EMPIRE OF THE SUN AU

Favoriser
Scene
Orange
Show
19:00
Torsdag 4. juli 2019
Syrede indie-dance-pophoveder spiller deres debutkoncert i Danmark på Roskilde Festival

I en tid præget af singlehits er det vidunderligt, at vi stadig har et band som Empire of the Sun. Helt fra starten har de lavet skamløst farverige, sci-fi konceptalbums. De vil have udtrykket storladent, bombastisk – og selvfølgelig catchy.

Det spøjse australske band er tilpas elektronisk uden at være skurrende, interessant uden at være kunstskole-cool og finurlig uden at være underlig. Deres popmusik er en berusende blanding af 80'er-æstetik og hedonistisk futurisme. Hvis du smed et par VHS-bånd med Labyrint og Den uendelige historie i en blender og derefter hældte dem i dit stereoanlæg, er dette lyden, der ville komme ud.

Empire of the Sun er fantastiske til at skrive euforiske popmelodier, den slags du ønsker skal massere lyttelapperne fra radioen (eller fra en festivalscene!), når sommeren når sit højdepunkt. Samtidig er der en detaljegrad i deres produktioner, som er fyldt med fikse lydmæssige dybder.

Bandet brød igennem i 2009 med albummet Walking on a Dream, som inkluderer de to kæmpehits “We Are the People” og “Walking on a Dream". Bandet har udgivet yderligere to albums, Ice on the Dune(2013) og Two Vines (2016), som har affødt flere singlehits som "Alive", "DNA" og "High and Low".

Når Empire of the Sun spiller koncert, er det en ekstravagante affære. De går ekstremt op i den visuelle side: De iklæder sig fremmedartede kostumer (bemærk flertalsformen), og deres fantastiske koncepter lader sig oversætte til en smuk scenografi. De er også kendte for at smadre en guitar eller to.

Intet slår at lytte til Empire of the Sun i sommervarmen. Én ting måske, og det er at se Empire of the Sun live. Gå ikke glip af bandets første koncert i Danmark, når de spiller på Roskilde Festival 2019. Dette bliver deres eneste show i Skandinavien!