ANNE DUK HEE JORDAN KR

Favoriser

- lørdag 6. juli 2019


Mere om kunstneren
Website
Se verden fra fiskenes perspektiv i Anne Duk Hee Jordans Ziggy & The Starfish

Læg dig godt til rette i den enorme seng dækket med et forhæng af blåt fiskenet, som udgør Anne Duk Hee Jordans installation Ziggy & The Starfish. Her bliver du tilskuer til en levende og forførende performativ parringsleg, som foregår blandt havets bløddyr, som er under påvirkning af klimaforandringerne.

Ved at zoome ind på et mikrokosmos, som mange mennesker har glemt, undersøger Ziggy & The Starfish, hvordan vi mennesker bruger og behandler miljøet og særligt havet – men også hvordan havets dyr har en flydende og forskelligartet seksualitet. Med en legende og humoristisk tilgang forsøger Anne Duk Hee Jordan at belyse nye perspektiver på klimaforandringerne og deres konkrete indflydelse på levende organismers hormoner ved at lade os opleve, hvordan verden tager sig ud gennem havvæseners øjne. Titlen referer også til afdøde David Bowies androgyne alter ego Ziggy Stardust i de tidlige 70’ere.

Den tilhørende store tavle ”Changing Sex in Ecology” giver et overblik over, hvordan dyr og mennesker tilpasser sig klimaforandringer i dag. Værk og research er skabt i samarbejde med kurator og skribent Pauline Doutreluingne.

Ziggy & The Starfish og “Changing Sex in Ecology” indgår i sanseudstillingen Sensorium: A Laboratory for the Deceleration of the Body and for a New Politics of the Senses kurateret af Solvej Helweg Ovesen og co-produceret af Riga International Biennale of Contemporary Art, 2018. Ziggy & the Starfish er skabt af Anne Hee Duk Jordan, og sengen er designet af hende og Tilman Wendland.

Jordan er født i Korea, men bor i Berlin, hvor hun er uddannet fra Akademie der Künste og Institut für Raumexperimente.

En tur indenfor i Ziggy & The Starfish