OM AT VÆRE FRIVILLIG

Ingen frivillige. Ingen Roskilde Festival.

Det stærke frivillige engagement er Roskilde Festivals DNA. Hvert år er omkring 30.000 frivillige med til at holde liv i målet om at gøre en forskel i verden. Derudover er der omkring 1.200 frivillige, som kaldes ildsjæle. De er med hele året rundt, og danner rygraden i opbygningen af Roskilde Festival.

Vi er stolte af vores frivillige bevægelse, for den er et unikt kendetegn skabt af mange årtiers udvikling af Roskilde Festival som et sted, hvor drømme kan blive til virkelighed.

Som frivillig på Roskilde Festival er du med din indsats derfor med til at skaffe penge til en lang række almennyttige formål, som gør en forskel for mennesker over hele verden.

 

Hvad støtter du ved at være frivillig?

Roskilde Festival har et samarbejde med ca. 200 foreninger, som alle er med til at skabe Roskilde Festival. Udover Foreningen Roskilde Festival, står alle de 200 andre foreninger også for at rekruttere frivillige til festivalen. Ved at være frivillig for en af foreningerne, vil din indsats hjælpe den specifikke forening, og al overskuddet går til et godt formål valgt af foreningen selv.

Hvis du er frivillig direkte gennem Foreningen Roskilde Festival, bliver alt overskud doneret til kulturelle og velgørende formål valgt og repræsenteret af Roskilde Festival. Du vil være sikker på, at din indsats bliver transformeret til at støtte gode formål som er i tråd med Roskilde Festivals værdier.

 

Fantastiske tilbud til dig som frivillig
  • Overnatte i særlige områder for frivillige - her kan du også tage et gratis varmt bad.
  • Hygge dig i Volunteers Village, hvor du kan blive en del af frivilligfællesskabet. Her har du adgang til Wi-Fi-zone, gratis kaffe, te og saftevand. Her er livemusik med bands og DJ’s, en hyggelig bar, rolige områder til at slappe af eller holde møder. Du kan lave morgenyoga, blive stylet og få massage og meget, meget mere.
  • Du kan køre kvit og frit med den interne shuttlebus for frivillige, som kører rundt om festivalpladsen.
  • Du får selvfølgelig adgang til festivalen alle ugens dage.

 

Hvad kræver vi af dig som frivillig?

De fleste frivilligindsatser er på 32 timer, fordelt på hele festivalugen, eller 24 timer, fordelt på de sidste fire dage af festivalen.

Du skal som festivalfrivillig være fyldt 15 år ved festivalstart. Ved tjanser omhandlende salg af spiritus og øl, samt arbejde med tryghed, som f.eks. service personale på campingområdet eller crowd safety, skal man være fyldt 18 år. Nogle tjanser kan kræve at man er fyldt 21 år.

For at være frivillig skal du være klar på at blive en del af et stort og skabende fællesskab!

 

Vil du være med som frivillig?

Lige nu har du følgende muligheder for at blive en del af RF23:

 

Nyheder om frivillighed

Dyk ned i reportager, interviews og nyheder om alt det, der gør Roskilde Festival til en særlig festival.

Kom med ind i maskinrummet