BIKSTOK DK

Favoriser
Scene
Orange
Show
17:00
Lørdag 6. juli 2019
Banebrydende danskhall-trio vender tilbage til Roskilde til en stor fest

Gruppen tidligere kendt som Bikstok Røgsystem brød igennem med noget af en eksplosion tilbage i 2005 med debutalbummet Over stok og sten, som gav hits som "Cigar" og "Fabrik". De tre medlemmer Blæs Bukki, Eaggerman og Pharfar var blandt de første i Danmark til at give den jamaicanske dancehall-genre et dansksproget univers. Det gjorde de med humor, sproglig opfindsomhed og musikalitet.

De banede vejen for efterfølgende danske dancehall-navne som Klumben, Raske Penge, TopGunn og andre.

Samme år spillede de på Roskilde Festivals Arena-scene og startede en kæmpe fest (se en optagelse her). De var det mest populære overhovedet på det tidspunkt.

Dog var det en kortvarig fornøjelse. Blot et år senere besluttede medlemmerne at stoppe og hellige sig andre projekter som Malk de Koijn, EaggerStunn og producer-arbejde. Men gruppen vendte tilbage i 2013 med singlen "Delirium" og i 2015 med ep'en Uranium, og de var tilbage på Roskilde Festival til endnu et gilde. Her havde de forkortet deres navn til Bikstok.

Vi spoler frem til 2019. Trioen udgav singlen "Gondolagoz", og således begyndte Bikstok-feberen at brænde igen.

Bandet har en travl tourplan foran sig, og selvfølgelig er Roskilde Festival et stop på vejen. Vi fejrer deres hjemkomst ved at rydde plads på Orange Scene for den festlige trio.

Opfinderne af danskhall er klar til at levere en stor fest. Er du klar?