Vi er Læring og Ledelse – et team i Roskilde Festival, der arbejder med procesfacilitering, ledelsesudvikling og organisatorisk læring på tværs af vores skønne orange organisation.
Som team dyrker vi året rundt det faglige fællesskab omkring vores aktiviteter højt, vi brænder for sammenhæng mellem teori og -praksis og tager gerne en slapper fra hjernearbejdet med en hyggestund i ny og næ.
Lyder det som et frivilligteam for dig? Så læs med her!
HVAD LAVER VI I TEAM LÆRING OG LEDELSE?
Vi har i foråret fået et nyt opdrag i teamet, som findes her – og det er det opdrag, som er udgangspunktet for, at vi nu søger en håndfuld nye legekammerater i roller som Medskaber365, dvs. en frivilligindsats på ca. 100 timer fordelt jævnt over hele året. Vi er samlet set på udkig efter 8 seje legekammerater i alle aldre.
Vi har organiseret os i fire grupper, hvori du vil have din nære tilknytning i én af grupperne. Vi rekrutterer for nu primært til procesgruppen samt til en nyetableret gruppe med fokus på frivilligledelse, når festivalens frivilligledere står ude på græs og er tæt på afvikling. Derudover hører vi gerne fra dig, hvis gruppen bag vores ledelsesuddannelse Roskilde Leadership Lab og festivalens to årlige ledertræf er det mest fængende for dig, selvom det ikke er her vi har vores rekrutteringsfokus i øjeblikket. Sidst og mindst består vi også af festivalens Coach- og psykologteam, som pt er fuldt besat. Du kan læse mere om de tre førstnævnte grupper herunder.
FRIVILLIGLEDELSE "PÅ GRÆS"
Som nyt indsatsområde skal vi bidrage til, at ledere helt i front under festivalen har de bedste muligheder for at sørge for, at opgaven løses samtidig med at der skabes et værdifuldt fællesskab om opgaven. Konkret skal vi samarbejde med Division Handel omkring foreningernes frontledere og Division Deltageres frontledere. Vi skal sammen udvikle og afprøve et antal relevante sessions - evt. et forløb.
Vores målgruppe er frivilligledere (medskabere og 32 timers festivalfrivillige), som skal lede små og store hold af 24-32 timers festivalfrivillige. Opgaven for disse ledere er at informere og instruere frivillige i opgaven (herunder forventningsafstemning), at håndtere holdskift og på kort tid motivere de frivillige til at løfte opgaven. En særlig spændende dimension ved den indsats, som vi sammen skal udvikle, er at motivere de frivillige ledere til at være med i ledelsesudviklingen. Det stiller krav til vores kreativitet og det rigtige ledelsesfokus. Fællesskabende e-læring, praksisnære virtuelle cases eller?
Du har indsigt i og interesserer dig for frivilligledelse. Du ved noget om og har oplevet frivilligledelse i frontlinjen – måske som frivillig (leder) eller deltager på festival. Du er optaget af konkret at udvikle læringsforløb – virtuelle såvel som ved fysiske møder.
Vi bliver en samlet gruppe på 6 medskabere, 1 festivalfrivillig og 1 ansvarlig som sammen skal starte og udvikle indsatsen.
PROCESGRUPPEN
Procesgruppen er en veletableret gruppe i festivalen, som står klar til at designe og facilitere procesworkshops eller arrangementer med emner omkring læring og ledelse i alle kroge og hjørner af organisationen, når behovet opstår derude. Derfor kan man komme vidt omkring i festivalen og få et særligt blik på tværs, når et team fx skal lære hinanden bedre at kende, idéudvikle, sætte nye initiativer i søen, evaluere med hinanden, have perspektiv på frivilligledelse, træffe svære beslutninger og lignende. Som noget nyt i år vil vi i procesgruppen arbejde med at etablere et netværk for frivillige, der arbejder med HR-lignende opgaver i organisationen.
For at kunne understøtte de mange gode idéer, der opstår året rundt, så ruster vi lidt op i gruppen og vi kommer til at være ca. 11 medskabere og 1 ansvarlig. Vi mødes månedligt i gruppen for at spise sammen og koordinere opgaverne, der er dukket op og høre, hvordan det går.
ROSKILDE LEADERSHIP LAB OG LEDERTRÆF
Roskilde Leadership Lab støtter både frivillige og ansatte ledere med at udvikle sin frivilliglederrolle under mantraet ”mangfoldig ledelse af et mangfoldigt fællesskab”. Vi fokuserer på, at frivilligledere i Roskilde Festival arbejder med deres personlige lederskab, at de får konkrete ledelsesværktøjer og et refleksionsrum, samt at de kan skabe et ledelsesmæssigt netværk på tværs af divisioner og ledelsesniveauer. I det kommende år kæder vi som noget nyt disse erfaringer og viden op på nogle større ledertræf på tværs af alle seks divisioner i festivalen.
Her i gruppen er vi ca. 10 engagerede medskabere og 1 ansvarlig, der i fællesskab sikrer, at festivalens ledelsesuddannelse og ledertræf løbende bliver videreudviklet, tilrettelagt og udført gennem hele året. Under festivalen tager vi på besøg og tjekker ind hos dem, hvis ledelsesrejse vi har fulgt det forgangne år.
HVAD KIGGER VI EFTER I VORES KOMMENDE FRIVILLIGKOLLEGER?
Vi vægter et (spirende) langvarigt engagement for Roskilde Festival højt og ser det som en fordel, hvis du også har faglig erfaring med procesfacilitering eller ledelse(sudvikling) i en frivillig kontekst, måske du tidligere har begået dig som frivillig i en festival eller lignende frivilligbaserede organisationer og har gjort dig en masse gode erfaringer, som du gerne vil dele ud af. Derudover er du i besiddelse af en stor portion nysgerrighed og lyst til at lære nye hjørner af Roskilde Festival at kende og gennem dialog med frivilligledere derude tilpasse og udvikle vores teams indsatser. Vi kigger ind i et år, som formentlig fortsat vil kredse rundt om nogle af de spørgsmål, som vi er blevet konfronteret med i 2020 – og som du kan bidrage til at sætte ord og perspektiv på:
- Hvad er frivilligledelse i Roskilde Festival under en pandemi?
- Hvordan styrker vi vores orange fællesskab, hvis vi ikke må forsamles stort og skal holde afstand?
- Hvilke muligheder er der for udvikling, mens vi afventer?
- Hvordan kan vi arbejde med motivation og engagement hos frivillige på vej mod den næste festival?
Vi tilbyder dig til gengæld et spændende rum for faglig og personlig udvikling med store ambitioner på teamets vegne, højt til loftet, en udforskende tilgang til opgaverne med et interessant og understøttende perspektiv på det at være en del af Roskilde Festival som årsfrivillig.
SKAL DU MED?
Vil du lege med i vores frivillige fællesskab, så send os lidt om dig, din erfaring og motivation for at deltage i vores team til lol@roskilde-festival.dk. Fortæl os gerne i din mail, hvilken gruppe i teamet som du bedst ser dig selv bidrage til.
Vil du gerne vide lidt mere inden, så er du også velkommen til at give teamleder, Signe Frost, et kald på 26192514 på hverdagsaftener efter 19 og i weekender eller på signe.frost@roskilde-festival.dk.
Vi inviterer løbende ind til samtaler, da vi drømmer om at mødes med dig og de andre i teamet allerede til fællesmøde d. 5. november eller til julehygge d. 11. december, så vi glæder os til at høre fra dig snart!