MØD HELTENE BAG FESTIVALEN: ”VI KOMMER TILBAGE ÅR EFTER ÅR, FORDI HAN ER HER”

Med jeres hjælp har vi fundet og udvalgt en håndfuld vaskeægte festivalhelte, som nu modtager velfortjent hæder for deres enestående engagement.

 

Roskilde Festival er resultatet af en kollektiv heltepræstation. Festivalen eksisterer kun, fordi alle frivillige lægger en stor indsats – til glæde og til gavn for andre.

Blandt festivalens mange dedikerede frivillige er der nogle, der gør noget helt ekstraordinært for fællesskabet. De går forrest og inspirerer os andre med deres heltegerninger. Dem vil vi gerne give en helt særlig tak.

Under RF50 bad vi jer om at pege os i retning af jeres festivalhelte. Tak for jeres nomineringer! Med jeres hjælp har vi fundet og udvalgt fem vaskeægte festivalhelte, som vi gerne vil hædre for deres enestående engagement.

Årets RFheroes er Anne Hedin, Brian Kornum, Majken Andersen-Hartwig, Volunteer Catering og Responsible Refund!

De fem RFheroes blev præsenteret og hædret på årsfesten fredag 30. september. De vil desuden få deres navne indgraveret i fem messingplader, der sættes i jorden foran Orange Scene næste sommer. På den måde kan vi altid mindes deres heltegerninger.

Mød årets RFheroes her.

Søg, og du skal finde – svaret hos Anne

En af årets festivalhelte er Anne Hedin, der er teamchef for flere hold i divisionen Byplan & Logistik.

Anne er en RFhero, fordi hun altid er klar til at give en hjælpende hånd. Hun er løsningsorienteret og besidder et køligt overblik – også når tingene spidser til under afvikling. Og det er der brug for, når festivalbyens logistisk skal gå op. Samtidig er hun omsorgsfuld – hvilket har resulteret i den uofficielle titel som ”festivalmor” blandt frivillige.

En frivillig motiverer nomineringen af Anne med disse ord:

”Anne har et kæmpe overblik og er altid til stor hjælp for alle. Man kan altid kan søge svar hos Anne”.

Anne Hedin og de fire andre RFheroes blev hædret i forbindelse med årsfesten fredag 30. september. Foto: Luna Stage

 

”Vi kommer tilbage år efter år, fordi han er her”

En anden af årets RFheroes er Brian Kornum, der er teamleder i divisionen Deltagere. Brian er en festivalhelt, fordi han altid går forrest. Han er hjælpsom og tager ansvar. Samtidig har han overskud til at anerkende andres vigtige indsatser.

En frivillig fra Brians team fortæller, at Brian ”nurser” sit team, så det er en tryg og rar oplevelse at være en del af fællesskabet:

”Brian har med sit kæmpe engagement formet Roskilde overalt, hvor han har lagt sin energi. Han arbejder utrætteligt som helårsfrivillig for at festivalen skal glide som et velsmurt tog og for at vi frivillige skal føle os velkomne og godt tilpas. Han nurser os, og sørger for chips og vand, når det er varmt – og hepper på os, når det er hårdt og regner. Vi kommer tilbage år efter år, fordi han er her”.

Brian Kornum fremviser sit RFheroes-diplom. Foto: Luna Stage

Et omdrejningspunkt for fællesskabet – også i en svær tid

Majken Andersen-Hartwig, der er HR-ansvarlig for scenesikkerhed på Orange Scene, er også en af årets RFheroes. Majken har modtaget 52 nomineringer, hvilket er det højeste antal nomineringer af en person eller team nogensinde. Og de taler deres tydelige sprog: Majken er imødekommende, hjælpsom og verdensmester i at klæde frivillige godt på til opgaven. En frivillig beskriver det helt kort:

”På Orange kommer frivillige ikke kun, fordi det er den største scene. Vi kommer, fordi Majken er der”.

I de festivalløse sæsoner arrangerede Majken tilmed fredagsbarer – online og fysisk – så frivillige i teamet kunne mærke fællesskabet i en svær tid. Det er en sand heltegerning.


Uden mad og drikke duer helten ikke

Volunteer Catering skal også fremhæves for deres særlige indsats på RF50. Holdet har sørget for, at frivillige kunne spise sig mætte i kvalitetsmad med tårnhøje grønne ambitioner. En frivillig beskriver frivilligbespisningen i år som ”en smagssymfoni”, der trods travlhed hele vejen rundt blev leveret med forrygende service.

De daglige måltider i Hal 45 og Vor Frue gav os ny energi til at løse den næste opgave. For uden mad og drikke duer helten ikke! Det skal de have stor ros for.

Der var brede smil over hele linjen, da Volunteer Catering modtog fortjent hæder for deres indsats på RF50. Foto: Luna Stage

En tryg oplevelse for en udsat gruppe

Titlen som RFheroes går også til Team Responsible Refund, der lægger en stor indsats for at give pantsamlere en rar oplevelse på vores festival.

Holdet skaber et trygt opholdssted for pantsamlerne og hjælper dem godt på vej i festivalbyen med tydelig kommunikation og dialog med pantboderne. De yder omsorg og respekt for en gruppe mennesker, som desværre ikke altid behandles som ligeværdige, og som oplever en helt anderledes festivaluge end alle andre.

”For mig som frivillig i en pantbod kan det virkelig mærkes, hvor stor indflydelse Responsible Refund har for pantsamlerne. De er virkelig gode til at understøtte pantsamlerne og forbygge konflikter”, fortæller en frivillig i sin nominering.

Tekst: Sophia Lagoni, frivillig i Roskilde Festivals mediehus
Foto: Luna Stage, frivillig i Roskilde Festivals mediehus