COLLIDER DK

Favoriser
Scene
Rising
Show
21:30
Tirsdag 2. juli 2019
Mere om kunstneren
Spotify
Facebook
Instagram
Svimlende guitarmusik spækket med ideer

Hvordan omsætter du 1000 ideer i én sang og får hele pivetøjet til at fremstå sammenhængende på samme tid? Stil det spørgsmål til Collider – for de formår på nærmest magisk vis at gøre det.

Collider er en ung dansk kvartet, der elsker støjen og drømmene fra den indadvendte genre, vi kender som shoegazer. Indsæt koryfæer som My Bloody Valentine, Swervedriver, Ride og Slowdive og alle deres effektpedaler, forvrængninger, rumklangsindsvøbte snurrende guitarer og slørede stemninger.

Collider er en fornyer af dette udtryk, og i stedet for blot at stirre ned på deres sko ser de ind i fremtiden. De omformer og genopbygger efter forgodtbefindende (og de tilføjer tilmed lidt tværfløjte!).

Resultatet er debutalbummet -><- (ja, det er titlen), som udkom tidligt i 2019 på det lydeventyrske Escho-label. Ni sange stopfyldt med ideer.

Der er en ekstatisk kakofoni til stede i det unge danske bands rastløse rockmusik. Inspirationer, idéer og spontane indskud flår i sømmene på alle sange – men Collider holder sammen på det hele med energiniveauet helt i top.

Collider vil gøre deres publikum svimmelt, når de spiller på Rising-scenen på Roskilde Festival 2019.