AMNESIA SCANNER FI

Favoriser
Scene
Apollo
Show
00:30
Torsdag 4. juli 2019
Avant-EDM eller smadret technomusik? Mørk eufori med nogle af eksperimental-klubmusikkens dristigste producere. Udelukkende for eventyrlystne lyttere.

De to finske producere Ville Haimala og Martti Kalliala hænger ud i klaustrofobiske mørke klubber og på industrigrunde i Berlin. Det er i hvert fald det indre billede, man får, når man lytter til deres hyper-teksturerede, turbulente, post-industrial-elektroniske musik.

I 2018 udgav Amnesia Scanner deres debutalbum på det velansete tyske label PAN. Another Life er næsten, hvad titlen siger. Det kunne lyde som en dystopisk vision af verden – i musik. Men i virkeligheden er det, ifølge de to producere, en refleksion over tiden, vi allerede lever i – og nogle gange er det skræmmende nok.

Amnesia Scanner producerer musik, der en eller anden måde minder én om techno: Der er masser af kraftfulde gentagelser, hooks og en invitation til at give slip og bare danse med til musikken. Samtidig ønsker støjen og forvrængningen, de skurrende synths og de umenneskelige vokaler at rive alt i stykker. Det smukke og det grimme sameksisterer, og denne spænding er noget, man får lyst til at dykke ned i. Hvis man tør.

Duoen kalder selv deres musik avant-EDM.

Amnesia Scanner opleves bedst rigtig højt, hvor du tillader dig selv at blive indhyllet i de voldelige lyde. I det alternative anthem "AS Another Life" siger en fremmedartet stemme: “There’s this life / and there’s another life.” Hvis du er på bølgelængde med Amnesia Scanner, så vil du stille ind på deres beslutsomme eksperimenterende lyd, og inden i den vil du finde en frihed og et groove, der taler for en anderledes måde at være til.