HATARI

Favoriser
Scene
Apollo
Show
23:15
Onsdag 3. juli 2019
Lige dele David Lynch-mareridt, gotisk S&M-udklædning og industrial-kærestebrev

Hatari skal du se for at tro på.

De vanvittige, synth-punkede, S&M-elskende, kunstfærdige automater i Hatari har sat Island tilbage på kortet og fået alle til at snakke om, hvad i alverden der foregår på vulkanøen.

Årsagen? Deres sang "Hatrið mun sigra" (oversættes til 'Had vil vinde'). Hatari deltog i Melodi Grand Prix i Island – men hvem ville have troet, at generel aggression, pulserende synths, ekstravagante danserutiner, dansere med døde øjne, en maskeret trommeslager bankende på to glasbure med en kæmpe kølle og en fyr i snor ville vinde det islandske folks favør?

Samtidig har bandet fået Islands konservative kræfter til at rive sig i håret over, hvad alt dette betyder for islandsk kultur.

Hatari er et perfekt mix af æstetik, grafik og musik. Det tæller bl.a. hypnotiserende videoelementer, der visualiserer sangteksterne, som hvæses aggressivt ud af Matthías Tryggvi Haraldsson og synges mere længselsfuldt af Klemens Hannigan. De to fremviser et 'hersker og slave'-forhold. Deres cyberpunkede BDSM-påklædning går hånd i hånd med et apokalyptisk-nihilistisk budskab om forbrugeriets etik, som i sangen "Ódýr" spørger: "Hvorfor solgte jeg mig selv... så billigt?" Oven på denne intellektuelle stimulans og performancekunst er den generelle konklusion, at Hataris hypnotiserende og intense industrial/synth-punk lyder aldeles fremragende.

Hatari er blevet kaldt det mest overbevisende band i Island netop nu. Det har de været i et stykke tid – og de overbeviste os længe før Melodi Grand Prix. Gå ikke glip af dette sansebombardement på Roskilde Festival 2019!