ASTRID SONNE

Favoriser
Scene
Gloria
Show
18:30
Fredag 5. juli 2019
Mere om kunstneren
Spotify
Facebook
Instagram
Fra klassisk uddannelse til elektroniske eksperimenter – og følelserne skabt inde i det sammenstød

Astrid Sonne er en København-baseret komponist og viola-spiller. Hun har en baggrund i klassisk musik og har spillet på sit strengeinstrument, siden hun var seks år (hun er 24 år gammel i dag). Hun skiftede derefter til digital komposition, og i sine eksperimenter med pedaler og Ableton fandt hun et sted, hvor hun kunne udtrykke, hvad hun ville.

I sin musik lader hun computergenererede lyde (ofte grynet støj) møde organiske lyde – "som en kat der leger med strengteori," siger Drowned in Sound.

Hendes sange består af alt fra synthesizere til korsamples og viola-sekvenser, og de overskrider gængse genredefinitioner. Hun bruger repetition, kontrast, forvrængning og pauser, og resultatet er både melankolsk og fredfyldt.

Dette er skøn musik for alle interesserede i moderne komposition og avant-garde elektronisk musik og kunstnere som Laurel Halo og Holly Herndon.

Astrid Sonne er også engageret i at skabe konceptuelle, lokationsspecifikke kompositioner til steder som ruinerne under Christiansborg og en strækning af Københavns Metro som del af Trans Metro Express for Strøm Festival.

Sonnes debutalbum Human Lines blev udgivet via Escho i 2018.

Glæd dig til noget fortryllende, noget støjende og undertiden forvirrende, men også opløftende, når Astrid Sonne spiller på Roskilde Festival. Hun vil vise dig, hvordan en viola kan behandles.