CLAUDIA COMTE CH

Scene
House of Chroma
Show
17:30
Fredag 5. juli 2019

Find her:
Syd for Trade Zone


Mere om kunstneren
Instagram
Website
Store træstammer udgør en stor skulptur, hvor du kan hænge ud, møde nye venner og nyde udsigten over festivalen.

Præsenteret og kurateret i samarbejde med Copenhagen Contemporary.

“Fællesskab” er et nøgleord for Roskilde Festival, og Claudia Comtes skulptur ME WE giver publikum mulighed for at skabe netop det.

Den enorme skulptur, der staver værkets titel, giver alle et rum til at samles, mødes og etablere nye venskaber, samtidig med at det skaber nye perspektiver og udsigtspunkter, hvorfra man kan betragte festivalen.

Skulpturen består af stammer fra 16 grantræer, som hver er op til seks meter lange, 50 centimeter tykke og med en vægt på imponerende 800 kilo. Den er den fjerde i en serie af træstamme-sætninger, der leger med geometrien i sproget. Som en modsætning til den almindelige talemåde “os og dem”, der udtrykker en forskel mellem grupper, udtrykker ME WE i stedet fællesskab og sammenhold.

Comte har i øvrigt sin hidtil største soloudstilling på Copenhagen Contemporary, hvor 40 afbarkede træer er i midten af en kollapset skov. En installation, der afspejler vor tids effekt på planetens økosystemer.

Claudia Comte er en schweizisk kunstner født i 1983. Hendes værker er blevet udstillet vidt og bredt. Bl.a. Zigzags and Diagonals, MOCA Cleveland (2018), Swiss Performance Now, Kunsthalle Basel (2018), NOW I WON, Messeplatz, Art Basel (2017), 10 Rooms, 40 Walls, 1059 m2, Kunstmuseum Luzern (2017), I have Grown Taller From Standing with Trees, Copenhagen Contemporary, 2019.