eller også får du en voucher, der kan bruges i udvalgte madboder på festivalen. Der er ikke mad, når du ikke er på vagt, men du må gerne selv medbringe mad, og vi har bålområder, hvor man kan tilberede maden. Derudover har du mulighed for at købe færdiglavet mad i vores boder.

Alle frivillige har mulighed for at ansøge om at sove i Volunteer Camping, hvor der er plads til at sætte telt op med de venner, der også er frivillige. Området ligger i de grønne arealer omkring Darup Idrætscenter i den vestlige ende af festivalpladsen. Her kan du få en god nattesøvn, gratis varme bade, få opladt mobilen og mulighed for at købe mad og drikke.  

Hvis du vil sikre dig en plads med venner, som ikke er frivillige, kan du søge om at være en del af et Community Camping-område eller benytte dig af vores Get A Place-områder.  

Læs mere om Community Camping på Roskilde Festival  

I har selvfølgelig også mulighed for selv at finde en ledig plads på det almindelige campingområde, når I ankommer.

  • Fri adgang til Volunteers’ Village med wifi og gratis kaffe, te og saftevand i hyggelige loungeområder, hvor man kan få et velfortjent pusterum. Derudover tilbyder Volunteers’ Village et wellnessområde med bl.a. gratis yoga og massage. I aftentimerne er du inviteret til fester kun for frivillige med veloplagte DJ’s, bands og en hyggelig frivilligbar.  
  • Fri adgang til hyggelige Volunteer Hubs i både Camping West, Camping East og i Central – med bl.a. afslappende loungeområder, gratis kaffe, te og saftevand – og gratis varme bade.
  • Volunteer Camping med ro til en god nattesøvn og gratis varme bade, hvor du kan overnatte med dine venner, der også er frivillige. Husk at Volunteer Camping kræver tilmelding forud for festivalen.
  • Mulighed for at køre kvit og frit med shuttlebusser rundt på festivalpladsen.

Bliver du syg under festivalen og dermed forhindret i at møde op til din vagt, skal du straks kontakte din teamleder. Sammen finder i en løsning enten ved at bytte din vagt med en fra dit hold eller inddrage dit armbånd og sende dig godt hjem fra festivalpladsen, så en ny frivillig kan overtage dine vagter.

Hvis du udebliver fra en eller flere af dine vagter uden gyldig grund og uden aftale med din leder, kan Roskilde Festival inddrage dit armbånd og opkræve en afgift på 4.500 DKK. Du vil blive frataget muligheden for at være frivillig de næste tre år på festivalen.

Gå ind på People med dit personlige login. People er Roskilde Festivals frivilligdatabase, hvor alle festivalens frivillige har en profil. På People finder du dit hold, din kontaktperson og vigtige dokumenter såsom dit check-in-kort til at få udleveret dit armbånd. Har du spørgsmål omkring din rolle og opgave, så tag fat i din teamleder.

Du finder dit personlige check-in-kort, kort før festivalen, på forsiden af din People-profil. Når du skal have udleveret dit armbånd, skal du medbringe dit check-in-kort og billedlegitimation. Du får udleveret dit armbånd i check-in i bygning 6 på Roskilde Handelsskole – Bakkesvinget 67. Du kan læse alt om check-in og udlevering af armbånd i Roskilde Festival-appen.   

Hvis du bruger iPhone, kan du finde appen i App Store.  

Hvis du bruger Android-telefon, kan du finde appen på http://roskil.de/app 

Som frivillig kan du logge ind på appen med dit People-login. På den måde får du adgang til al relevant information til frivillige såsom nyheder, festivalkort og meget mere. 

Mangler du svar på et vigtigt spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til info@roskilde-festival.dk