BLAWAN UK

Favoriser
Scene
Apollo
Show
02:30
Torsdag 4. juli 2019
Engelsk techno-titan holder beatet muskuløse og lyddesignet gruset

Jamie Roberts, aka Blawan, er en af ​​dette årtis mest bemærkelsesværdige elektroniske producere, og han har konsekvent raffineret og perfektioneret sit håndværk.

Han voksede ud af post-dubstep-scenen, hvorfra han skiftede til en kras variant af techno. For hver udgivelse maler han med stadigt mørkere og ildevarslende penselstrøg.

Blawans hårrejsende 2012-track "Why They Hide Their Bodies Under My Garage" vandt popularitet uden for de elektroniske kredse, og Blawan blev betragtet som en af bannerførerne inden for genkomsten af industrialtechno.

I 2015 startede han sit eget label, Ternesc, og løftede sløret for tung lyd lavet på modulærsynthesizere fremfor de sædvanlige kasser og knapper i post-80’er udstyret. Efter flere EP'er, som hver især lyder anderledes end den foregående, udgav han sin fuldlængdedebut, Wet Will Always Dry, i 2018. Den er fuld af hårdtslående techno, som han har været kendt for siden begyndelsen. Blawan er fortsat en mester i at kontrollere spænding, og han skubber tingene fremad ved at vise, at den traditionelle techno-skabelon stadig kan moduleres i overraskende nye former med sin egen varemærkelyd. Det er intet under, at han har tryllebundet alverdens anmeldere (tag blot et kig på denne anmeldelse fra Resident Advisor).

Når han indtager scenen på Roskilde Festival, spiller han et live modulært sæt. Det betyder masser af ledninger, blinkende dioder og knapper – og selvfølgelig muskuløs og banging industrialtechno til dine dansende fødder og dit udblæste hoved.