INNA DE YARD JM

Lokation
Arena
Show
14:00
Fredag 5. juli 2019
Sjælen af Jamaica, reggae, bliver bragt til live af gamle stjerner og en ny generation side om side i dette storslåede projekt

Reggae blev skabt som et tilbud til en befolkning, der var trætte af at foregive at være et rationelt, frisindet, kolonialt samfund, en ny retning for følelser og menneskelige relationer.

Reggae har været bredt populært gennem årtierne og har mange gange flettet sig ind i popmusikken. I 2018 blev Jamaicas reggaemusik føjet til listen over UNESCO's verdensarv. Det inviterer til en fejring.

Ind kommer projektet Inna De Yard.

Inna De Yard er resultatet af et storslået møde mellem to generationer af jamaicanske musikere og sangere. Legender fra den gyldne æra af roots-reggae samarbejder og genopliver den oprindelige essens af Jamrocksammen med nogle af øens unge musikere.

Tre legendariske reggaekunstnere – Cedric Myron (The Congos), Kiddus I, Winston McAnuff (Electric Dread) – og kunstnere fra den nye generation som Derajah, Var og Kush McAnuff sigter mod rødderne af reggae.

Projektet blev oprindeligt skabt i 2004 og har resulteret i adskillige plader. Efter otte års pause blev Inna De Yard genfødt. I 2017 udgav projektet den solslikkede The Soul af Jamaica, og et nyt album udkommer 12. april 2019 med et væld af sangere – dem du kender, og dem du måske ikke gør.

Der er også en film på vej om projektet, instrueret af Oscar-nominerede Peter Webber. Se traileren her.

Gør dig klar til at høre en anden slags reggae, tilbage til rødderne! Glæd dig til en mægtig koncert med Inna De Yard på Roskilde Festival 2019.