CULT LEADER

Favoriser
Scene
Gloria
Show
18:30
Torsdag 4. juli 2019
Monstrøst tungt grind-piskende hardcore-kaos tilsat dystre stemninger med rene vokaler

Man kender Salt Lake City som en mormonernes hovedstad. Men Utah-statens største by byder også på noget helt andet. For eksempel dette knogleknusende metalband. Er bandnavnet en kommentar?

Cult Leader blander grind-piskende hardcore og rumklangsindsvøbte soundscapes med smuk baryton-crooning. Først vrede, så hængemule, så tilbage til fælt brutale sange, derefter langsomme sange der får dig til at føle dig fortabt i et hav af fortvivlelse. Du er nok med på dynamikken her.

Sådan er det i Cult Leaders sangbog, som du kan høre over to albums, Lightless Walk (2015) og A Patient Man (2018). En anmeldelse nævner, at Cult Leader anbefales til fans af Converge og Chelsea Wolfe. To slags mørke.

Salt Lake City-kvartetten blev dannet i 2013, efter det tidligere band Gaza gik fra hinanden. Tre medlemmer rykkede videre og dannede Cult Leader, der har skrevet pladekontrakt med Converge-sanger Jacob Bannons Deathwish Inc.-label.

Cult Leader skyder med så meget energi, når de spiller live. Guitarist Mike Mason og bassist Sam Richards medbringer enorme pedalboards med effekter, og de er ikke bange for at bruge dem. Forsanger Anthony Lucero er den altid hætteklædte vokalakrobat, som synger, growler, skratter og gurgler. Trommeslager Casey Hansen spiller så intenst, fra blæksprutterundgange til umenneskelig blasting. Han giver Converge-tøndetæsker Ben Koller kamp til stregen! Kollektivt er de en afstraffende maskine. Spring ind i kaosset, ras dine indre dæmoner ud. Cult Leader er godt for dig!