ASKEW ONE NZ

Scene
House of Chroma
Show
20:15
Torsdag 4. juli 2019

Find her:
Art Zone


Spraymalerier i krydsfeltet mellem portræt og gadens teksturer

Askew Ones vægmalerier og kunstneriske proces er stærkt afhængig af den direkte inspiration af det miljø, han arbejder i. Han planlægger aldrig noget forud for sin ankomst, men foretager en vurdering af den rigtige retning at følge på selve stedet.

Askew One – også kendt som Elliot O’Donnell – er en selvlært tværdisciplinær kunstner fra Auckland, New Zealand. Med rødder i byens graffitimiljø i starten af 90’erne blev han en internationalt kendt nøglefigur fra denne region.

Askew Ones værker har udviklet sig fra tekst- og portræt-baserede malerier til en stil, han beskriver som ’portrætter med alternative midler’: halvt stilleben, halvt abstrakte malerier.

Han benytter en kombination af analoge og digitale teknikker til at skabe kompositioner, der er lavet af 3D-scanninger af tilfældige objekter og teksturer fra gaden. Han betragter elementerne her som en registrering af menneskelig bevægelse gennem det urbane rum – som et masseportræt kontra portræt af et individ.

Askew Ones blanding af graffiti, kunst og gavlmaleri kombineret med hans farverige og konstante udvikling af spraymediet vil blive en central oplevelse i Art Zone på Roskilde Festival 2019.