DRØMMENE FOR SOMMERENS FESTIVAL BLEV FOLDET UD PÅ VINTERFÆLLESMØDE

Det er stadig mørkt og koldt udenfor. Den 1. februar kunne vi dog næsten mærke solens varme stråler, da festivalens ildsjæle samledes til Vinterfællesmøde på spillestedet Amager Bio for at høre om de mange spændende planer for Roskilde Festival 2023.

Tekst: Vera Francine Claver, praktikant i Roskilde Festivals mediehus

På Vinterfællesmødet blev sløret endelig løftet for noget af alt det, som er i vente til sommer. Aftenen bød blandt andet på en rundtur i årets program for musik, kunst og aktivisme, oplæg om hvordan man skaber en cirkulær festival og interview med en ung ukrainer, der er flyttet ind på Roskilde Festival Højskole.

Det hele blev indledt af den danske sangerinde Eee Gee, der med sin klokkeklare og drømmende stemme gav os en forsmag på, hvad vi kan glæde os til, når hun spiller på Roskilde Festival 2023.

Vi folder drømmenes faner ud  
Signe Lopdrup, administrerende direktør for Roskilde Festival-gruppen, overtog efterfølgende scenen og fortalte om, hvordan Roskilde Festival er et sted, hvor drømme og håb for en bedre fremtid kan spire. En festival, hvor der er plads til at eksperimentere med nye tanker, ideer og måder at være sammen på, og hvor vi i fællesskab kan skabe nye muligheder og inspirere til forandring.   

Det afspejler sig også i den måde, vi bygger festivalen på. Vi har længe arbejdet for at skabe en mere cirkulær festival, men i år går vi skridtet videre og skaber et helt område, hvor ambitionen er udelukkende at benytte genbrugsmaterialer.  

Det udvalgte område er Bazaren, hvor der er fyldt med forskellige boder, og hvor der bliver bygget i mange forskellige materialer. Bazaren vil under Roskilde Festival 2023 fungere som et eksperimentarium, hvor vi kan undersøge mulighederne for at bygge endnu mere cirkulært på hele festivalen i fremtiden.

Indblik i et mangfoldigt program
To af festivalens programlæggere gav efterfølgende et indblik i nogle af de musikere og kunstnere, vi kan opleve på Roskilde Festival 2023, og fortalte om arbejdet med at tilrettelægge et mangfoldigt program med mange forskellige stemmer og udtryk.

Hvis du har lyst til at dykke ned i programmet for musik, kunst og aktivisme på Roskilde Festival 2023, så læs mere her. 

The Orange Feeling året rundt  
Hvis du er en af dem, der ikke kan få nok af Roskilde Festival-stemningen, så bød Vinterfællesmødet på en god nyhed til dig.  

Roskilde Festival har nemlig fået et nyt digitalt fællesskab: Orange Orbit.

Orange Orbit er i tæt kredsløb med alle de dele, der kendetegner Roskilde Festival – kærligheden til musikken og fællesskabet, uforglemmelige oplevelser og den gode sags tjeneste. Som medlem får man blandt andet adgang til backstagehistorier og særlige tilbud.  

Et medlemskab koster 150 kroner – det beløb går til velgørende formål, og medlemmer får indflydelse på, hvad støtten skal gå til.

Her kan du læse mere om Orange Orbit og tilmelde dig.

Unge ukrainere på Roskilde Festival Højskole

Vi afsluttede aftenen med et mere alvorligt emne, da Vinterfællesmødet fik besøg af den unge ukrainer Soffia Hlukharieva, som er flygtet fra krigen i sit hjemland og nu bor på Roskilde Festival Højskole.

I forsøget på at hjælpe nogle af de unge ukrainske flygtninge, der er kommet til Danmark, åbnede højskolen sidste år sine døre for fire ukrainske elever, der nu bor og deltager i undervisningen på højskolen.  

Krigen har adskilt Soffia Hlukharieva fra familie og venner, og hun fortalte, at det har haft stor betydning for hende, at hun er blevet en del af fællesskabet og har fået nye venner på højskolen. 

Aftenen blev rundet af med en fællessang, som Soffia Hlukharieva havde udvalgt.