DJ KOZE

Favoriser
Scene
Apollo
Show
02:00
Lørdag 6. juli 2019
Den eklektiske og mesterlig tysker bringer sit fantastiske mix til Roskilde

Verden er uendelig og fuld af muligheder. Sådan føles det i alt fald, når man lytter til DJ Kozes nyeste album, Knock Knock, en hyldest til sommer, psykedelia og seriøse sampling-skills. Albummet var et af de mest roste fra 2018, og det toppede op til flere årslister.

Men lad os lige spole tiden lidt tilbage. DJ Koze er ikke en hr. hvemsomhelst. DJ Koze er sandsynligvis den mest anerkendte tyske dj de seneste 25 år. Han har endda vundet titlen som 'årets dj' seks år i træk (!) i SPEX, et af Tysklands vigtigste magasiner.

Han smagte første gang på succesen med bandet Fischmob i 90'erne, hvorefter han helligede sig elektronisk musik og at dj'e. Han blev en af succeshistorierne for det indflydelsesrige label Kompakt, da han skabte sig et navn som eklektisk dj, der kunne håndtere alt fra ambient til breakbeats. Han var altid på udkig efter ny inspiration og lyde fra hele verden.

Hans albums afspejler også dette med gæsteoptrædener fra kunstnere så forskellige som Caribou, José González, Matthew Dear, Apparat, Palle, Róisín Murphy, Kurt Wagner fra Lambchop og Sophia Kennedy.Sidstnævnte er en af de kunstnere, som DJ Koze har signet til sit populære pladeselskab Pampa Records.

Som live-dj bygger han sit sæt på disco- og house-tracks, ligesom han blander stilarter og genrer, der føles som en meningsfuld rejse, du behøver ikke at tænke videre over. Det handler om at være der.

Stefan Kozalla, som er hans civile navn, er oprindeligt fra Flensborg lige syd for den danske grænse. Han vil føle sig hjemme på Roskilde Festival, og du vil føle dig hjemme foran scenen, når han lukker Apollo-scenen med en gigantisk fest.