FRIVILLIGOPSLAG

Vil du være med til at skabe Roskilde Festival 2023?

Her kan du se ledige frivillige roller på Roskilde Festival 2023. I de enkelte opslag kan du finde svar på, hvem du skal kontakte for at blive en del af holdet. Der bliver løbende lagt nye opslag på siden – så følg godt med, hvis du ikke kan finde en rolle, der matcher dit engagement lige nu.

Du kan sortere i opslagene ved at trykke på de områder, du er interesseret i.

Du kan også følge med i Facebook-gruppen Roskilde Festival – Become a Volunteer.

Kan du ikke finde et frivilligopslag, der passer til dig, så har du også mulighed for at skrive dig på vores venteliste for frivillige. Så er du blandt de første, der kontaktes direkte af et team som mangler frivillige.

 

 

SPROGKRAV:
Du skal kunne tale og forstå dansk.

 

ALDERSKRAV:
Du skal være fyldt 21 år

Vi har netop muligheden for at kunne tilbyde dig en plads allerede nu!

Vi mangler frivillige til vores frontstage og til vores backstage på vores fantastiske scener på Roskilde Festival.

 

Om dig

Først og fremmest er det et krav, at du er fyldt 21 år, når festivalen starter lørdag 24. juni 2023. Dernæst skal du have super meget lyst til at blive tilknyttet en af vores scener og virkelig kunne tage fat, når det går stærkt. Der er mange mennesker og ganske høj musik omkring dig. Modsat skulle du også kunne trives og hygge dig, når der sker knapt så meget ud på de tidlige morgentimer, og mågerne om muligt skriger om kap med din træthed. Kort sagt skal du være skarp og omstillingsparat. Det stiller krav til, at du som person er klar til også at udfordre dig selv både fysisk og psykisk.

 

Vores scener

Vi har 4 scener i Vest, Orange i midten og 3 scener i Øst. Fælles for alle scenerne er, at vi både har frivillige foran scenen under koncerterne til at være passe på publikum og skabe den gode stemning sammen med dem, når artisterne gæster festivalen. Bag scenerne har vi ligeledes frivillige, der er med til at passe på vores backstage område – der indeholder alt fra kontorer, artister, grej, porte og ikke mindst alle dine medfrivillige.

 

Rollen som frivillig til frontstage indebærer følgende

Du er her sammen med dit hold, hvor du skal være med til at sørge for, at vores gæster har det godt under afvikling af koncerterne. Du kender dem måske allerede som de orange veste foran scenen. Du vil stå med ryggen til scenen, som spiller ganske højt musik. Du har vores gæster foran dig, som du skal hjælpe med at passe på. Du skal blandt andet dele vand ud og være med til at hjælpe publikum væk fra de områder, hvor de står tæt. Du skal være mega god til at give high fives til vores gæster og sætte en god stemning! Denne funktion kræver, at du har en god fysik og er psykisk robust.

 

Rollen som frivillig til backstage indebærer følgende

Du er her med til at bemande adgangspositioner på vores område. Det vil sige foretage adgangskontrol af dem, der gerne vil ind på vores område og tjekke, at de har den rigtige akkreditering og dermed formel adgang til vores område. Men samtidig også have let til smil og være hjælpsom, når du bliver mødt af vores fantastiske gæster med spørgsmål.

 

Om os

Under Programsikkerhed på scenerne er vi udover dig mange andre frivillige. Flere har været med i mange år, og en del andre vil ligesom dig enten være helt nye eller blot have en enkelt eller to festivaler bag sig. Af den årsag er vi også rigtig gode til at tage imod nye og med det samme sørge for, at netop DU føler dig velkommen.

 

Og hvorfor er det nu, du skal vælge os at blive frivillig hos os?

En af vores frivillige fortæller: ”Fordi man bliver lykkelig og stolt helt ned i storetåen, når man får en high-5 eller et kram af en fremmede efter en koncert, som tak for man var der for dem og var med til at skabe den fantastiske ramme, som de elskede og havde en enestående oplevelse i.

Og fordi man bliver en del af et helt unikt fællesskab af vildt fremmede mennesker, der i en uge om året bliver ens nærmeste familie, som man simpelthen ikke kan vente med at se og kramme igen året efter. Et fællesskab der skaber noget helt utroligt og i virkeligheden fuldstændigt unikt. En verden, som kun eksisterer en uge om året, men som er så uendeligt kompleks og fascinerende, og som det er spændende at få lov til at se ind i maskinrummet på - og endda være med til at få til at hænge sammen.”

 

Det med småt

Du skal hos os være frivillig i minimum 24 timer (fordelt på tre vagter), der alle ligger under de fire dage musikken spiller på festivalpladsen. For de scener, der spiller i opvarmningsdagene, skal du være frivillig i minimum 32 timer (fordelt på fire vagter). Ud over det forventes, at du i perioden inden festivalen deltager i ét infomøde (ca. 2 timers varighed) samt et scenesikkerhedskursus (ca. 4 timers varighed), som er på festivalens hovedkontor på Havsteensvej 11 i Roskilde.

Du modtager selvfølgelig ét adgangsgivende armbånd til hele festivalen samt tre spise- og ti drikkevouchers, mulighed for at booke en plads på Volunteer Camping (hvor du selv har eget telt med, som du også selv sætter op og naturligvis tager med dig hjem igen) og én Roskilde Festival frivillig T-shirt. Men aller vigtigst så bliver du en del af den store glade festivalfamilie med hang til #theorangefeeling. Vi sætter frivilligpleje meget højt og glæder os hvert år til hyggeligt gensyn med hinanden og ikke mindst til at møde alle de nye medlemmer af familien.

 

Så skal du ikke være med hos os? Jo da….dét er da lige præcis det, du skal

Kan du se dig selv i rollen som frivillig hos os, så send hjertens gerne med det samme en ansøgning, hvor du bedes fortælle lidt om dig selv. Alt efter hvad du søger, så skriver du enten ”Backstage” eller ”Frontstage” i emnefeltet. Husk at angive, hvilken scene du er interesseret i at være frivillig på.

Vores mail er: frivillig.programsikkerhed@roskilde-festival.dk

 

Vi glæder os rigtig meget til at høre fra dig – og endnu mere til at lære dig at kende!

 

 

Alderskrav:

18+

Sprogkrav:

Dansk eller engelsk

 

Kunne du tænke dig at blive en del af Team Mikropolis på dette års Roskilde Festival? Så får du muligheden her! Hos Mikropolis sørger vi for festivalens bedste cocktails, men mangler awesome frivillige til at hjælpe os med at servere dem. Du behøver ikke barerfaring, da vi sørger for at du får en grundig oplæring.

Mikropolis har i år en bod på Camping, hvor vi sælger et udvalg af vores cocktails.

Du vil sammen med en håndfuld andre seje frivillige udgøre den gode vibe og de høje ambitioner for Mikropolis Bar.

OM MIKROPOLIS

Mikropolis skaber produkter med fokus på at være den bedste drink til øjeblikket i det rigtige format. Vi tror ikke på, at en drink kan ændre, hvordan folk opfører sig. Vi tror vi kan skabe den bedste drink til, hvordan folk opfører sig.

Èn ting er at lave en god drink én gang. Nøglen er at kunne gøre det igen og igen.

MIKROPOLIS TILBYDER

Good vibes og højt til loftet! Vores fornemmeste opgave er at servicere festivalens mange gæster, og sikre sig de ikke tørster. Derfor søger vi glade og engagerede kræfter, der vil være med til at løfte denne opgave, når vi sammen skal servere de lækreste cocktails.

I bytte for ca. 32 af dine timer, fordelt på 3 vagter mellem den 24. juni og 1. juli, kvitterer vi med en festival billet samt et måltid mad på hver af dine vagter.

Vi tilbyder fuld adgang til festivalen inkl. adgang til frivilligområder (volunteers camping, village og bar). Mikropolis Bar har sit eget baseområde med flere forskellige goder, hvor man frit vil kunne hænge ud mellem sine vagter.

Vi garanterer højt humør og mulighed for at arbejde sammen med sin yndlings ven, samt ønske hvilke dage man vil vil have vagt, så du kan nå at høre dine yndlings bands og artister.

Mikropolis Bar rummer alle nationaliteter, det er derfor ikke et krav at du kan tale dansk, men du skal kunne forstå dig på engelsk. Du skal være 18 ved festivalens begyndelse. 

Du vil modtage en Mikropolis merchandise t shirt.

DINE OPGAVER

 • Servere cocktails (RTD, Ready to drink)
 • Delvis klargøring af cocktail (is og garnish)
 • Åbning- og lukning af boden
 • Kassebetjening
 • Sprede god energi blandt gæster og kollegaer

TILMELD DIG HER

Vi ser frem til at høre fra dig og have dig med på Mikropolis holdet!

Du kan læse mere og tilmelde dig teamet her: https://mikropolis-festival-volunteers-2023.confetti.events/

Sidder du inde med spørgsmål er du velkommen til at række ud på nedenstående kontaktinformationer.

Mange hilsnerMikropolisSimone Lindstrøm

simone@mikropolis.dk+45 3165 6456

Alderskrav:

18+

Sprogkrav:

Dansk eller engelsk

VIL DU VÆRE MED TIL AT GØRE EN FORSKEL I CARAVAN? 

Så er dette rette sted!

HVAD SKAL VI LAVE

Vi søger frivillige campingværter til Caravan på Roskilde Festival 2023. Du bliver en del af et større team og vi fokuserer på at alle gæsterne i vores camping har en fantastisk festival. Vi servicerer og vi er til rådighed, hvis nogen har brug for en hjælpende hånd og vi sikrer glæden i camping.

HVORNÅR?

Din indsats for Roskilde består af 4 x 8 timers vagter i perioden 24/6 - 2/7. Det er muligt at søge sammen med venner, og vi gør vores bedste for at give jer vagter sammen.

VI TILBYDER

Vi tilbyder dig dels festivalarmbåndet og adgang til festivalen, samt gratis mad (kokketilberedt) og drikke ALLE dage under hele festivalperioden (i vores base).

Desuden tilbyder vi medlemskab af ”Klub Roskildejob”. Læs mere på vores hjemmeside, www.roskildejob.dk. I år har vi særligt fokus på at skabe det sociale liv i vores base, så du slet ikke får lyst til at opholde dig andre steder.

Derudover kan du som frivillig gøre brug af de særlige tilbud, som festivalen tilbyder alle frivillige. Det gælder f.eks. adgang til Volunteers Camping og Volunteers Village.

Før festivalen inviterer vi alle vores frivillige til en infosamling i Roskilde, hvor vi sammen har mulighed for at mødes. Kan du ikke deltage, så arrangerer vi et møde før vagterne starter.

BORGERE MED SÆRLIG BEHOV

Hvis du har særlige behov, så er ROSKILDEJOB måske det rigtige sted, hvis du gerne vil være frivillig. Send os en mail med dit nummer. Så ringer vi tilbage og ser om vi ikke kan finde ud af noget der passer dig.

HVEM ER VI?

ROSKILDEJOB er Skovvejens Blå Spejderes indtjeningsforening, og hele vort overskud går til at give børn og unge endnu bedre oplevelser ude i naturen.

LYDER DETTE SOM NOGET FOR DIG?

Tilmeld dig allerede i dag via dette link: https://roskildejob.dk/info-til-frivillige-2/ Hvis du har spørgsmål, så skriv en mail til: info@roskildejob.dk

 

Alderskrav:

16 år

Sprogkrav:

Dansk eller engelsk

Volt søger frivillige til vores services på festivalen, hvor vi blandt andet sørger for, at festivalgæsterne har strøm på telefonen. De fleste af vores boder er placeret i campingområdet, og du vælger selv, hvor du vil have vagter og en vagtpakke som passer dig.OM OPGAVENVi søger frivillige til en række opgaver, men den primære opgave er at servicere tusindvis af glade festivalgæster. Vi har været på festivalen de sidste 10 år og leverer en opladningsservice, hvor gæsterne lejer en powerbank med en bytteservice, så de hver dag kan komme forbi og bytte til en ny. Vi varetager også andre servicefunktioner, og gæsterne kan f.eks. bytte deres Soundboks-batterier hos os. Du bliver sat godt ind i opgaven af din teamleder på din første vagt, så du kan fokusere på at sprede den gode energi.VI TILBYDER

 • Fuld adgang til festivalen inkl. adgang til frivilligområder (volunteers camping, village og bar)
 • Vores eget baseområde med aktiviteter, fest, masser af hygge og kolde øl (og sodavand)! 
 • Gratis morgenmad alle dage 7:30 – 10:30 uanset om du har vagt eller ej. 
 • Let forplejning når du er på vagt 
 • Volts opladningsservice - så du ikke skal tænke på at løbe tør for strøm på mobilen 
 • Et stort team på mere end 500 frivillige 
 • En cute goodie-bag (den vil du ikke gå glip af)

ER DU INTERESSERET?Meld dig som frivillig på volunteer.getvolt.dk eller se mere på getvolt.dk/volunteer

Alderskrav:

18+

Sprogkrav:

Dansk eller engelsk

Andet: 

Mulighed for seniorfrivillig-vilkår (65+)

I Team Affald og Genbrug leder vi efter frivillige (18+ år) med et grønt hjerte og interesse i en renere festival, som ser meningen i at efterladt campingudstyr ikke bare skal smides ud – men genanvendes.

DIN ROLLE

I Team Affald og Genbrug bliver du en del af en intern gruppe med mennesker fra hele verden. Vores team tæller over 150 frivillige, der hvert år gør Roskilde Festival til en mere bæredygtig festival, hvor brugt campingudstyr som vi indsamler i store parader, enten bliver genbrugt eller genanvendt – i stedet for at blive smidt ud.

HVAD SKAL DU LAVE?

 • Hjælpe gæsterne med at sortere og indsamle deres campingudstyr til genanvendelse
 • Hjælpe med at læsse og aflæsse ved genbrugsstationerne
 • Være det gode og grønne eksempel
 • Udover dine vagter, skal du før festivalen påregne tid til online undervisning (E-learning) vedr. dine opgaver.
 • Holdet håndterer ikke skraldespande og containere – det har vi professionelle til.

HVORNÅR ER DINE VAGTER?

 • Du har tre dagvagter i perioden lørdag d. 24. juni – lørdag d. 1. juli
 • Din sidste vagt er søndag d. 2. juli som er obligatorisk – her afvikles vores sidste opgave
 • Alle vagter er i tidsrummet 08:00 – 17:00

VI FORESTILLER OS AT DU:

 • Er interesseret i at være frivillig med opgaver indenfor bæredygtighed og en grønnere Roskilde Festival
 • Kan lide at være frivillig sammen med andre
 • Kan tage fra og ikke er bange for at give en hånd med når det gælder
 • Og så gør det ikke noget at du har et godt sind og højt humør

VI TILBYDER

 • Partout adgang til festivalen inkl. adgang til Volunteer camping og Volunteer Village
 • Attraktive vagter, så du kan opleve mest mulig fest og musik
 • Er I en gruppe venner, kan I komme på hold og vagt sammen – det finder vi bare ud af!
 • Meal- og drikkevouchers samt et varmt bad efter din vagt
 • Har du blod på tanden så er der mulighed for at blive en fast del af teamet
 • Vi tilbyder et begrænset antal senior-roller til personer på 65+ år. Som senior skal du lægge en indsats på 75 % af det samlede timeantal. Skriv i din mail hvis du er 65+ og ønsker disse vilkår.

SKAL DU VÆRE MED? 

Vi glæder os til at høre fra dig, mange hilsener fra hele Team Affald og Genbrug!

Alderskrav: 

25+

Sprogkrav: 

Både dansk og engelsk

Andet: 

Mulighed for seniorfrivillig-vilkår (65+)

Team Affald og Genbrug søger paradeledere til vores daglige sorteringsparader.

DIN ROLLE:

Som paradeleder har du ansvaret for én af Team Affald og Genbrugs sorteringsparader, der hver dag sammen med en frivilliggruppe på omkring 15 personer og ladvogne kører igennem campingområdet og hjælper gæsterne med at sortere deres affald til genanvendelse – til stor glæde for gæsterne!

Dit ansvar bliver at lede disse parader igennem dagen og sørge for, at så meget affald samles op til genanvendelse. Din nærmeste frivilligleder er den daglige Leder, og sammen har I ansvaret for, at paraderne kommer godt og sikkert igennem campingområderne, samtidig med at de frivillige, som er med i paraderne, får en god og hyggelig oplevelse. Du er ikke alene i rollen, for I er en gruppe på 6-8 andre paradeledere, der har ansvaret for hver jeres parade.

HVAD SKAL DU LAVE?

 • Sammen med din gruppe af frivillige går I igennem campingområderne og indsamler en masse campingudstyr, som sendes videre til genanvendelse
 • Sørge for, at holdet har en god oplevelse sammen
 • På din vagt har du en vagttelefon på dig, hvor du kan modtage opkald fra den daglige leder, som kan få brug for dig og dit hold et andet sted på campingområdet
 • Holdet skal ikke håndtere skraldespande og containere – det har vi professionelle til.
 • Udover dine vagter skal du før festivalen påregne tid til undervisning via nettet (E-learning) vedr. din opgave.

HVORNÅR ER DINE VAGTER?

 • Du har tre dagvagter i perioden lørdag d. 24. juni – lørdag d. 1 juli
 • Din sidste vagt er søndag d. 2. juli, som er obligatorisk – her afvikles vores sidste opgave
 • Alle vagter er i tidsrummet 08:00 – 17:00

VI FORESTILLER OS AT DU:

 • Er interesseret i at arbejde med bæredygtighed og en grønnere Roskilde Festival
 • Motiveres af at hjælpe andre med at lykkes i deres arbejde
 • Er i stand til at løse problemstillinger, der kan opstå ude på campingområdet, sammen med den daglige leder.
 • Taler både dansk og engelsk
 • Det er et plus, hvis du har kørekort til personbil
 • Og så gør det ikke noget, at du har et godt sind og højt humør

VI TILBYDER:

 • Partout adgang til festivalen inkl. adgang til Volunteer camping og Volunteer Village
 • Attraktive vagter, så du kan opleve mest mulig fest og musik
 • Er I en gruppe venner, kan I komme på hold og vagt sammen – det finder vi bare ud af!
 • Meal- og drikkevouchers samt et varmt bad efter din vagt
 • Har du blod på tanden så er der mulighed for at blive en fast del af teamet
 • Vi tilbyder et begrænset antal senior-roller til personer på 65+ år. Som senior skal du lægge en indsats på 75 % af det samlede timeantal. Skriv i din mail hvis du er 65+ og ønsker disse vilkår

SKAL DU VÆRE MED?

Vi glæder os til at høre fra dig, mange hilsener fra hele Team Affald og Genbrug

Alderskrav: 18+

Sprogkrav: Dansk

Team Affald og Genbrug søger frivillige til et hold, der sammen med vores renovatør Marius Pedersen tømmer skraldespande på campingområder – hurtigt og effektivt.

Erfaringen fra tidligere år var, at hele det frivillige hold syntes, at det var rigtig sjovt at køre rundt bag på skraldevognen og gøre folk glade ved at indsamle deres affald, og dagen fløj simpelthen afsted.

HVAD SKAL DU LAVE?

 • Du bliver en del af en gruppe på 3-4 frivillige, som kører rundt med Marius Pedersen og tømmer skraldespandene på de forskellige campingområder.
 • To rutinerede medarbejdere fra renovationsfirmaet Marius Pedersen instruerer dig i, hvordan arbejdet udføres mest effektivt.
 • Helt konkret, vil du skulle trække skraldespandene hen til komprimatorvognen og stille dem på plads igen efter tømning.
 • Dele nye affaldsposer ud til gæsterne
 • Udover dine vagter, skal du før festivalen påregne tid til online undervisning (E-learning) vedr. dine opgaver.

Opgaven kræver ikke, at du er fysisk stærk. Du skal blot synes, at det er sjovt at være effektiv, så I kan nå mest muligt i løbet af dagen. Det er en indsats, hvor man gør en konkret og synlig forskel til glæde for festivalgæsterne. Er du smilende og glad, gør det bestemt heller ikke noget!

HVORNÅR ER DINE VAGTER?

 • Du har tre dagsvagter i perioden lørdag d. 24. juni – lørdag d. 1. juli
 • Din sidste vagt er søndag d. 2. juli som er obligatorisk – her afvikles vores sidste opgave
 • Alle vagter er i tidsrummet 08:00 – 17:00

VI TILBYDER

 • Partout adgang til festivalen inkl. adgang til Volunteer camping og Volunteer Village
 • Attraktive vagter, så du kan opleve mest mulig fest og musik
 • Er I en gruppe venner, kan I komme på hold og vagt sammen – det finder vi bare ud af!
 • Meal- og drikkevouchers samt et varmt bad efter din vagt
 • Har du blod på tanden så er der mulighed for at blive en fast del af teamet

SKAL DU VÆRE MED?

Vi glæder os til at høre fra dig, mange hilsener fra hele Team Affald og Genbrug!

Alderskrav:

25+

Sprogkrav:

Dansk

Andet:

Kørekort B

Mulighed for seniorfrivillig-vilkår (65+)

 

I rollen som chauffør hos os skal du være fyldt 25 år og have almindeligt B-kørekort. Sammen med en gruppe frivillige skal du køre en almindelig ladbil i en parade på maks. 10 km/t. på campingområdet. Paraden styres af en paradeleder.

HVAD SKAL DU LAVE?

 • Ladvognen køres sammen med gruppe gående frivillige, hvor I sammen indsamler og sorterer affald til genanvendelse
 • Er parat til at give en hånd med, når ladbilen skal læsses og aflæsses
 • Du skal være ædru på din vagt – det vil sige, at der ikke må drikkes optil og under din vagt
 • Udover dine vagter skal du før festivalen påregne tid til online undervisning (E-learning) vedr. dine opgaver.
 • Holdet skal ikke håndtere skraldespande og containere – det har vi professionelle til.

HVORNÅR ER DINE VAGTER?

 • Du har tre dagvagter i perioden lørdag d. 24. juni – lørdag d. 1. juli
 • Din sidste vagt er søndag d. 2. juli, som er obligatorisk – her afvikles vores sidste opgave
 • Alle vagter er i tidsrummet 08:00 – 17:00

VI FORESTILLER OS, AT DU

 • er interesseret i at arbejde med bæredygtighed og en grønnere Roskilde Festival
 • har B-kørerkort til alm. personbil
 • har et godt sind og højt humør

VI TILBYDER

 • Partoutadgang til festivalen inkl. adgang til Volunteer Camping og Volunteer Village
 • Attraktive vagter, så du kan opleve mest mulig fest og musik
 • Er I en gruppe venner, kan I komme på hold og vagt sammen – det finder vi bare ud af!
 • Meal- og drikkevouchers samt et varmt bad efter din vagt
 • Har du blod på tanden, er der mulighed for at blive en fast del af teamet
 • Vi tilbyder et begrænset antal senior-roller til personer på 65+ år. Som senior skal du lægge en indsats på 75 % af det samlede timeantal. Skriv i ansøgningen hvis du er 65+ og ønsker disse vilkår

SKAL DU VÆRE MED?

Vi glæder os til at høre fra dig, mange hilsener fra hele Team Affald og Genbrug!

ALDERSKRAV: 18 år (få pladser til 15-17-årige)

SPROGKRAV: Dansk eller engelsk

 

Ud over den gode stemning, vi lægger for dagen i vores hyggelige enhed, får du også hos os muligheden for at komme omkring på både campingområdet og indre plads og assistere med at løse opgaver, og du får på denne måde en nuanceret oplevelse af stemningen, omfanget og driften af Roskilde Festival.

OM OPGAVEN

Opgaverne kan være af akut karakter eller ligge der, hvor der er opstået et uforudset pres. Eksempler på opgaver kan være at hjælpe til i madboder med produktion og salg, opbygning/ klargøring op til åbningen af indre plads, reparationer, transport og fragt, portvagt, små opgaver hist og pist m.fl.

Du vikarierer på forskellig vis i 32 timer fordelt på 4 vagter i tidsrummet fra 24/6 - 1/7, inkl. forplejning. Halvdelen af tiden lægges i løbet af dagene med musik på indre plads.

VI TILBYDER

Du får armbånd med adgang alle dage, t-shirt, mulighed for overnatning i Volunteer Camping samt adgang til 2 x Volunteer Village (det ene med sin egen lille musik-scene) og til Volunteer Hub øst og vest samt til Backstage Village. Områderne, der er skabt for de frivillige og uden adgang for de betalende gæster byder på gode toilet- og bade-faciliteter, gratis te, kaffe, vand og saftevand og der vil være mulighed for at lade sin mobiltelefon op. Det er tænkt som pusterum, hvor man for en stund kan gå lidt ned i gear.

Ligeledes vil der i forbindelse med vores egen base i Vikarservice være et hyggeligt venteområde, toiletter, drikkevarer og mulighed for opladning af sin telefon samt udlån af power-banks.

Læs her om Roskilde Festival som almennyttig og velgørende organisation … ”alt økonomisk overskud fra Roskilde Festival – og fra alle vores andre aktiviteter året rundt – udloddes til initiativer, der gavner børn og unge og kulturelt arbejde”

Donationer | Roskilde Festival (roskilde-festival.dk)

… Nye bekendtskaber, ja sågar venskaber, ligger og venter på DIG, når du bliver sendt i felten af vores venlige dispatchers…. Og, vi passer på dig. Du bliver ikke sendt ud på en opgave, som vil være eller føles problematisk for dig.

’Vores’ vikarer skal behandles godt!

KOM GLAD og oplev RF 23, festen og musikken, indefra og udefra. Vi har desværre næsten ingen mulighed for hjælp fra personer under 18 år.

INTERESSERET?

Skriv til Kristian på kristian.andersen@roskilde-festival.dk

ALDERSKRAV: Minimum 21 år d. 22. juni 2023

SPROVKRAV: Dansk

 

Roskilde Festivals Team Safety værter søger frivillige til at være safetyværter.

Safetyværter er festivalens øjne, øre og hænder ”i marken”, varetager en lang række opgaver, der strækker sig fra at være festivalens ambassadør og guide til at være en aktiv del af det stående beredskab ved utilsigtede hændelser.

Du vil få mange kilometer i benene, en tæt kontakt til og dialog med de øvrige deltagere (både gæster og andre frivillige) og vil i mange tilfælde være ”den første” på stedet og derfor også kunne være en ”problemknuser” for mange af de små udfordringer, der opstår undervejs på festivalen og vil i sidste ende kunne føle, at du og din indsats faktisk har gjort en forskel.

OM DIG

Vi søger personer der har en eller flere af de nedenstående kompetencer og kvalifikationer:

 • Du er moden af sind.
 • Du har hjertet på rette sted.
 • Du ser ikke problemer men udfordringer og har en servicemæssig tilgang til dem.
 • Du vil gerne gøre en forskel.
 • Du har måske også en professionel eller anden baggrund i enten pædagogik, beredskab, håndtering af mennesker eller konflikthåndtering f.eks. gennem arbejde?

Vi sætter dog krav om at det følgende er på plads:

 • Du er fyldt 21 år senest d. 22. juni 2023.
 • Du skriver, læser, taler og forstår dansk.
 • Du kan fremvise en ren straffeattest.

Herudover er det en fordel, hvis du:

 • ikke føler ubehag ved større forsamlinger af mennesker
 • ikke føler dig utilpas ved kommunikere ved hjælp af radio
 • ikke bliver afskrækket af at se mennesker der føler sig dårlige eller er kommet til skade.
 • er i rimelig fysisk form.

DET MED SMÅT

Du vil skulle levere en personlig indsats der består af :

 • afsætte ca. 30 min til en samtale med en HR-ansvarlig (f.eks. pr. telefon eller andet)
 • forudgående deltagelse i et obligatorisk 12 timers kursus i Roskilde eller i Jylland (sted ukendt pt) på en dag i maj eller juni
 • ”hjemmearbejde” i form af læsning af materiale som f.eks. Festivalens sikkerheds- og beredskabsplaner
 • 4 vagter a ca. 8 timers varighed (32timer +) i løbet af festivalperioden
 • Frivilligt deltage i enkelte kurser og/eller møder før under efter festivalen.

Vores samlede fysiske indsats under festivalen begynder lørdag d. 24 juni 2023 og er ikke afsluttet før sent søndag d. 2. juli 2023.

Vores opgave foregår udendørs og døgnet rundt under hele festivalen.

Vi går i små teams af 2 personer, der fortrinsvis vil blive sat op med personer, der kompletterer hinanden. 

Vores vagtplan afspejler de forventningerne vi har til antallet af ”udfordringer” og derfor vil:

 • Mindst 1 til 2 vagterne vil ligge ”om natten” (22.00-06.00)
 • Mindst 2 vagter ligge under ”musik-dagene” (onsdag-lørdag)

Rollen er nomineret som minimum en Festivalfrivillig 32+ men også med mulighed for en rolle som Medskaber

HVORDAN KOMMER VI VIDERE?

Skriv til frivillig.safety@roskilde-festival.dk

Og du vil herefter snarest blive kontaktet af et medlem af ledelsesteamet

Ses vi på RF23? Det håber vi at vi gør 😉

Alderskrav: Min. 18 år

Sprogkrav: Dansk eller engelsk

Vil du være med til at afvikle og sikre trafikken ind til Roskilde festival, så har vi indsatsen for dig.

OPGAVEN

Vores indsats foregår på vejene lige nord for festivalen, omkring hovedindgangen til festivalpladsen (Darupvej & Maglegårdsvej). Vi sikrer, at kun køretøjer med de rigtige tilladelser får lov at komme igennem vores porte og sluser, samt tjekker armbånd på passagerer og gående ved indgangene til festivalen. Det er kun frivillige eller festivalarbejdere som kommer gennem vores indgange, så det er udelukkende båndtjek, ingen visitering. Vi hjælper dem som ikke har de rigtige tilladelser med anvisninger til, hvor de skal henvende sig for at få dem.

HVAD FORVENTER VI?

Du skal tage 4 vagter af 8 timer. Vagterne vælger du selv, men skal vælges som en samlet pakke. Vi åbner for vagtvalg så snart vi har vores normering og vagtplan på plads.

Du møder selvfølgelig til tiden, gerne lidt før, og du må ikke være påvirket. Du svarer altid med et smil, selvom vi kontrollerer tilladelser og bånd, er vi stadig en servicefunktion.

VI TILBYDER

 • Fuld adgang til festivalen inkl. adgang til frivilligområder (volunteers camping, village og bar)
 • Eget baseområde med sofaer, spil, fest, masser af hygge og festivalens bedste fadøl!
 • Gratis morgenmad alle dage 7:30 – 10:30 uanset om du har vagt eller ej.
 • Selvfølgelig forplejning når du er på vagt
 • 1 stk. Festivalfrivillig goodie-bag (du kan takke os senere)

HVORFOR OS?

Du bliver en del af et team og et fællesskab. Vi løfter sammen, også selvom festen fra i går hamrer igennem i hovedet og vejret er imod os. Vi tager altid udfordringer med et smil og en fadøl når vi er færdige (måske flere). Vi går gerne den ekstra mil for vores frivillige så længe respekten er gensidig.

Er du interesseret, eller har du flere spørgsmål? Så kontakt Dennis (22995875), eller Troels (30617041) og vi hjælper dig efter bedste evne. Du kan også skrive til os på roskilde@dragonsfloorball.dk, eller melde dig ind i vores facebook gruppe https://www.facebook.com/groups/RFDRAGONS.

Ses vi?

HG/Næstved Dragons er en floorballklub i Næstved. Vi er ~100 medlemmer med omtrentlig 50/50 fordeling på senior og ungdom. Alt hvad vi tjener på festivalen, går ubeskåret til foreningens drift og aktiviteter. Vi har dog et mål om, at omkring 1/3 af fortjenesten skal komme vores frivillige på festivalen til gode.

ALDERSKRAV: en begrænset gruppe kan være 15-18 år, ellers er alderskrævet 18 år.
SPROGKRAV: du skal kunne tale og forstå dansk

Vil du være med til at gøre Roskilde Festivals og camping området Dream City til en endnu større oplevelse?

HVEM ER VI?

Bjarkegruppen DDS er en lokal spejderforening beliggende i Roskilde vest. Vi er en del af Roskilde Festival, og alt overskud går til spejderne i Bjarkegruppen, så vores spejdere kan komme på spejderlejre.

ROLLE PÅ FESTIVALLEN

Du bliver frivillig i campingområdet Dream City, hvor der ligger primært camps, som bygger konstruktioner. Dream City er også området hvor der før og under festivallen er mange forskellige aktiviteter, koncerter, +100 weet T-shirt, nøgenløb, samt en masse forskellige events. 

Din frivilligindsats forløber sig over 4 vagter af 8 timer fra lørdag d. 24 juni kl. 15.00 til søndag d. 2 juli kl. 23.00. Mindst 2 vagter i musikdagene.

Opgaverne indeholder drift og service af Dream City, rundering på camping området, service og tryghedsvagt og renhold af toiletter, samt tilkald af assistance til beredskabet.

Alle vagthold vil afholdes med minimum 2 personer per vagthold. 
VI FORVENTER AT
 • Du er mødestabil
 • Du taler dansk.
 • Da vi både har drift- og serviceopgaver er det muligt for en begrænset gruppe at være 15-18 år, ellers er alderskrævet 18 år.

VI TILBYDER DIG

 • Mulighed for at blive en del af et stærkt frivilligt fællesskab
 • Mad og drikke på vagterne.
 • Masser af gode oplevelser. 

ER DU INTERESSERET?

Kontakt Bjarkegruppen hvis du har spørgsmål på mail: festival@bjarkegruppe.dk

Vi glæder os til at se dig

ALDERSGRÆNSE: 18 år i de fleste tilfælde (læs nærmere i opslaget)

SPROGKRAV: Dansk

Festivalen har overdraget Lions Ramsø 2 funktioner på Roskilde Station i festivalperioden.

For begge frivilligopgaver er den samlede indsats 32 timer. Vagterne er fordelt på med 2 X 8 timer under warm up og de resterende 2 X 8 timer på selve musikdagene.

SÆLGERFUNKTIONEN

Vi står i begge ender af perronen på Roskilde Station og sælger enkeltbilletter til festivaltoget, der ca. hver halve time kører til Camping West.

Der skal altid være mindst 2 sælgere ved samme trappe, og i nogle perioder kan man være op til 4-5 ved samme trappe.

Aldersgrænse: Mindst 18 år.

GUIDEFUNKTIONEN

Af hensyn til de mange festivaldeltagere, der ikke kender området så godt, har festivalen besluttet at have guider fordelt på hele stationsområdet, som kan hjælpe gæsterne.

Som guide kan man blive placeret mange forskellige steder på stationsområdet, f.eks. ved enderne af tunnellerne, ved trapperne i tunnellerne op til perronerne eller oppe på de 4 perroner.

Aldersgrænse: Normalt mindst 18 år – men mulighed for enkelte yngre dog efter speciel vurdering.  

På vores område har vi vores kontorvogn, køkken/madvogn, opholdstelt med borde/stole samt et toilet.

På hver vagt serverer vi en stor sportsbolle, der kan nydes i opholdsteltet.

I køkken/madvognen har vi kaffe/te samt vandflasker i køleskabet.

Er du interesseret i en frivilligindsats hos os og ved, at vi kan forvente at få en aktiv og stabil frivillig på alle dine tildelte vagter, så kan du kontakte os på rframsoevagt@gmail.com.

Med festival-hilsen

Torben Mølgaard

Lions Ramsø

Alderskrav: 18 år

Sprogkrav: du skal kunne tale og forstå dansk eller engelsk

 

Adgang til Roskilde Festival og en oplevelse i bytte for en frivillig indsats.

Hos Hache Gourmet Burger på camping East har vi brug for friske frivillige til at bemande vores store bod.

Vi laver dejlige burgere, vegetarburgere, pommes med dips, saftevand, kaffe og morgenmad.

Som en del af Haché-Holdet får du adgang til Roskilde Festival (alle 8 dage på Roskilde Festival med camping inkluderet. Der er ydermere mulighed for overnatning i frivilligcamping-området). Desuden er der hos os fri mad, kaffe og saft når du er på vagt. Derudover har vi et mindre medarbejderområde, hvor du før/efter din vagt kan hygge og slappe af, lægge telefon til opladning etc.

Vi har et godt sammenhold og holder den gode tone hele vejen.

Vi skal bruge 125 frivillige til 4 vagter á 8 timer. 2 af vagterne bliver i dagene op til festivalens start og de 2 sidste vagter bliver under selve musik-dagene. Interesseret? Send en mail til jakob@hache.dk med lidt information om dig selv. Så kontakter vi dig.

Vi glæder os til at høre fra dig og til et brag af en festival.

Dbh

Jakob Schottländer Haché Gourmet Burger

 

ALDERSKRAV: mindst 18 år ved festivallens start

SPROGKRAV: Dansk eller engelsk

ØVRIGE KRAV: aktiv facebookprofil

 

Vi er en 100 % vegansk foodtruck bod på camping West, som går meget op i bæredygtighed – fra emballage til råvarerne. Vi sælger alt fra burgers, wraps, nachos, havregryn til kaffe, øl, drikkevarer og hjemmelavede smoothies. Har du lyst til at være med til at blende dem, så læs videre…

VI SØGER

glade mennesker, som vil være en del af et fedt team af 38 frivillige. Hos os behøver du ikke erfaring i madlavning – det vigtigste er, at du kan lide opgaver med salg og fødevarer, er udadvendt og pligtopfyldende. Da vi har døgnåbent i 8 dage under festivalen fra den 24. juni til den 1. juli, er du klar til at hjælpe 32 timer af 4-8 timers vagter, hvoraf 1-2 kan være om natten. Du vælger selv hvor, dine timer ligger, efter et først til mølle-princip.

OM INDSATSEN

 • Betjening af kunder
 • Snitte grøntsager, samle burgers osv.
 • Vareopfyldning
 • Oprydning

Hos os er du i et super dedikeret team, hvor humøret er højt hele døgnet, og hvor du får mulighed for at møde mange andre unge mennesker. Vores grundlæggende holdning er ’frihed under ansvar’ – så hvis du er pligtopfyldende og flittig, når vi har travlt, er der også plads til hygge i vores bagområde med sofaer.

VI TILBYDER

● Armbånd med adgang til festivalen alle dage

● Adgang til volunteer camping, hvor der er mere stille, og hvor du kan komme i et rigtigt bad

● Alt det, du kan drikke af sodavand, vand og go' kaffe

● Valgfri ret af vores festivalmenu på hver vagt

● Intromøde og rundvisning på området

● Årets T-shirt for frivillige

TJEK OS UD

og send en PB til ”Vex Mex – Green Street Food” på facebook. Skriv lidt om dig, din alder, hvorfor vi skal vælge dig, din arbejdserfaring (job og periode) samt dit telefonnummer. Har du spørgsmål, så tøv ikke med at skrive eller ringe på tlf. 22 50 72 62.

Kh teamet bag Vex Mex – Mette & Carsten

Sprogkrav: Du skal kunne tale dansk eller engelsk

Alderskrav: Du skal være minimum 16 år

Kan du lide at være i fronten? Har du lyst til at være med i et velorganiseret team, der har mange års erfaring? Så kom med sammen med os helt ude i fronten i Parkering West, hvor vi er nogle af de første, de glade og spændte festivalgæster møder, når de ankommer!

Vi sørger i fællesskab for den gode stemning, den lille dans, det høje humør og de gode jokes.

OPGAVER

 • Kontrol af trafik

 • Tjek af kørsels- og parkeringstilladelser

 • Vejvisning

VI TILBYDER

 • Fuld festivaladgang

 • Adgang til specielle festivalområder, herunder Volunteer Village

 • Mulighed for Volunteer Camping

 • Forplejning når du er på vagt
 • Mulighed for at frivillige selv har indflydelse på deres vagtplan 

 • At yde 32 timers vagter (normalt fordelt med minimum én dagvagt, én aftenvagt og én nattevagt)

 • Kun en af dine vagter ligger på en musikaften/-nat

 • Introaften og rundvisning på området

DINE KVALITETER

 • Du er smilende, udadvendt og serviceminded

 • Du kan holde hovedet koldt, når der er fart på, og du kan, i samarbejde med resten af teamet, holde humøret oppe i mere stille perioder

HVORDAN SIKRER DU DIG EN PLADS? 

 • Skriv til darupgaard@darupgaard.dk

 • I mailen skriver du dit navn og alder, og om I er flere venner, der gerne vil på samme hold

 • Fortæl os også meget gerne, om du tidligere har været frivillig

ALDERSKRAV: min. 18 år ved festivallens begyndelse

SPROGKRAV: Dansk eller Engelsk

Vil du være en del af vores fantastiske team af portvagter på indre plads, tæt på Arena-scenen?
Vi har højt humør på vagterne, overdådig forplejning med madbilletter til festivalens madboder, hyggelig frivillig-base og god stemning!

OPGAVER

 • Kontrol af porte 
 • Tjek af kørselstilladelser 
 • Informationskilde

Din frivilligindsats er 4x8 timer - ca. 2 vagter før musikken og 2 vagter under musikken.

VI TILBYDER

 • Fuld festival adgang
 • Adgang til specielle festivalområder, herunder Volunteer Village
 • Mad og drikke på alle vagter
 • Frivillig T-shirt
 • Kaffe, The og vand i frivillig-basen hele festivalen
 • Mulighed for opladning af mobiltelefon
 • Hyggeaftener sammen med de andre frivillige i vores frivillig-base
 • Støtte og opbakning fra foreningsansvarlige
 • Godt selskab og godt samarbejde
 • Medindflydelse på vagtplanen
 • Rundvisning på området

DINE KVALITETER

 • Du skal være over 18 år og ansvarsfuld
 • Du er med til at skabe stemningen og skabe tryghed
 • Du er smilende, udadvendt og serviceminded
INTERESSERET?
Er det noget for dig? Så smid en mail til os på groen.rf@gmail.com Vi glæder os til at høre fra dig!