JOEY PURP US

Favoriser
Scene
Apollo
Show
16:30
Torsdag 4. juli 2019
En af de bedste nye stilskabere inden for Chicago-rap

Det Chicago-baserede hip-hop-kollektiv SaveMoney er synonymt med navne som Chance the Rapper, Vic Mensa, Saba – og naturligvis Joey Purp. Den 25-årige rapper og medstifter af SaveMoney har væltet alle omkuld med sit mixtape iiiDrops (2016), som bød på lige dele intense portrætter af gadelivet i Chicago og humoristiske fortællinger om sex, stoffer og damer tillige med en knivspids social kritik. Purps energiske rap i det store sammensurium af beats får udspillet til at lyde som så meget mere end blot et mixtape. Du har sikkert hørt hittet “Girls @,” hvor Chance the Rapper gæsterapper.

Vi spoler frem til 2018. QUARTERTHING, Joey Purps selvudgivede debutalbum, er et udspil, man kan skære sig på: en fest på ord og takter bygget oven på buldrende baslinjer og rumlende eksperimenter. Flere anmeldere har kaldt pladen en fuldt værdig efterfølger til iiiDrops. Purp går fuldt op i råhed; han er en autentisk realist, hvis sange optræder som sløve bangere, der konstant kæmper for at gøre sig uundværlige (og ofte er de netop det!).

Debutalbummet kan ikke andet end at imponere med sin mangfoldige produktionsstil og den generelle alsidighed hos hovedpersonen Joey Purp, som bevæger sig fra triumferende boom bap til dovne trap-flows.

Joey Purp leverer et drønunderholdende liveshow. Han optræder med en tilpas indtrængende tone og entusiasme og leverer lynhurtige, kløgtige tekstlinjer oven på lækre produktioner. Ikke så mærkeligt at han vinder mange nye fans, når han spiller på festivaler rundt om i verden.

Joey Purp har bevist, at han er mere end bare en rapper fra Chicagos undergrund, man skal holde øje med. Han er blevet skudt op i højere luftlag til almen anerkendelse og berygtelse. Verden åbner sig for ham nu. Kom og oplev denne fremragende rapper på vej op, når han besøger Roskilde Festival 2019.