FRIVILLIG OG KLIMAHELT: TAG GRØNNERE PÅ FESTIVAL

Vi har samlet fem konkrete tips til, hvordan du som frivillig kan være med til at skabe en mere klimavenlig festival.  

Vi har allerede gjort store fremskridt med at reducere affaldsmængderne og skabe en mere klimavenlig festival, men der er stadig mere arbejde at gøre. På Roskilde Festival 2022 reducerede vi i fællesskab vores affaldsmængde med 25 procent. Sammen kan vi fortsætte den positive udvikling og skabe en endnu grønnere Roskilde Festival.

Lad os fortsætte den gode stil og intensivere kampen mod brug-og-smid-væk-kulturen. Lad os som frivillige gå forrest og være det gode eksempel ved at følge disse fem tips.

1. Lej dit campinggear

Undgå at købe billigt udstyr, som ofte går i stykker og ender som affald efter festivalen. Som frivillig får du 25 % rabat på vores udlejningstelte. Du kan få udleveret dit telt ved indgangen til Volunteer Camping før festivalen eller i en af vores Service Hubs på campingområdet under festivalen. Det er en nem og miljøvenlig løsning.

Læs mere om rabatordningen og bestil dit telt her

2. Prøv et vegetarisk alternativ, køb svanemærkede produkter og økologiske mad- og drikkevarer

Ved at vælge plantebaserede, økologiske mad- og drikkevarer samt svanemærkede produkter støtter du en mere miljøvenlig produktion. Det er en lille ændring, der kan have stor positiv effekt på miljøet.


3. Brug offentlig transport

Transport er en stor kilde til CO2e-udledning. Minimér dit aftryk ved at vælge kollektiv transport til og fra festivalen. Toget kører direkte til trinbrættet på Camping West og shuttlebusserne kan hurtigt transportere dig og dine medfrivillige fra Roskilde Station til festivalpladsen. Uanset om du kommer med tog, bus, cykel eller samkørsel, kan du finde information om transportmuligheder for frivillige via linket nedenfor.

Læs mere om transport for frivillige på RF23


4. Tjek dit klimaaftryk

Find ud af, hvor meget din deltagelse på Roskilde Festival påvirker klimaet ved at bruge vores klimaberegner. Den giver dig en indikation af, hvor miljøvenlig du er, baseret på valg af transport, mængden af medbragt campingudstyr, mad og drikke, og hvor meget du genbruger. Det kan være en øjenåbner og inspirere dig til at træffe mere klimavenlige valg.

Beregn dit klimaaftryk her


5. Reducer, sorter og genbrug

Gør en aktiv indsats for at minimere dit klimaaftryk på festivalen. Pak let, og tag kun det nødvendige med. Brug de opstillede affaldsspande og sorter dit affald korrekt – enten på bagområderne eller på en af vores recyclingcentre på campingområderne. Tag dit campingudstyr og dine ting med dig hjem, genbrug dem til næste år eller aflever dem til genbrug.

 

Tekst: Vera Francine Claver, frivillig i Roskilde Festivals mediehus