JOHNNY MARR

Lokation
Arena
Show
21:00
Fredag 5. juli 2019
Manchester-legende at bringer både The Smiths og solomateriale til sine fans

Prøv forestille dig de mest indflydelsesrige guitarister i de sidste 40 år. Der er absolut ingen vej udenom Johnny Marr. Han dannede The Smiths og har mere end de fleste sat sit præg på moderne indie- og guitar-baseret popmusik.

Johnny Marr er meget mere end en mester på den seksstrengede. Han er en fremragende sangskriver.

Marr dannede The Smiths i 1982 og var en del af sangskrivnings-teamet på størstedelen af deres fire albums, før de stoppede i 1987. Alle ville have en bid af Manchester-musikeren, og han sluttede sig senere til The Pretenders, og kort tid efter indspillede og turnerede han med The The i seks år.

Han blev også den måske mest efterspurgte session-musiker fra denne tid; han har indspillet med navne som Talking Heads, Beck, Bryan Ferry og Pet Shop Boys.

I det seneste årti har Johnny Marr også været et aktivt medlem af Modest Mouse og The Cribs. Efter at have turneret verden rundt med andre bands begyndte han endelig at fokusere på sin egen musik og udgav sit første soloalbum i 2013.

Hans seneste album, Call the Comet, blev udgivet i sommeren 2018 til jublende modtagelse, og det afslører en sangskriver fuld af energi og fremfor alt: sange.

Når han spiller på Roskilde Festival 2019, kan du se frem til både solomateriale og klassikere fra The Smiths-tiden.