DANILO CORREALE IT

Favoriser

Find her:
Skærmene ved scenerne


Mere om kunstneren
Website
Big data og “fakta” præsenteret for dig på store skærme overalt på festivalen

Hvad er Big Data, og hvordan påvirker det vores liv og samfundet omkring os? Dataindsamling og Big Data er et vigtigt emne for den italienske kunstner Danilo Correales arbejde, der for første gang præsenterer sit værk fivehundrefourtyeight på store informations- og sceneskærme over hele festivalen.

Correale har samlet 548 “faktaoplysninger” fra den dataindsamlingsaktivitet, som konstant finder sted i folks liv. Værket afslører en indsamling af data og figurer fra internettet, offentlige arkiver, aviser og statslige institutioner – og handler om, at fakta nærmest er blevet en besættelse for os i hverdagen.

Nogle af Danilo Correales “faktaoplysninger”:

  • Anslået antal olietønder der kræves for at fylde Det Sorte Hav: 3,440,526,381,667
  • Antal kalorier forbrændt af demonstranter på Mladen Square i Kiev over en periode på 24 timer: 336,000
  • Den gennemsnitlige hastighed på en kugle fra et håndvåben: 2845 km/t
  • Hastigheden på lyd i tør luft ved 20 °C: 1236 km/t
  • Forholdet mellem prisen på et Happy Meal i Kiev og dets pris i Brooklyn: 28/4

Kunstnerens redigering af denne information er et kritisk forsøg på at afsløre paradokset mellem ubrugeligheden af Big Data eller disse algoritmiske fakta og de træk, der beskriver os som en masse af forbrugere, der konstant overvåges. Fjerner nutidens datalinjer vores opmærksomhed fra de virkelige konsekvenser af vore handlinger, som menneskets historie udgør i det store billede?

Videoværket fivehundredfourtyeight vil blive præsenteret i filmsekvenser på 2-3 minutter på skærme over hele festivalen.