CONVERGE US

Favoriser
Scene
Avalon
Show
21:00
Lørdag 6. juli 2019
Vanvidsarkitekterne er tilbage med flere metallisk hardcore-afstraffelser

Massachusetts-bandet Converge er hardcore-legender. I løbet af de sidste tre årtier har de cementeret sig som et uundgåeligt band, på plade og måske især live.

Converge er altid i rasende storform på en livescene. Tag Ben Koller's uforlignelige trommetæsk leveret med militær præcision, tonerne af Nate Newtons bas og Kurt Ballous guitar der er fuldstændig modbydelige og samtidigt krystalklare, og selvfølgelig den ikoniske vokalist Jacob Bannon som leverer mørke (og ofte poetiske) tekster med bidende brøl. Converge er en godt olieret maskine med masser af skarpe kanter, og deres liveshows er som et overfald af lyd.

Hvis du er klar til en gang workout inden for hjemmets fire vægge, skal du blot sætte et Converge-album på. Det vil få dig til at svede, puste, skrige og smide knyttede næver i vejret.

Jane Doe, Converges plade fra 2001, er en sand milepæl i historikken for den tunge musik; en vild, teknisk og stærkt opfindsom blanding af punk, hardcore, math og metal, der har inspireret næsten alle ligesindede bands, som er fulgt i kølvandet. Siden da har kvartetten leveret en perlerække af plader, som alle har høj kvalitet, og som konstant er søgende efter nye støjområder at udforske.

I 2017 udgav Converge den afstraffende og (som sædvanligt) kritikerroste plade The Dusk in Us All, der året efter afstedkom en opfølgende EP, Beautiful Ruin, med ekstra sange fra de samme sessions. Hvert nummer er et staccatobrag af følelser fra Converge, når de er allermest rå. Brutalt og præcist og alligevel ude af kontrol. Præcis som vi kan lide det!

Når de ikke laver rabalder i Converge, er medlemmerne aktive andre steder i musikbranchen. Kurt Ballou er en af ​​de mest efterspurgte studiemænd inden for metal, og Jacob Banner har grundlagt Deathwish Inc., et af ​​de mest respekterede og innovative labels for aggressiv musik (og han laver artwork for masser af bands). Nate Newton og Ben Koller låner deres evner ud til andre bands. Sidstnævnte kan faktisk opleves to gange på Roskilde 2019, med Converge og med The Armed. Flyvende, polyrytmisk metaltrommespil en masse venter!