BEHEMOTH

Scene
Arena
Show
23:30
Lørdag 6. juli 2019
Blackened death metal-kæmper er tilbage med mere mørke

I mere end et årti er de polske metallegioner Behemoth blevet flagbærere for det uhellige.

Siden begyndelsen i de tidlige 90'erne har Behemoth været det største og mest kontroversielle band fra Polen. Frontmand Adam "Nergal" Darski er blevet truet og anklaget i retten for at rive en bibel itu på scenen. Han har også været dommer i tv-programmet "The Voice" (og blev fyret igen på grund af religiøse protester), blevet smidt ud af Rusland og har vundet kampen over leukæmi.

Intet af den slags har kunnet stoppet det altid hårdtarbejdende Behemoth, der nu cementerer deres position som det største band på dødsmetalscenen.

Deres tidligere to albums, Evangelion og The Satanist, klarede sig rigtig godt på salgslisterne. Sidstnævnte, et begmørkt mesterværk, endte endda i top 40 i USA.

Behemoths nye album hedder I Loved You At Your Darkest, og det er en medrivende omgang, der appellerer bredere end blot til bandets sædvanlige ekstremmetalpublikum. Der er akustiske guitarer, gregorianske chants og sange, der farer tæt på klassisk rock-territorium, var det ikke for Nergals gutturale growls og tekster designet til at bringe den nærmeste kirke i knæ. Ifølge Kerrang! er bandets plade et afgørende bevis på, at deres sataniske majestæt forbliver intakt, selv når de fremviser deres mest ambitiøse kunstneriske udtryk til dato.

Behemoths liveshows har en tryllebindende kvalitet. Bandmedlemmerne er ofte skjult bag behornede masker eller klædt i nittehætter med ansigterne smurt ind i corpse paint. Senest har Nergal stået bag et sort jernpodium med symmetriske slangehoveder på begge sider, klar til at starte en ugudelig prædiken.

Gå ikke glip af denne skinnende sorte diamant, når Behemoth buldrer løs på Roskilde 2019!